Ribbe ?? de bedste ribbe til træning

En ribbe er ikke bare noget, vi husker fra de svedlugtende gymnastiksale i folkeskolen. Den er nemlig også et genialt redskab i hjemmet, som kan bruges til både træning og leg blandt store og små.

En ribbe er ikke bare noget, vi husker fra de svedlugtende gymnastiksale i folkeskolen. Den er nemlig også et genialt redskab i hjemmet, som kan bruges til både træning og leg blandt store og små.

Med en træningsribbe kan du træne mange muskelgrupper ved hjælp af vægten fra din egen krop. Læs mere her om hjemmetræning med ribbe, og tag et kig på de forskellige ribbe, der findes på markedet.

Pull up bar bedst i test ?? og mange flere

Der findes flere forskellige typer pull up bars, der kan monteres på forskellige måder. Her har vi samlet en række af de bedste pull up bars og chin up bars på markedet lige nu, som du kan læse lidt mere om.

Abilica Wallbar ECO – Anmeldelse

Abilica Wallbar ECO er en flot ribbe produceret i miljøvenligt bøgetræ. Den har 9 ovale stænger, hvor øverste stikker længere ud for at give god komfort ved træning.

Abilica Wallbar ECO

  Abilica Wallbar ECO er en flot ribbe produceret i miljøvenligt bøgetræ. Den har 9 ovale stænger, hvor øverste stikker længere ud for at give god komfort ved træning. Den kommer todelt og er dermed nem at montere på væggen. Målene er 230 cm i højden og 70 cm i bredden, og så har ribben en samlet vægt på 16 kg. En flot og klassisk træribbe, som egner sig til både træning og leg, og vil se flot ud i de fleste hjem.

  FitWood Upplyft Wallbar Ribbe – Anmeldelse

  Flot og klassisk designet ribbe i sortmalet træ som egner sig godt til træning, såvel som legeredskab i børneværelset.

  FitWood Upplyft Wallbar Ribbe

  Flot og klassisk designet ribbe i sortmalet træ som egner sig godt til træning, såvel som legeredskab i børneværelset. Ribben har en maksimal vægtbelastning på 150 kg, så den kan bruges af de fleste ?? desuden har ribberne en tykkelse på 30 mm, hvilket giver et godt greb. Ribben er 220 cm høj og 78 cm bred.

  Fitness Ribbe i stål – Anmeldelse

  Denne smarte træningsribbe er lavet i stål, der sikrer en lang holdbarhed, og er derfor helt perfekt til træning i hjemmet. Den har en bredde på 81 cm, samt en højde 230 cm.

  Fitness Ribbe i stål

   Denne smarte træningsribbe er lavet i stål, der sikrer en lang holdbarhed, og er derfor helt perfekt til træning i hjemmet. Den har en bredde på 81 cm, samt en højde 230 cm. Den vejer 22,3 kg, og så har den en maksimal vægtbelastning på 200 kg. En solid ribbe der giver et væld af muligheder, når det gælder træning.

   Højkvalitets fyrtræsribbe – Anmeldelse

   Denne flotte ribbe i ubehandlet fyrretræ er nem at montere på væggen ?? den egner sig godt i både hjem og træningscentre, samt foreninger. En god ribbe til børns leg, såvel som til træning.

   Højkvalitets fyrtræsribbe

   Denne flotte ribbe i ubehandlet fyrretræ er nem at montere på væggen ?? den egner sig godt i både hjem og træningscentre, samt foreninger. En god ribbe til børns leg, såvel som til træning. Den leveres i to dele som monteres på væggen. Den kan med fordel overfladebehandles eller lakeret for at forbedre levetiden.

   FitWood Trollstigen Wallbar Ribbe – Anmeldelse

   Her får du en solid ribbe i et flot og nytænkende design. Den flotte ribbe i hvidmalet træ passer godt i både træningshjørnet og på legeværelset.

   FitWood Trollstigen Wallbar Ribbe

   Her får du en solid ribbe i et flot og nytænkende design. Den flotte ribbe i hvidmalet træ passer godt i både træningshjørnet og på legeværelset. Desuden har den to ekstra håndtag for oven, der stikker godt ud, så der er god mulighed for at variere træningen. Ribberne har en tykkelse på 30 mm, mens højden på hele ribben er 220 cm, og 78 cm bred. Den har en maksimal vægtbelastning på 150 kg.

   Ribbe til væg ulakeret – Anmeldelse

   Fin ribbe i massiv, ubehandlet bøg, som passer godt i motionsrummet, træningshjørnet eller legeværelset. Ribben har 11 ribber, samt to sider af solid fyrtræ.

   Ribbe til væg ulakeret

    Fin ribbe i massiv, ubehandlet bøg, som passer godt i motionsrummet, træningshjørnet eller legeværelset. Ribben har 11 ribber, samt to sider af solid fyrtræ. Den har en højde på 235cm og bredde på 72 cm. Det anbefales at lakere ribben inden brug.

    Sort Metalribbe med bænk – Anmeldelse

    Gå all in på hjemmetræningen med denne sorte metalribbe med bænk. Her får du en multifunktionel ribbe med justerbar bænk, som giver mulighed for både træning og udstrækning ?? du kan lave et væld af øvelser.

    Sort Metalribbe med bænk

     Gå all in på hjemmetræningen med denne sorte metalribbe med bænk. Her får du en multifunktionel ribbe med justerbar bænk, som giver mulighed for både træning og udstrækning ?? du kan lave et væld af øvelser. Ribben måler 220 cm i højden og 108 cm i bredden, og har en samlet vægt på 43 kg. Den maksimale vægtbelastning er 120 kg.

     Strækribbe – Anmeldelse

     En smart lille ribbe der egner sig bedst til montering over en dørkarm, for at give bedre bevægelse nedenunder. Et fint og billigt alternativ til de store træribbe ?? giver mulighed for god udstrækning og træning af arme og ryg.

     Strækribbe

      En smart lille ribbe der egner sig bedst til montering over en dørkarm, for at give bedre bevægelse nedenunder. Et fint og billigt alternativ til de store træribbe ?? giver mulighed for god udstrækning og træning af arme og ryg. Den leveres i flot, massiv bøg, samt sider af fyrtræ. Måler 72 cm i bredden, samt 25 i højden og 12 cm i dybden.

      Titan Life Multi Grip Chin Up Træningsribbe – Anmeldelse

      Ikke den helt klassiske træningsribbe, men et mere moderne look i metal. Denne multigrip ribbe monteres på væggen, ligesom pull up bars, og har samme funktion.

      Titan Life Multi Grip Chin Up Træningsribbe

      Ikke den helt klassiske træningsribbe, men et mere moderne look i metal. Denne multigrip ribbe monteres på væggen, ligesom pull up bars, og har samme funktion. Her er god mulighed for at variere træningen med de forskellige greb. Den egner sig perfekt til chin ups og pull ups, samt udstrækning af ryggen.

      VidaXL Ribbe – Anmeldelse

      Helt klassisk ribbe i træ, som passer perfekt i gymnastiksalen, træningsrummet eller børneværelset. Den egner sig godt til både træning og leg for børn og voksne.

      Helt klassisk ribbe i træ, som passer perfekt i gymnastiksalen, træningsrummet eller børneværelset. Den egner sig godt til både træning og leg for børn og voksne. Den er lavet i lakeret fyrretræ, der sikrer en god holdbarhed, samt godt greb. Den måler 195 cm i højden, samt 80 cm i bredden, og så har den en maks vægtbelastning på 100 kg.

      Ribbe til træning og leg

      Ribbe findes i et væld af udformninger, farver og materialer. Du kan købe ribbe i træ, hvid ribbe, sort ribbe, træningsribbe og ribbe til leg. Der findes særlige ribbe til dørkarm ?? som også kaldes dørribbe eller, chin up bars eller pull up bars ?? dem kan du finde her.

      Ribbe er ikke bare noget vi ser i folkeskolernes gymnastiksale eller på børneværelserne. De er også blevet meget populære til træning ?? både i hjemmet og i træningscentret. En træningsribbe er et smart redskab til dit hjemmetræningscenter. Her kan du både styrke krop og muskler, samt få udstrakt kroppen undervejs. Desuden er den et fantastisk legeredskab til børn, der gerne vil øve sig i at klatre og hoppe ned på en madras.

      Har du børn er ribben genial at have i hjemmet, for I kan alle få glæde af den. Find på sjove lege eller udforsk jeres fantasi ?? måske er I aber, der klatrer rundt i træerne i junglen. Eller se hvor længe I kan hænge jer i armene. Med en stor madras på gulvet, kan I også hoppe ned ?? se hvem der kan hoppe længst. Eller lade jer falde bagover ned i den bløde madras. Der er masser af sjov for både børn og voksne.

      Hvilke ribbe øvelser er gode?

      En træningsribbe giver dig mulighed for mange øvelser ?? først og fremmest egner den sig især godt til udstrækning. Du kan kravle op og lade dig selv hænge i armene fra de øverste pinde. Test din egen udholdenhed og se, hvor længe du kan holde til at hænge der. Her får du strækket kroppen godt ud, helt fra arme og ned i benene.

      Du har også mulighed for at lave push ups, pull ups og chin ups på en ribbe. Disse øvelser er især gode til at styrke ryggens muskler.

      En anden mulighed er at benytte sig af træningselastikker. Dem kan du sætte fast omkring ribbene, og så kan du lave forskellige øvelser med dem. Juster højden på elastikkerne, samt hvor stramme de skal være, for at ændre hvilke muskelgrupper, du træner, samt hvor hård intensiteten skal være.

      Du kan også lave maveøvelser via ribben. Det kan du blandt andet gøre ved at lægge dig ned på gulvet og placere dine fødder under nederste pind, så de låses fast. Så skal du bare lave mavebøjninger. Vi har skrevet en artikel om abs workout, som kunne være interessant hvis du gerne vil træne dine mavemuskler.

      En anden øvelse til træning af både arm, mave- og benmuskler er at lade dig hænge i armene, mens du vender udad og bøjer benene op. Det er dog ikke en øvelse for nybegyndere, da det kræver en del styrke i armene at kunne holde sig hængende længe nok.

      Med en træningsribbe har du mulighed for at træne på et væld af måder. Du kan få styrket stort set alle muskelgrupper i kroppen på den ene eller anden måde. Det er derfor et meget alsidigt træningsredskab, som heller ikke fylder meget i hjemmet.

      Lav evt. et træningsprogram så du sikrer dig, at du får det bedste ud af den nye ribbe. Læs vores artikel om træningsprogrammer til hjemmetræning.

      træning på ribbe

      Pull ups og chin ups på en ribbe

      Nogle af de øvelser, der især er gode, når du træner på en ribbe, er pull ups og chin ups. Her kan du faktisk både benytte dig af en ribbe, men du kan også bruge den mere simple version. For eksempel en pull up bar eller dørribbe, der som regel består af en enkelt stang, modsat ribben, der har mange stænger langs væggen.

      På en ribbe kan det godt kræve lidt teknik, da nogle øvelser vil være nemmere at lave, hvis der er frit foran dig. Her kan det være en fordel at vælge en dørribbe, som kan hænge i døråbningen. Den giver dig fri plads under og foran dig, så du nemmere kan lave øvelserne. Det kan dog også have modsat effekt, idet du kan komme til at svinge for meget og ikke opretholde stabilitet. Det kan især være et problem, hvis du er nybegynder.

      Når du laver chin ups og pull ups træner du musklerne i skuldre, ryg og biceps. Først og fremmest er det dog ved chin ups, du træner biceps. Hvis du gerne vil have ekstra vægt på når du træner på din ribbe, kan det være en ide at investere i en vægtvest. Du kan læse vores artikler om vægtveste på 20 kg. og vægtveste på 30 kg. for at finde inspiration.

      Har du ikke stor erfaring med træning, kan det godt være svært at komme ordentligt op i højden, når du laver pull ups og chin ups.

      Svinger du for meget i kroppen, får du ikke trænet dine muskler ordentligt. Har du endnu ikke helt styrken til at komme op med hagen over stangen, kan det derfor være en fordel at sætte en elastik fast omkring stangen, som du kan have dine fødder eller knæ på. Det kan nemlig hjælpe dig med at løfte lidt af din kropsvægt. Så længe du stadig løfte det meste af din vægt, for at få størst udbytte af øvelserne.

      Chin ups

      Vil du lave chin ups på ribbe, skal du holde hænderne sådan, at dine underarme vender ind mod dig selv, når du holder om stangen. Derpå skal du have dine hænder i skulderbredde, og så hæver du dig selv op over stangen med hagen.

      Pull ups

      ?nsker du at lave pull ups, skal du holde stangen på en anden måde. Her vender dine underarme væk fra dig, og du skal have dine hænder placeret med større afstand mellem dem. Når du laver øvelserne skal du hænge i strakte arme og løfte din krop højt op over stangen, så din hage kommer op over.

      Fordele ved at træne med ribbe

      Træning med ribbe kan være meget effektivt. Du har mulighed for at kaste dig ud i mange forskellige øvelser ?? og så kan du have det sjovt imens. Med ribbe kan du både træne og lave udstrækningsøvelser, og du kan bruge den som supplement til din træning i hverdagen.

      Ikke nok med det er ribben også et fantastisk redskab, hvis du har børn i hjemmet. Her kan I nemlig få stor glæde af ribben, både som træningsudstyr, men til leg og læring. Lær dine børn at klatre op i toppen og klatre ned igen. Eller måske skal de hoppe ned på en madras. Mulighederne er mange med en ribbe.

      En anden fordel med en ribbe er også, at den ikke fylder meget i hjemmet. Den tager næsten ikke noget gulvplads, så det er et yderst smart træningsredskab, såvel som legeredskab, I kan få glæde af i mange år.

      Udstrækning med en ribbe

      At strække ud både før og efter er en vigtig del af din træning. Det er med til at varme dine muskler op og gøre kroppen mere fleksibel. Det kan hjælpe med at sørge for at du kan undgå skader og smerter. Du kan evt. kombinere din udstrækning med anvendelsen af en massagepistol, for at få løsnet yderligere op for dine spændinger. Læs vores store guide til massagepistoler og se, hvilke der er bedst i test.

      En ribbe er et rigtig godt redskab til at strække kroppen ud ?? både før og under træning, men også efter en lang arbejdsdag ved skrivebordet. En ribbe kan bruges til mange forskellige udstrækningsøvelser ?? du kan strække hele kroppen ud.

      Det kan du blandt andet gøre ved at klatre op i ribben og lade dig hænge i armene. På den måde får du strækket arme og ryg ud. Er du lidt mere øvet, kan du også gøre det omvendt og lade dig hænge i anklerne, ved at sætte fødderne op under ribben. Det kræver mere øvelse og styrke i kroppen, og her er det godt at have et blødt underlag, hvis du mister grebet og falder ned.

      Ribben giver mange muligheder for at strække kroppens muskler ud, såvel som at træne både muskler og cardio.

      kvinde strækker ud på ribbe

      Montering af ribbe

      Når du skal montere en ribbe i hjemmet, skal du selvfølgelig først og fremmest sikre dig, at du har en væg, der egner sig til det. Den skal nemlig kunne holde til vægtbelastningen. Her handler det ikke bare om den pågældende ribbes vægtbelastning, du skal tage højde for. En ribbe er nemlig ikke til særligt meget hjælp, hvis den ikke monteres korrekt.

      Har du en gipsvæg, er det ikke lige her, du skal hænge en ribbe op. Den skal helst monteres på en væg af mursten eller af beton. Desuden er det selvfølgelig også meget vigtigt, at du har de rette skruer og rawplugs i den forbindelse. Særligt betonvægge egner sig godt til ribbe, men de er også svære at bore i, så her er det vigtigt, at du har værktøjet i orden. Som oftest er det en solid borehammer med et betonbor, der skal til.

      Når du køber en ribbe, kan du være heldig at der medfølger skruer og rawplugs til nogle modeller ?? desværre ikke alle. Det er af den simple årsag, at det kan være forskelligt, hvilken type skruer og rawplugs du skal bruge til forskellige vægtyper. Sørg derfor for at du har de helt rette, inden du begynder at montere ribben.

      Kan din væg holde vægten?

      Først og fremmest skal du sikre dig, at din væg kan holde til vægten. Så skal du sørge for at købe skruer og rawplugs, der ligeledes kan klare den store vægtbelastning. Endelig skal du sikre dig, at du har den rette boremaskine eller borehammer til at klare opgaven. Mangler du en boremaskine kan du se en liste over de bedste på markedet her.

      Det kan være en god idé, at I er to om at få boret ribben op på væggen. Det kan nemlig også være lidt svært at montere den ene mand, fordi den er stor og tung. Især hvis det er en ribbe, der skal monteres i ét samlet stykke.

      usamlet ribbe

      Træribbe

      Uanset om du skal bruge ribben til træning eller leg, kan det også være en god idé at se på, om ribben skal efterbehandles, hvis den er lavet af træ. Mange ribbe sælges som ubehandlet træ, du dermed selv skal oliere eller lakere. Vælger du at oliere eller lakere, vil ribben være mere behagelig at bruge, og du kan forvente en længere levetid. Det er derfor en god idé at efterbehandle den på en eller anden måde.

      En anden mulighed er også at male ribben. Især hvis du ønsker et lidt federe look til legeværelset, eller en flot ribbe i stuen.

      Hvilken ribbe skal jeg vælge?

      Hvilken ribbe er så bedst? De findes jo i både store og små ?? træ og metal? Det afhænger mest af, hvor meget du vil bruge ribben, hvad den skal bruges til, og om du har særlige krav til udseendet.

      De rigtige træningsribbe i metal er ikke ligefrem noget, der ville pryde i dagligstuen. Men en klassisk, gammeldags ribbe i træ kan godt have et charmerende udseende. Der findes også ribbe i træ, som er malet i flotte farver, som passer ind i de fleste hjem. Især i børneværelset er disse populærer.

      Det kan også være, det er bedre at vælge en ribbe til dør. Der findes blandt andet en lille strækribbe, som kan monteres over en dør ?? denne kan dog primært bruges til udstrækning. Er du mere til yoga som udstrækning, kan du læse vores artikel om de bedste yogamåtter på markedet lige nu.

      Pull / Chin up bar

      En anden mulighed er at vælge en pull up bar, eller chin up bar, som de også kaldes. De går også ind imellem under navnet dørribbe. Denne type ribbe fylder som regel mindre, da de kun består af én stang, som skal monteres over dig på væggen eller i en dørkarm. Væg eller dørkarm, tænker du måske? Enten kan du få en ribbe der monteres på væggen, eller du kan få en ribbe som skal sættes i dørens åbning.

      Sidstnævnte ribbe er smart, da den ikke skal monteres med værktøj og skruer. Det er derfor nemt at tage den op og ned igen. Denne type ribbe kan som regel også sættes på gulvet i dørkarmen, så den kan bruges til mavebøjninger, såvel som pull ups.

      kvinde laver pull up på chin up bar

      Prisen på ribbe kan også have noget at sige. De store ribbe med 8-10 pinde er som regel dyrere, og sjældent finder du denne type ribbe af god kvalitet til under 1.000 kroner. De små ribbe med én stang findes billigere, men de giver heller ikke så stor mulighed for at variere træningen. Og så egner de sig heller ikke godt til børnenes leg.

      Det er altså en god idé at tænke over, hvilken type ribbe du har behov for.

      Tilbehør til ribbe

      Selvom en ribbe til væggen giver et væld af muligheder, når det gælder træning, udstrækning og leg, kan det også være smart at have ekstra udstyr, der giver dig endnu mere alsidige træningsmuligheder.

      Vi har selvfølgelig været lidt inde på, at du kan bruge træningselastikker, når du træner på en ribbe. Det er dog også muligt at finde meget forskelligt tilbehør til vægribbe. Du kan også finde masser af tilbehør til vægribbe, der kan bruges til legeværelset. En ribbe kan nemlig byde på masser af sjov, leg og læring for både børn og voksne. Med ekstra udstyr kan det gøres endnu sjovere og endnu mere lærerigt.

      pige leger på ribbe

      Tilbehør til ribbe kan eksempelvis bestå af:

      • Pull up ribbe
      • Skråbræt
      • Træningselastik
      • TRX udstyr
      • Stige
      • Slynggitter
      • Push up bar
      • Multiadapter
      • Hønsestige
      • Rutsjebane
      • Klatrebræt
      • Gyngeringe
      • Underlag eller madras

      Det er blot nogle af de ting, der findes af ekstra udstyr til de klassiske træribbe, som kan være med til at fuldende træningshjørnet eller legeværelset.

      Skråbræt

      Et skråbræt eller klatrebræt kan blandt andet bruges ligesom en bænk, som du kan lave mavebøjninger op ad. Skråbræt, klatrebræt, hønsestige eller rutsjebaner egner sig også godt til leg og aktivitet.

      Pull up ribbe

      Pull up ribbe og push up ribbe er ekstra stænger, som kan monteres på ribben, så du kommer lidt længere ud fra væggen. De kan både bruges til at hænge i, samt til at lave push ups og pull ups.

      På en pull up bar, kan du også sætte TRX straps, gymnastikringe eller gynger på.

      Multiadaptere

      Der findes også såkaldte multiadaptere, som har ekstra stænger, der stikker ud, og som kan monteres på ribben på mange forskellige måder. Dermed giver det dig mulighed for at lave flere forskellige øvelser. Her kan du lave armbøjninger, benbøjninger, push ups, dips og meget mere. Den kan også bruges som fodtrin eller som springbræt.

      Træningselastikker

      Træningselastikker kan også bruges til vægribbe, da de kan fastgøres og bruges til eksempelvis crossfit og lignende træning. En ribbe og træningselastikker kan dermed give dig et væld af muligheder og øvelser, når det gælder træning.

      Gyngeringe

      Det er også muligt at finde gyngeringe eller gymnastikringe, som du kan montere på en pull up bar, der sættes på ribben. Disse egner sig selvfølgelig bedst til leg, men voksne kan også have glæde af dem. På nogle modeller er det også muligt at sætte en gynge eller reb, som børn kan øve sig i at klatre op ad.

      Ribbe til træning og leg

      TRX udstyr

      Det er selvfølgelig også muligt at bruge forskelligt TRX-udstyr til ribbe. Her kan du finde forskellige slyngetrænere, som kan bruges til TRX-træning.

      Stiger

      En ribbe er selvfølgelig en stige i sig selv, men det er også muligt at finde stiger som kan monteres på ribben, og give flere træningsmuligheder. Her er det muligt at finde helt almindelige stiger til montering på ribben. Du kan også finde stiger med forskudte trin, der kan være med til at styrke koordinationen. Stigerne kan bruges til både træning, såvel som til leg og læring.

      Slynggitter

      Et slynggitter et en form for gitter, der monteres øverst på ribben. Det giver mulighed for at lave flere øvelser, hvor du blandt andet kan trække dig selv på. Kombineret med træningselastikker kan du trænge et væld af muskelgrupper i både arme, ben, fødder og hænder.

      Underlag eller madras

      Til leg og læring kan det selvfølgelig være en god idé at have et blødt underlag foran ribben, som børn både kan have sjov med at hoppe ned på ?? og så de ikke kommer til skade. Det kan ligeledes være en fordel med et blødt underlag til voksne, hvis der skal laves øvelser på gulvet. Her kan du vælge et tyndt underlag ?? men til leg vil en lidt tykkere madras nok være bedst. Læs evt. vores guide til træningsmåtter, hvis du overvejer et underlag til din ribbe.