Mange kender til den populære sportsgren yoga, som er blevet utrolig populære i de seneste par år. Yoga stammer oprindeligt fra Asien, nærmere betegnet Indien. Når du træner yoga har det til formål at få både din krop og sjæl til at slappe af. Når du dyrker yoga er det med til at formindske dit stress og forbedre ens åndedrag.
Yogamåtte – Guiden til den perfekte yogamåtte
Warning: array_merge() [function.array-merge]: Expected parameter 2 to be an array, null given in /var/www/onlineskrab.dk/fitpilot.dk/wp-content/themes/fit-pilot/template-parts/blocks/product-table.php on line 52
Warning: array_diff() [function.array-diff]: Expected parameter 2 to be an array, null given in /var/www/onlineskrab.dk/fitpilot.dk/wp-content/themes/fit-pilot/template-parts/blocks/product-table.php on line 54
Rangliste
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/onlineskrab.dk/fitpilot.dk/wp-content/themes/fit-pilot/template-parts/blocks/product-table.php on line 71
Flowmat fra FlowLife – Anmeldelse
Flowmat fra FlowLife
Naturgummien har en tung vægt, som er med til at gøre din balance mere stabil, når du benytter dig af måtten. Samtidig vil måtten heller ikke glide under dig, når du dyrker yoga, da den tunge vægt i materialet holder den nede og dermed øge sikkerheden for at den skulle skride.
Når du investerer i en FlowMat, så modtager du også en yoga band. Et yoga band er med til at gøre det nemmere for dig at få din yogamåtte med på farten, da du nemt kan rulle yogamåtten sammen som en pølse og så løfte den over ryggen.
EcoBody yogamåtte 1,5 cm – Anmeldelse
EcoBody yogamåtte 1,5 cm
Ved køb af en EcoBody yogamåtte, så får du en bærestrop med i købet. Når du ruller yogamåtten sammen som en pølse, så kan du sætte yogamåttes bærestrop rundt om yogamåtten, som er med til at gøre det nemmere at transportere yogamåtten uden for meget besvær.
Samtidig har du mulighed for at hænge måtten op hjemme hos dig selv, som man normalt ser træningsmåtterne hænge i fitnesscentrene. Der er nemlig 2 huller i to af enderne, som gør det muligt at hænge måtten op.
Adidas mat yoga grøn 8 mm – Anmeldelse
Adidas mat yoga grøn 8 mm
Yoga mat inSPORTline Sunshine – Anmeldelse
Yoga mat inSPORTline Sunshine
Udover det robuste materialevalg, så har InSPORTline også valgt at gøre en del ud af udseendet på yogamåtten. De klassiske måtte er ofte bare en enkelt farve, hvor denne måtte er med et flot design af en elefant hoved.
Yogamåtte InSPORTline Sunshine – Anmeldelse
Yogamåtte InSPORTline Sunshine
StandUp active exercise & relax yogamåtte – Anmeldelse
StandUp active exercise & relax yogamåtte
Innovagoods yogamåtte med rem – Jumat 173 cm – Anmeldelse
Innovagoods yogamåtte med rem – Jumat 173 cm
Den blå yogamåtte
Casall position 4 mm yogamåtte – Anmeldelse
Casall position 4 mm yogamåtte
- 450 kr.
Casall Exercise comfort 7 mm yogamåtte
- 239 kr.
Body solid rolling storage cart GYR500 – Anmeldelse
Body solid rolling storage cart GYR500
Body-Solid GYR500 er en fin mulighed for at opbevare alle dine yogamåtter samt skumruller. Body-Solid GYR500 er en opbevaringsløsning, som vil sørge for at alle dine yogamåtter står pænt og venter på dig, end til at du skal bruge dem igen. Opbevaringsløsningen kan køre på fire hjul og er derfor nem at transportere rundt. To af hjulene har du mulighed for at låse, således, at vognen ikke rykker sig ude af flække.
Ting som du burde overveje, når du skal købe en ny måtte:
Yogamåttens materiale
De fleste yogamåtter er lavet i PVC materiale. Dog er der på det seneste blevet lavet nogle mere miljøvenlige alternativer i materialevalg. De mere miljøvenlige yogamåtter er lavet i materialer som bomuld og naturgummi. Man anbefaler ikke PVC materialer til personer, som døjer med allergi, men at de derfor skal købe en miljøvenlig yogamåtte i stedet for.
Yogamåttens overflade
Der er mulighed for at købe en yogamåtter med forskellige former for overflader. Du kan vælge mellem den mere traditionelle overflade, som er glat. Ellers findes der også yogamåtter med en riflet og ru overflade.
Er du typen som sveder en del, så anbefaler vi ikke, at du køber en yogamåtte med en glat overflade. Dette skyldes, at din sved er med til at gøre måtten mindre skridsikkert. Derfor anbefaler vi i stedet for, at du skal anskaffe dig en riflet, da riflet overflade på en yogamåtte vil beholde skridsikkerheden selvom der er sved på måtten.
Yogamåttens tykkelse
De mest klassiske yogamåtter er ofte i en tyndere tykkelse. Her ligger tykkelse på omkring 4 ?? 6 mm. Yogamåtter er ofte tyndere end almindelige træningsmåtter, da du med en yogamåtte får en bedre fornemmelse af dit underlag og dermed forbedre din balance, når du skal øve dine yoga øvelser.
Den tynde tykkelse er dog mindre komfortable end en almindelige træningsmåtte, da du vil kunne mærke gulvet mere.
Yogamåttens mål
Det er faktisk ikke lige meget hvor lang din yogamåttes længde skal være. En lille huskeregel er at din yogamåtte skal være længere end din højde, dermed falder hverken dit hoved eller fødder ud over kanterne. Hvis længden er længere end din højde, så vil øvelselserne være mest behagelig at udføre.
Yogamåtter er ikke ens
Yogamåtter ligner ofte hinanden, men der er faktisk stor forskel på dem, selvom man ikke lige umiddelbart kan se det med det første øjefang. Typisk laves yogamåtter af skum, således, at måtterne kan rulles sammen, så man nemt kan tage sin måtte med hen til sit lokale yogasted. Samtidig kan overfladen også være forskellige, samt ligeså med materialevalget.
Det vigtigste du skal kigge efter er:
- Længden på måtten
- Tykkelsen på måtten
- Bredden på måtten
Hvor tyk skal en yogamåtte være?
Yogamåtter kan købes i mange forskellige størrelser. Det er dog vigtigt, at du sørger for at finde den rigtige størrelse til dig og dit behov, således, at du for bedst muligt ud af din yoga træning. Nogle brands laver kun deres yogamåtte model i en størrelse, derfor kan det være at du kan finde et andet brand, for at kunne finde en anden tykkelse på din yogamåtte.
Mange mennesker vælger at købe deres yogamåtte i en tykkelse på ca. 4 ?? 6 mm, som er en del tyndere end en træningsmåtte er.
Hvor lang skal en yogamåtte være?
Vi anbefaler her ikke et specifikt længde, men at du i stedet for finder en yogamåtte, som er på samme længde, eller længere end din højde. På denne måde risikere du ikke, at hverken dine ben eller hoved falder ud over kanterne og dermed bliver yoga øvelserne også mere behagelig at udføre.
Mange mennesker vælger at købe deres yogamåtte i en tykkelse på ca. 4 ?? 6 mm, som er en del tyndere end en træningsmåtte er.
Fordele ved at dyrke yoga
Bedre humør
Når først du har prøvet at dyrke yoga, så vil du kunne mærke hvordan yoga påvirke din krop positivt og at du faktisk bliver stærkere ved at træne yoga. Når man dyrker motion, så øger det ens humør. Så ønsker du at blive gladere, så kan træning af yoga være en god måde for dig, at til at blive gladere.
Du bliver stærkere
Der er ikke mange som ved det, men yoga er faktisk en rigtig god måde at træning dig stærkere på. Når personer tænker på yogaøvelser, så tænker man ofte på hunden, kobraen osv., men faktisk så er den mest kendte yoga øvelse planken. Planken er blandt andet en god måde, at styrketræne på. Så ønsker du at øge din muskelmasse, så kan yoga træning være den perfekte træningsform for dig.
Du sover bedre
Når man træner, så hjælper det faktisk på ens søvn. Når du træner yoga, så træner du også at få din sind og krop i ro. Derfor har din krop nemmere ved at falde i søvn, da du er vant til at få kroppen til at slappe af. En bedre søvn giver dig også mere energi i løbet af dagen.
Forbedre dit immunforsvar
Yoga træning øger din immunforsvar, da du styrker både krop og sind til at blive stærkere. Så har du et ønske om, at forbedre dit immunforsvar og dermed formindske dine chancer på at blive syg, så kan træning af yoga være perfekt for dig.
Du taber dig
Hvis du træner yoga, så er det en god måde at tabe sig på. Så har du et ønske at tabe dig, så kan træning af yoga være en god måde til at tabe sig på, da øvelserne er simple. Samtidig med man har muligheden for at tage øvelserne i god tempo.
Du bliver mere smidig
Når man træner yoga, så øger man faktisk ens smidighed, som gør dig mere fleksibel. Jo mere smidig du er, jo mere kan dine muskler klare sig, da de kan holde nemmere til forskellige øvelser.
Bæredygtige yogamåtter
Hvis du er på udkig efter en bæredygtig yogamåtte, så skal du kigge efter yogamåtter med TPE materiale. TPE står for thermal plastic elastomer. De fleste yogamåtter bliver lavet af materialet PVC, som er mere miljøskadeligt. Derfor er der blevet lavet et bedre alternativ til at lave yoga måtterne, som er mere miljøvenlige ved brug af TPE materiale.
Det gode ved bæredygtige yogamåtter er, at de ikke er dyre end de fleste klassiske yogamåtter. Så du behøver ikke at give en formu for at tænke på miljøet.
Samtidig findes der også andre gode alternativer i materialer til din yogamåtte, som blandt andet er materialer som kork og naturgummi.
Hvordan skal jeg starte min yogatræning
Yoga er blevet en af de mest kendte træningsmetoder i de seneste par år. Sportsgrenen yoga er en god teropeutisk måde, som får din krop til at falde til ro på. Yoga er faktisk en ældre sportsgren, som har været dyrket i over 5000 år siden. Yoga stammer oprindeligt fra indien, hvor ordet yoga kommer fra ordet ??yui?, som betyder ??at forene?. Dyrker du meget yoga, så vil du blive kaldt for en yogi. En yogi er nemlig en person, som træner yoga, så derfor kan nogle yogalære og blive kaldt for en yogi.
En stor grund til at man skulle træne yoga i dens oprindelse var for at samle det psykiske med kroppen. Yoga er med til at styrke ens fysiske form, samtidig med at yogatræning er godt for sindet. Oftest er det flest kvinder som dyrker sportsgrenen yoga. Yoga er dog stadig en sportsgren som er velegnet til mænd, da yoga træning er gode for alle mennesker, lige meget køn og alder.
Mange sportsgrene udføres i en høj fart, for at øge ens puls, dog udføres yoga helt omvendt i en langsom tempo. Man skal dog ikke undervurdere yoga træningens sværhed, da du stadigvæk vil få din puls op.
Når du dyrker yoga øvelser, så er den vigtigste ting ved øvelsen, at du har fokus på din vejrtrækningen. Det er nemlig en vigtig faktor ved yoga, at man husker at trække vejret dybt og tager sig tid til at puste ud igen, imens du udføre yogaøvelserne. Den øgede ilt niveau er med til at give dine muskler den optimale ilt, så de bedst muligt har mulighed for at arbejde.
?nsker du at træne yoga for at tabe dig, så vil power yoga være den ideelle træningsform for dig. Power yoga er yoga træning, hvor pulsen stiger kraftigt. Du har også mulighed for at dyrke hot yoga. Træner du hot yoga, så træner du yoga i 40 graders varme. Varmen er med til at øge svedproduktionen og dermed vil du tabe dig.
En god yogamåtte
Før du kan starte med at træne yoga, så er det vigtigt, at du har en god yogamåtte, som skal være med til at gøre øvelserne mere behagelige for dig. Der er mange forskellige ting, som du skal have en holdning omkring inden du vælger den helt rette yogamåtte. Der findes yogamåtter i næsten alle prisklasser. Nogle yoga måtter er dyre i pris, på grund af brandets navn, hvor andre er i en højere pris på baggrund af den gode kvalitet. Så derfor er det vigtigt at finde ud af om måtten er dyr i pris i forhold til kvaliteten.
Det er derfor vigtigt, at du først og fremmest finder frem til hvilken form for funktioner, som du ønsker at din yogamåtte burde kunne. Den perfekte yogamåtte for dig, behøver nemlig ikke at være den perfekte for en anden person. Vi har alle forskellige præferencer og behov, så derfor behøver alle produkter heller ikke kunne det samme for dig og dine venner.
Det allerførste, som du skal forholde dig til, er at finde ud af hvilken niveau du er i yoga. Hvis du er nybegynder og ikke har fået yoga helt under huden endnu, så er der måske ingen grund til at investerer i en dyr måtte, som du ikke ved om du for brugt i en længere periode. Derfor anbefaler vi, at du starter ud en mere simpel yogamåtte, som skal være med til at hjælpe dig i gang med at lære øvelserne at kende. Dermed finder du ud af om du er til sportsgrenen, eller om det bare var i en periode, at du synes det var sjovt at dyrke yoga.
Er du derimod en mere øvet og erfaren person, som allerede kender til øvelserne og ved hvordan du skal udføre dem. Så har du ofte flere krav til hvad din yogamåtte skal kunne for dig. Kvaliteten på måtten har derfor en stor betydning for dig, da du ønsker at få det bedste ud af måtte som muligt.
Oftest har de fleste af yogamåtterne en skridsikre overflade, som er med til at gøre øvelserne mere sikre at udføre. Derfor er det ofte ikke overflade materialet, som de fleste kigger efter, når de skal købe en yogamåtte. Mange som træner yoga ved at dette er et opfyldt krav ved stort set alle yogamåtter den dag i dag.
Et af kravene kan dog være længden på yogamåtten. Der findes yogamåtter i mange forskellige størrelser længder. Længden har stor betydning for de enkelte øvelser, da der anbefales at man køber en yogamåtter som er længde end ens højde. Dette skyldes, at ved de fleste yoga øvelser skal man ligge på langs. Dermed bliver øvelserne mest behagelige, da hverken dit hoved eller fødder vil stikke uden for måtten.
Yogaøvelser
Herunder kan du læse om hele 6 forskellige yoga øvelser, som er nogle af de mest kendt yoga øvelser. ?velserne er meget simple øvelser, som alle kan være med på. Det er dog vigtigt at du husker under hvert en øvelse, at have fokus på din vejrtrækning. Du kan læse længere nede, om hvordan din vejrtrækning skal være, således, at du får mest muligt ud af øvelserne. Vejrtrækning er nemlig vigtigt for at kunne sørge for at du bliver stresset helt af og får den fulde teropuiske effekt ud af øvelserne.
1. Første position
For denne øvelse, skal du stå med rank ryg og med skuldrene tilbage. Dine hænder skal placeret med håndflade mod håndflade foran brystet. Dine albuerne skal være ud til siden. Herefter trækker du vejret i et langsomt tempo, når du trækker vejret ind skal du huske at trække vejret igennem din næse og ikke munden. Træk vejret 5 gange, inden du starter på en ny øvelse.
Det er dog vigtigt, at du husker på at øvelserne ikke skal bare overståes, men i stedet for skal øvelserne tages i et langsomt tempo, således, at både din krop og sjæl kan følge med og få mest muligt ud af øvelserne.
Denne øvelse kan laves stort set lige meget hvor du befinder dig! Alt du skal bruge er et træ med en stabil gren at hænge dig i ?? alternativt kan du bruge et klatrestativ på en legeplads. Sørg for at der er et fladt underlag så du ikke risikerer at vrikke om på foden. Du kan lave den klassiske øvelse hvor du forsøger at hive dig op så grenen er ved dit bryst, som styrker forsiden af dine overarme, underarme og skuldre. Du kan også hænge dig statisk i grenen og løfte benene op til vandret position gentagne gange for at træne dine mavemuskler.
2. Flyveren
Flyveren er en god øvelse til at få styrket din balance. For at gøre øvelserne skal du have hænderne og knæene på yogamåtten, således at du står på alle fire. Din ryg skal være lige og ikke bøjet. Herefter hæver du din venstre arm, så armen er hævet op foran dit hoved i en strakt arm. Samtidig med at du løfter armen, så hæver du samtidig også dit højre ben i en vandret linje, så din krop skal derfor vise en vandret linje fra højre fod til venstre hånd. Det er vigtigt, at du sørger for at spænde dine mavemuskler under øvelserne. ?velsen skal holdes i så lang tid, som muligt og herefter byttes arm og ben med de modsatte arme og ben.
3. Hunden
Ved denne øvelse skal du stå på din yogamåtte og bøj dig herefter forover, således, at dine hænder og fødder står på yogamåtten. Der ved er din bagdel løftet op i vejret, samtidig med at dine arme og ben er i en strakt position. Det er vigtig at du har fokus på, at din ryg skal være helt lige, således, at den ikke buer. Din ryg og hoved skal helst være lige, således, at din nakke ikke bukker sig. Hold stillingen og sørg for at trække vejret med næsen og ikke med munden.
4. Twist
Twist er en god yogaøvelse, som har fokus på din ryg og skulder, samtidig med den øvelse er god for dine organer. Start med at ligge på ryggen oven på din yogamåtte. Twist din krop, således at det højre knæ kommer op over på den anden side af det venstre knæ. Din venstre arm skal være med til at holde det højre knæ nede, således, at knæet kommer under pres. Den højre arm skal rækkes ud til siden. Gentag derefter øvelsen til den anden side.
5. Cobra
Cobra posen er en god øvelse til at træne og styrke din ryg. Lig dig på maven oven på din yogamåtte med håndfladerne ned mod yogamåtten foran dit bryst. Løft herefter din overkrop op og lav et stræk. Efter at holde stillingen, sænkes overkroppen ned igen. Efter et stykke tid vil du kunne mærke strækket. ?velsen er bestemt for personer, som sidder ned en hele dag, eller for mennesker, som ikke går med en rank ryg til daglig. Går du ikke med en rank ryg, så vil du få problemer med ryggen senere, medmindre at du begynder at arbejde med ryggen. Her vil cobraen være en god øvelse for din ryg.
6. Chair
?velsen, stolen, er en yoga øvelse, som træner både dine balder og ben. Start med at samle dine ben og fødder. Bøj dine knæ og sænk derrefter kroppen, så det ligner, at du skal til at sætte dig ned. Løft her efter armene op i luften og hold stillingen så længe som muligt.
Vejrtrækning under yoga
Vejrtrækning er utrolig vigtig, når man dyrker yoga. Det er nemlig ikke lige meget om du trækker vejret gennem munden eller næsen. Vejrtrækning er vigtig for at få mest muligt ud af dine yogaøvelser. Oftest siger man, at man skal sørge for at du skal trække vejret pr. 4 hjerteslag, som også svarer ca. til pr. 6 sekund. Samtidig skal du også bruge 4 sekunder på udånding. For at kunne gøre det nemmere for dig, at vide hvor lang tid 4 hjerteslag er, så kan du lægge dig ned på ryggen på din yogamåtte og sørge for at lægge din hånd oven på dit bryst, så du får en fornemmelse af hvor hurtigt dit hjerte slår.
Så ved det fjerde hjerteslag trækker du vejret ind med næsen og ved 4 hjerteslag efter udånder du ved brug af næsen.
Forskellige yoga versioner
Der findes mange forskellige former for yoga og om hvordan øvelserne skal udføres. Der er nemlig stor forskel på østens og den vestlige version af yoga.
Yoga stammer oprindeligt fra Indien, så derfor kan man sige, at østlige version af yoga, er den mest traditionelle form for yoga. Den østlige version af yoga har mere fokus på ens vejrtrækningen, og derfor sidder man her ofte ned og prøver at bruge yogaen på at slappe af og bruge yoga træningen som en god terapimetode.
I den vestlige form for yoga, så har du mere fokus på øvelserne, end du har på åndedrættet. ?ndedrættet er dog også vigtigt, men har en mindre betydning end selve øvelserne.
Der er dog ikke en form for yoga, som er bedre end andre former. Dog bidrager de forskellige yogaformer til din krop på to forskellige måder, men målet med begge former for yoga er at få berolige dit sind.
Den vestlige form for yoga er dog en nemmere måde at få dig i bedre form, da øvelserne foregår i et højere tempo.
Yogarejser
Du kender måske allerede til mange af de forskellige former for sportsrejser, som der findes i dag, som blandt andet golfrejser, surferrejser, trackingrejser osv. Det er blevet et stort hit at tage på rejser, hvor du bruger tid på at træne din hobby. Det gode ved disse rejser er, at du vil være omringet af mennesker, som elsker den samme sportsgren dig. Derfor vil du opleve et fællesskabet på rejsen, som vil blive utrolig høj blandt dig og de andre på holdet.
Når du træner yoga, så kræver det heldigvis ikke de store redskaber, end andet end træningstøj og en yogamåtte. Derfor kan du eventuelt pakke din egen yogamåtte, ellers er der mange yoga hoteller, som også udlejer måtterne, hvis du ikke har taget yogamåtte med.
Du har mulighed for at finde rejser, hvor yoga ligger højest på dagsorden, mange forskellige steder i verden. Nogle af de populære yogarejser foregår i Indien, Thailand og Grækenland.
En yogarejse tager omkring omkring 7-14 dage, hvor du har muligheden for at falde helt til ro og lære din krop, om hvordan du skal trække vejret og hvordan du skal udføre øvelserne for at øge effekten af din yogatræning mere.
Du har mulighed for at købe en yogarejse via danske rejsebureauer, dog er dette oftest dem som har den dyreste pris. Derfor vil vi anbefale dig, at du søge på nogle internationale hjemmesider, hvor rejserne ofte er billigere, men naturligvis kan det være mere utrygt, da alle informationerne ikke er på vores modersmål, dansk. Hvis du er vant til at rejse, så kan det være, at du føler dig tryg nok til at skulle købe rejsen med et udenlandsk rejsebureau.
Det skal en yogamåtte kunne
Når du skal finde den perfekte yogamåtte, så skal du have fundet en, som opfylder kravene for hvad en yogamåtte skal kunne. Nogle af de vigtigste ting at holde øje med ved køb af en yogamåtte er:
Skridsikker
Det er vigtigt, at din yogamåtte er skridsikker, da dette øger sikkerheden for at ikke at falde, imens du træner yoga. Dermed undgår du skader og samtidig beholder en stabil balance.
Stabilitet
Jo mere stabil din yogamåtte er, jo nemmere har du ved at holde balancen, samtidig med at du laver din yogastilling.
Hårdheden
Hårdheden på en yogamåtte har også en vigtig betydning for din træning. Hårdheden har en stor betydning for hvor lang tid, at du kan holde dig til at ligge dig på måtten. Derfor anbefaler vi dig en blød yogamåtte, for at skåne din ryg.
Tykkelsen og vægten på din yogamåtte
Der er mulighed for at købe yogamåtter i mange forskellige tykkelser. Jo tykkere yogamåtterne er, jo blødere er måtten. Tynde yogamåtter er nemmere at transportere, da de ikke vejer nær så meget som de tykkere yogamåtter gør. Dermed er de tyndere yogamåtter også nemmere at rulle sammen og tage med på farten, hvis du ønsker at bruge din yogamåtte andre steder end derhjemme.
Materialevalg på yogamåtten
Yogamåtter bliver produceret i mange forskellige typer af materialer, som er med til at give forskellige kvalitetsniveau på måtterne. Nogle af de mest typiske materialer på en yogamåtte er PVC og naturgummi. I de seneste par år er kork blevet et meget populær materialevalg til yogamåtter, da det er mere miljøvenligt.
Du har også mulighed for at vælge et materiale, som kan være velegnet til personer med allergi. Hvis du ikke har allergi, så har du muligheden for at vælge mellem flere forskellige modeller og dermed har du ofte muligheden for at vælge mellem flere forskellige yogamåtter med forskellige hårdheds typer.
Du kan få yogamåtter i mange forskellige former for blødhed, men der kan være stor forskel på hvor lang en holdbarhed materialet har og hvor skridsikre måtterne egentlig er. Naturgummi er ofte et godt materiale, hvis du er på udkig efter et godt og holdbar materialevalg.
Ved nogle yogamåtter får du en strop med i købet. Stroppen er med til at gøre det nemmere for dig at rulle yogamåtten sammen og transportere yogamåtten frem og tilbage fra dit hjem. Ved andre måtter skal du tilkøbe stroppen.
Der findes også kombination måtter, som er måtter hvor de er kombineret som en yogamåtte og et håndklæde samtidigt. Disse kombination måtter er ofte overdækket med et mikrofiber materiale på toppen af måtten, som giver den typiske kendetegn af en kombinations måtte. Da måtten allerede er som et håndklæde også, så skal du ikke blive nervøs for at svede for meget. Dermed formindsker du risikoen for at sveden skulle få dig til at glide og dermed falde, da måtten absorbere sveden og andre former for væske meget nemt og hurtigt. Så sveder bliver derfor ikke en forhindring for dig, når du dyrker yoga.
I dag har man ofte mulighed for at finde nogle mere miljøvenlige modeller af stort set alle slags produkter, dette gælder blandt andet også for yogamåtter. Miljøvenlige måtter koster oftest mere end ikke miljøvenlige produkter, da ikke miljøvenlige produkter er billigere at lave. Til gengæld får du en yogamåtte, som er blevet produceret på baggrund af at formindske CO2 forbruget og dermed kan du dyrke yoga med ro i sindet.
Rengøring af din yogamåtte
En vigtig ting efter en omgang træning af yoga er, at huske at rengøre måtten. Hvis man ikke ønsker at rengøre måtterne med hænderne, så kan mange af yogamåtterne faktisk maskinvaskes. Hvis man dog maskinvasker måtten, så anbefales det at vaske dem på programmer som er mere skånsomme, således at man ikke ødelægger materialet på yogamåtten, så den ikke længere er skridsikker.
Derfor anbefales det at man vælger at vaske måtten med håndkraft, således at man er sikker på, at man ikke belaster materialevalget. Når du vasker måtten op i hånden skåner du nemlig materialet mere end du gør ved maskinvask.
Selvom nogle yogamåtter tåler maskinvask, så er det dog bestemt ikke alle som tåler tørretumbling. Derfor anbefaler vi, at du tørre din måtte ved at hænge den over en spisestol eller op på et tørrestativ, således, at materialet bliver tørret korrekt og dermed ikke bliver ødelagt.
At dyrke yoga er for alle!
Det er muligt for alle mennesker at dyrke yoga og ligesom ved så meget andet, kan det være svære for nogle mere end for andre ved begyndelsen af nye ting. Når først man har givet det en chance, så skal man nok sørge for få noget ud af øvelserne og samtidig også blive bedre til de enkelte øvelser. Yoga er meget teropeutisk og derfor er det godt for alles sjæl og sind.
Hvis du er nybegynder til at dyrke yoga, så er det vigtigt at du sørger for, at have en yogamåtte til at starte med. Det er nemlig lettere og mere behageligt, når man kan dyrke yoga på en måtte.
Du kan dyrke yoga alle steder, både hjemme og i træningscentre. I mange af de danske fitnesscentre har de holdtræning med yoga eller pilates. Yoga er blevet så populær en træningsøvelse, at der nu er mulighed for mange steder, at melde sig til holdtræninger for både øvede og nybegynder. Dermed er der et hold for alle, som alle niveauer kan følge med på. Det kan for nogle mennesker være nemmere at starte på et hold, hvor man ved at alle starter på samme niveau og dermed får lige meget ud af træningen. Dermed er der ingen som er bedre end andre.
Ved holdtræning får du også muligheden for at få en guideline fra yoga eksperten, som kan guide dig til at gøre øvelserne korrekte og dermed blive bedre til de enkelte yogaøvelser. Det kan nemlig nogen gange være svært at finde ud af om du gør øvelserne korrekt, når man laver øvelserne der hjemme alene.
Andre kan godt lide at lære yoga øvelserne på egen hånd ved måske at se nogle youtube videoer, af hvordan de gør det eller at følge en eksperts træningsprogram.
Youtube videoer er en god måde for nybegynder at finde ud af hvordan de enkelte øvelser skal laves, da man har muligheden for at spole frem og tilbage for at lære de enkelte øvelser at kende og gøre dem korrekt.
Ofte er det nemlig lidt udfordrende fra starten at kunne vide alt, og om man gør øvelserne korrekte.
Opvarmningen inden yoga træningen
Ligesom ved alle andre former for sportsgrene, så det er utrolig vigtigt, at man sørger for at varme godt op inden man træner for at formindske kommende skader og ømme muskler.
En opvarmningen inden træning er med til at blandt andet at formindske skader. En opvarmning sørger nemlig for at din krop bliver varm, inden du begynder dig ud i at gøre nogle svære yogaøvelser. Din krop er nemlig ikke klar med det samme til, at kunne løfte dig stærk nok til at kunne klare alle øvelserne uden en opvarmende krop. Døjer du i forvejen med en stiv krop og led, så er det endnu mere vigtigt at du sørger for at varme din krop og led op først, så din smidighed bliver bedre.
En dynamisk opvarmning
Efter du har lavet din opvarmning, så burde du være i stand til at være smidigere end før. Herefter kan du dyrke en dynamisk opvarmning. Når du er nybegynder, så anbefaler vi at du starter med at have fokus på nogle områder, frem for at tage hele kroppen med det samme.
Her skal du også bruge 1 min på at finde frem til din vejr rytme og sørge for at pulsen bliver lav og kontrollerende.
Det er nemlig vigtigt at yoga aldrig må være med til at øge din stress. Du skal blive afslappende og din hjerteslag skal falde. Derfor er det en vigtig faktor at du skal sørge for at finde en fin balancen mellem trin, således, at du ikke bliver for presset, men samtidig presser din krop lidt, så du får mest muligt ud af øvelserne.