Mand træner med vægtvest 20 kg

Find din rette vægtvest 20 kg

Er du en habil motionist, er din træning måske gået hen og blevet for nem. I dette tilfælde kan en vægtvest 20 kg. udfordre din almindelige træning. Læs med her og bliv klogere på vægtveste 20 kg.

Hvad er en vægtvest 20 kg.?

Det ligger næsten i navnet, men en vægtvest er en vest, du tager på overkroppen. Vesten er gjort tung ved hjælp af vægte, som er syet ind i stoffet. Nogle vægtveste har også lommer, så du selv kan tilføje eller fjerne vægt. Dermed kan du selv bestemme om vægten skal være tungere eller lettere. En vægtvest 20 kg. er en altså en vest med 20 kilos tyngde. Du kan også få vægtveste med 30 kg.

En vægtvest 20 kg. kan bruges til at udfordre dit løb, din styrketræning og svømning, og når du dyrket crossfit. Den kan ligeledes bruges til at gøre gåturen lidt mere udfordrende. En vægtvest er derfor både meget alsidig i brug, men også alsidig i forhold til, hvem der kan bruge den.

En vægtvest kan fås med forskellig vægt eller belastning, for det er forskelligt, hvilken vægtvest, der passer til hver enkelt person. Du kan altså både få veste med 20 kilo og 30 kilo og mere og mindre end det. Mænd vil oftere bruge en tungere vest end kvinder.

Hvad bruger man en vægtvest 20 kg. til?

Med en vægtvest 20 kg. kan du meget enkelt tilføje belastning til din normale træning. Dermed kan du forbedre din styrke og udholdenhed, selvom du for eksempel løber din sædvanlige distance. Med en vægtvest bliver din træning nemlig markant hårdere end uden en vægtvest. Du kan bruge vægtvesten i stort set alle former for sport og motion, og det er derfor nærmest kun din fantasi og komfort, der sætter begrænsninger for brugen af en vægtvest.

Vil du gerne have ekstra meget ud af din træning med vægtvest, så kan du men fordel anvende pre-workout inden din træning. Læs vores guide til pre-workout her!

To mænd laver crossfit med vægtvest 20 kg.

Fordele ved en vægtvest 20 kg.

Der kan være mange fordele ved en vægtvest på 20 kg. Hvis du elsker af udfordre og forbedre dig i din træning, kan en vægtvest være med til at presse dig yderligere. Med en vægtvest forbrænder du for eksempel flere kalorier, du forbedrer din muskelstyrke og udholdenhed samt din kropsholdning og balance. Og så har en vægtvest din fordel, at det er et meget alsidigt træningsredskab, der kan bruges af langt de fleste, og bruges til at skalere næsten alle typer af træning og motion.

Er du interesseret i andre former for træningsredskaber? Læs vores artikel om træningsudstyr til hjemmet.

Guide: Sådan finder du den bedste vægtvest 20 kg.

Hvis det er første gang, du skal investere i en vægtvest, kan det måske virke lidt uoverskueligt, for hvilken vægtvest, du skal vælge, afhænger af flere forskellige parametre. Skal vesten bruges til en mand eller kvinde eller begge køn? Skal man kunne tilføje og fjerne vægt? Og hvad med prisen ?? hvor meget er du villig til at betale for din vægtvest 20 kg.? Måske har du endda også en holdning til, hvordan veste skal se ud? Vi dykker nu ned i de områder, du med fordel kan være opmærksom på, inden du vælger din næste vægtvest.

Mand, kvinde eller unisex

Man kan købe special-designede vægtveste til mænd og kvinder, og så kan man få unisex-veste, som er beregnet til begge køn. Kvinder og mænd har ikke samme kropsform, og derfor kan en vest specielt beregnet til ens eget køn øge komforten og brugbarheden af en vægtvest. Unisex-veste er praktiske, men kan som sagt være mindre behagelige for den enkelte, da de er designet efter konceptet one size fits all.

Kvinde løber med vægtvest 20 kg

?ge eller mindske belastning

Ved nogle vægtveste kan du fjerne og tilføje vægt i vesten. Dette er super smart, da du så meget nemt og enkelt kan skalere belastningen i din træning. Ved at købe en vest, hvor du kan fjerne og tilføje vægt, slipper du også for at købe flere forskellige vægtveste med forskellig vægt.

Kombiner din træning med vægtvest med en sund kost for at få det bedste udbytte. I vores artikel om madplaner guider vi dig til, hvordan du kommer i gang med at ligge madplaner som fremme dine træningsresultater.

Prisen

En vægtvest starter prismæssigt omkring de 600 kroner og løber op til 1000-1500 kroner for de dyreste. Det er altså værd at overveje, hvad du ønsker at betale for din kommende vægtvest. Kvalitet og funktion hænger ligesom med mange andre produkter nemlig også sammen, når det kommer til vægtveste.

Vægtvestens look design

En vægtvest er sådan set en beklædningsgenstand, du tager på under din træning. Derfor har du måske også en holdning til, hvordan den skal se ud. Heldigvis fås vægtveste i mange forskellige looks, farver og designs.

Frequently Asked Questions

1. Hvad er en vægtvest 20 kg.?

En vægtvest 20 kg. er en vest, som vejer 20 kg., og som du bruger i din træning, når du virkelig vil presse dig selv og udfordres. Med de ekstra 20 kilo vil din træning blive markant hårdere, og du vil derfor øge din forbrænding. Den kan styrke områder som din balance og kropsholdning.

2. Hvad bruger man en vægtvest til?

Du kan bruge en vægtvest når du løber, svømmer, dyrker crossfit, fitness og mange andre former for motion. Du kan også bruge den til at udfordre dig selv, når du laver push-ups, pull-ups og lunges. Det er altså et særdeles alsidigt træningsredskab at have i sin samling.

3. Hvilken vægtvest 20 kg. er bedst?

Der findes utrolig mange forskellige typer af vægtveste på nettet, og de findes i mange forskellige prisklasser. Nogle vægtveste er lavet specifikt til mænd eller kvinder, mens andre er unisex. Går du i et træningscenter, kan du med fordel afprøve, dem de har, og se og mærke hvilken type, der passer dig bedst, inden du går ud og investerer i din egen vægtvest.

4. Hvilken vægtvest skal jeg vælge?

Det er svært at svare entydigt på. Hvilken vægtvest, du skal købe afhænger blandt andet af dine ambitioner og din nuværende form. Er du nybegynder, bør du ikke købe den tungeste og dyreste vægtvest. Er du øvet kan du til gengæld godt købe en tungere og dyrere vægtvest, som kan følge dig i flere år.