mand træner på pull up bar

Find den bedste pull up bar

Træning i hjemmet er blevet et hit, og tit behøver du ikke en hel masse avanceret udstyr for at kunne træne de forskellige muskelgrupper.

Træning i hjemmet er blevet et hit, og tit behøver du ikke en hel masse avanceret udstyr for at kunne træne de forskellige muskelgrupper. Skal du træne overkroppen, kommer du langt med en pull up bar eller chin up bar, som den også kaldes. En pull up bar, er en form for ribbe, du kan montere på væggen eller i dørkarmen ?? der findes sågar modeller, der kan monteres i loftet. Vi har samlet de bedste pull up bars her i artiklen, så det eneste du skal gøre er bare at beslutte, om den skal hænge på væggen, i dørkarmen eller i loftet, og så finde ud af, hvilken du skal vælge.

Er du på udkig efter andre typer træningsudstyr til hjemmet, kan du finde dem her.

Pull up bar bedst i test ?? og mange flere

Der findes flere forskellige typer pull up bars, der kan monteres på forskellige måder. Her har vi samlet en række af de bedste pull up bars og chin up bars på markedet lige nu, som du kan læse lidt mere om.

Tunturi Cross Fit Pull Up Bar – Anmeldelse

Her får du en solid pull up bar til montering på væggen. Den har en smart multigrebsfunktion, som giver dig mulighed for at variere din træning med de forskellige greb.

Tunturi Cross Fit Pull Up Bar

  Her får du en solid pull up bar til montering på væggen. Den har en smart multigrebsfunktion, som giver dig mulighed for at variere din træning med de forskellige greb. Tunturi Cross Fit Pull Up Bar har en maximum vægtkapacitet på 135 kg, samt en størrelse på 125x75x69 cm.

  Reebok Functional Wall Mounted Pull Up Bar – Anmeldelse

  Den vægmonterede pull up bar fra Reebok kan klare en vægt på 135 kg, ligesom mange andre pull up bars. Den måler 120x62x40 cm og vejer 6 kg, så det er en rimeligt let model.

  Reebok Functional Wall Mounted Pull Up Bar

   Den vægmonterede pull up bar fra Reebok kan klare en vægt på 135 kg, ligesom mange andre pull up bars. Den måler 120x62x40 cm og vejer 6 kg, så det er en rimeligt let model. Her får du en simpel pull up bar med et enkelt greb, der giver dig mulighed for at træne overkroppens forskellige muskelgrupper.

   Abilica DoorGym Pull Up Bar – Anmeldelse

   ?nsker du en pull up bar til døren, vil dørribben fra Abilica være et godt bud. Her får du en smart dørrib, du kan hænge op i dørkarmen, helt uden værktøj.

   Abilica DoorGym Pull Up Bar

    ?nsker du en pull up bar til døren, vil dørribben fra Abilica være et godt bud. Her får du en smart dørrib, du kan hænge op i dørkarmen, helt uden værktøj. Den er nem at sætte fast, og den kan nemt tages ned igen. Desuden kan du sætte den både foroven og forneden i døråbningen, så du kan både lave pull-ups, dips, push-ups og mavebøjninger. Den passer til døråbninger på op til 90 cm og vægtykkelse på 10-15 cm. Maks vægtkapacitet på 100 kg.

    Abilica DoorGym Advance Pull Up Bar – Anmeldelse

    Med den smarte Abilica DoorGym Advance Pull Up Bar kan du få mulighed for stor variation i hjemmetræningen. Denne pull up bar er til at sætte i dørkarmen, helt uden montering ?? og den kan både hænge foroven eller sættes forneden, så du har mulighed for at træne både arme, ryg og mave.

    Abilica DoorGym Advance Pull Up Bar

     Med den smarte Abilica DoorGym Advance Pull Up Bar kan du få mulighed for stor variation i hjemmetræningen. Denne pull up bar er til at sætte i dørkarmen, helt uden montering ?? og den kan både hænge foroven eller sættes forneden, så du har mulighed for at træne både arme, ryg og mave. Denne model har flere greb, der giver mulighed for en varieret træning. Den passer i døråbninger fra 73 til 90 cm, og vægtykkelse på 10-15 cm. Desuden har den en maks vægtkapacitet på 100 kg.

     cPro9 Multigrip Pull Up Bar – Anmeldelse

     Denne multigrip pull up bar skal monteres på væggen, og så har du et smart træningsredskab, der giver dig mulighed for at træne musklerne i ryg, arme, overkrop og mave.

     cPro9 Multigrip Pull Up Bar

     Denne multigrip pull up bar skal monteres på væggen, og så har du et smart træningsredskab, der giver dig mulighed for at træne musklerne i ryg, arme, overkrop og mave. De forskellige greb giver dig mulighed for at tage fat på forskellige måder og dermed træne flere muskelgrupper. Den måler 131x60x57 cm.

     Vægmonteret Chin Up / Pull Up Bar – Anmeldelse

     En simple pull up bar som kan monteres på væggen. Når den er monteret på væggen, kan den klare en belastning på op til 200 kg. Den giver dig mulighed for at træne forskellige muskelgrupper, alt efter hvordan du griber fat.

     Vægmonteret Chin Up / Pull Up Bar

      En simple pull up bar som kan monteres på væggen. Når den er monteret på væggen, kan den klare en belastning på op til 200 kg. Den giver dig mulighed for at træne forskellige muskelgrupper, alt efter hvordan du griber fat. Der medfølger skruer til montering ?? men sørg altid for at tjekke, om de passer til dine vægge. Den måler 94x30x20 cm.

      Gymleco 110V Vægmonteret Pull Up Bar – Anmeldelse

      Solid pull up bar til montering på væggen med en bredde på hele 140 cm, så den passer til de fleste. Den har en grebsdiameter på 25 cm.

      Gymleco 110V Vægmonteret Pull Up Bar

      Solid pull up bar til montering på væggen med en bredde på hele 140 cm, så den passer til de fleste. Den har en grebsdiameter på 25 cm. Vær opmærksom på, at der ikke medfølger skruer mm. til montering ?? sørg for at bruge de skruer og rawplugs, der passer til din væg, og som kan klare vægtbelastningen.

      Titan Life Multi Grip Chin-Up Station – Anmeldelse

      Smart pull up bar eller chin up station, der med sin multigrebsfunktion giver dig mulighed for at træne flere muskelgrupper. Den har hele fem forskellige håndstillinger, så du kan sikre dig en god og effektiv træning.

      Titan Life Multi Grip Chin-Up Station

      Smart pull up bar eller chin up station, der med sin multigrebsfunktion giver dig mulighed for at træne flere muskelgrupper. Den har hele fem forskellige håndstillinger, så du kan sikre dig en god og effektiv træning. Du monterer selv pull up stationen på væg med fire skruer i hver side. Den måler 131x56x16 cm.

      Nordic Fighter Wall Mount Chin / Pull up Bar – Anmeldelse

      En god chin up bar med et greb på hele 32mm, så du kan få godt fat ?? selv hvis du har store hænder. Kan bruge til pull ups og chin ups, så du kan få godt gang i træningen.

      Nordic Fighter Wall Mount Chin / Pull up Bar

      En god chin up bar med et greb på hele 32mm, så du kan få godt fat ?? selv hvis du har store hænder. Kan bruge til pull ups og chin ups, så du kan få godt gang i træningen. Denne solide pull up bar er vægmonteret og vejer 16 kg og måler 140x84x78 cm.

      IronGym Original Pull up Bar – Anmeldelse

      IronGym Original Pull up Bar er en ren klassiker inden for pull up bars. Det er en dørhængt model, som du dermed kan hænge op i døråbningen, helt uden montering og skruer.

      IronGym Original Pull up Bar

       IronGym Original Pull up Bar er en ren klassiker inden for pull up bars. Det er en dørhængt model, som du dermed kan hænge op i døråbningen, helt uden montering og skruer. Den er derfor nem at tage i brug og pakke væk igen. Den kan både bruges foroven og forneden i døråbningen, hvilket giver dig god mulighed for både at lave pull ups, chin ups, push ups og mavebøjninger.

       Hvad er en pull up bar?

       En pull up bar er en form for træningsudstyr, som kan monteres på væg, loft eller i døråbningen. Den kaldes også for en ribbe, men adskiller sig fra de velkendte træribbe ved, at den primært har én stang. Nogle modeller kan ophænges i dørkarme eller døråbninger, og de findes også under navnet dørribbe.

       Pull up bar??en skal hænge i en højde, så den sidder højere end dig selv, så du har mulighed for at løfte dig op og dermed strække rygmusklen, latissimus dorsi.

       En pull up bar kaldes også for chin up bar, og den kan bruges til at træne forskellige muskelgrupper ?? primært i overkroppen.

       Vil du gerne træne dine armmuskler større, kan du med fordel kombinere din træning med håndvægte. Læs vores artikel om håndvægte og find ud af, hvilke der er bedst i test.

       Hvorfor skal jeg købe en pull up bar?

       En pull up bar er et yderst effektivt træningsredskab, der giver dig forholdsvis mange træningsmuligheder ?? og i de fleste tilfælde til en god pris. Den er et godt alternativ til de traditionelle ribbe, idet den fylder mindre på væggen.

       Vælger du en som skal monteres på en dør, har du oven i købet mulighed for at tage den ned, når du ønsker at gemme den væk eller vil have mulighed for at lukke døren. Desuden kan den dørhængte både sættes i dørkarmen for oven eller for neden ved gulvet, hvilket giver dig mulighed for at træne flere muskelgrupper.

       Du kan bruge en pull up bar til at træne overkroppen ?? særligt rygmuskler og nakkemuskler, men også arme og mave. Den er særligt god til at lindre smerter i ryggen, da den kan give dig mulighed for at strække ryggen godt ud. Desuden kan den være med til at træne din muskulatur og din udholdenhed, samt give dig en bedre kropsholdning.

       Du kan evt. kombinere din træning på en pull up bar med en vægtvest for bedre resultater. Læs vores guides til vægtveste på 20 kg. og vægtveste på 30 kg.

       kvinde træner på pull up bar

       Montering på dør eller væg?

       Når du skal vælge en pull up bar er den første overvejelse, om du skal vælge en model til dør, væg eller loft. Det afhænger først og fremmest af, hvad du vil betale for den, samt hvor den skal hænge. Du skal selvfølgelig også overveje, om dine vægge er stabile nok til en vægmonteret pull up bar. Eller om din dørkarm egner sig til den dørhængte pull up stang?

       Undersøg derfor grundigt, hvilken type der egner sig bedst til dit hjem. Er begge modeller mulige, kan du dernæst overveje, om du primært vil træne ryg og arme, eller om du også vil have mulighed for at lave push ups og mavebøjninger. I så fald bør du overveje den dørhængte type, da den også kan monteres forneden og bruges til at lave armbøjninger og mavebøjninger.

       Er du særligt interesseret i at træne dine mavemuskler med en pull up bar kan du med fordel læse vores artikel om abs workout.

       Den dørhængte model er som regel billigere end de vægmonterede ?? og det kan i den grad også have sine fordele. Du skal dog være opmærksom på, at de måske ikke kan klare til så høj vægtbelastning. Så har du ikke mulighed for at lave TRX træning.

       Du har også mulighed for at vælge en lofthængt pull up bar, men her bør du også sikre dig, at dit loft kan holde til det. Du skal selvfølgelig også være sikker på, at du kan nå den.

       En anden mulighed er et pull up stativ, men her er vi ovre i en lidt anden kategori, og denne type er ofte også i et helt andet prisleje.

       Kan jeg bruge en pull up bar udendørs?

       I princippet kan du sagtens bruge en pull up bar udendørs. Det er dog en god idé at tjekke op på, om det er en model der kan tåle at blive våd, alt afhængigt af om du har mulighed for at montere den under et halvtag ?? eller om det er en dørhængt model, du nemt kan tage ned igen.

       Nogle er lavet i metal, mens andre er lavet med gummibelægning, der giver et bedre greb. De kan også være belagt med skum eller andre materialer.

       Ikke alle modeller er lavet i et materiale, der kan tåle at blive vådt. Det er derfor en god idé at tage et kig på det, inden du køber en pull up bar ?? kontakt eventuelt forhandleren, hvis du er i tvivl.

       Mangler du inspiration til, hvilke træningsøvelser du kan lave i naturen, kan du læse vores artikel om udendørs træning.

       mand træner på pull up bar udendørs

       Montering ?? gør det korrekt

       Når det gælder træningsudstyr er det altid vigtigt at samle og montere det korrekt. Det gælder i den grad også med en pull up bar, der skal monteres på væggen, i loftet eller i døråbningen.

       Alt efter modellen bør du selvfølgelig først og fremmest sikre dig, om det er muligt at montere en pull up bar i dit hjem. Skal den monteres på væg, skal du sørge for, at den er forsvarligt monteret, og at din væg kan holde til det.

       Du bør aldrig montere en pull up bar i en gipsvæg ?? sørg for at det er en murstensvæg eller betonvæg. Desuden skal du også sikre dig, at det er de rette skruer og rawplugs, du bruger. Sørg for at de passer til din væg, og sørg for at de kan klare en stor vægtbelastning. Den maksimale vægtbelastning har ikke særligt meget at skulle have sagt, hvis den ikke er monteret korrekt.

       Som regel følger der en monteringsvejledning med, når du køber en pull up bar, så sørg for at læse den grundigt, inden du kaster dig ud i monteringen.

       Det gør sig også gældende med en pull up bar til dør. Her skal du selvfølgelig sikre dig, at den passer til din døråbning. Her skal du både se på døråbningens bredde, samt hvor tyk væggen er. Desuden bør du også se på om dørkarmen kan holde til det. For tynde vægge kan gøre, at den ikke hænger godt nok fast. Hvis ikke, skal der ikke andet end et lille skub til at få den til at løsne sig, og bum, så ligger din pull up bar og du selv måske på gulvet.