mand squatter med vægtvest

Find den rette vægtvest 30 kg

Er din daglige træning blevet for nem? Så kan en vægtvest 30 kg. være med til at udfordre din almindelige træning markant. Læs med her og bliv klogere på vægtveste 30 kg.

Hvad er en vægtvest 30 kg.?

Det ligger nærmest i navnet, men vi forklarer det nu alligevel. En vægtvest er en vest, du kan tage på overkroppen, ligesom en almindelig vest, og som er gjort tung ved hjælp af ekstra vægt, som er syet ind i stoffet. Nogle vægtveste har desuden lommer, så du kan tilføje eller fjerne vægt, så vesten bliver henholdsvis tungere eller lettere. En vægtvest 30 kg. er en altså en vest med 30 kilos tyngde. Du kan også få vægtveste med 20 kg.

En vægtvest bruges især i forbindelse med løb, styrketræning svømning og crossfit. Men du kan også sagtens blot gøre gåturen hårdere ved hjælp af en vægtvest. En vægtvest kan derfor bruges af stort set alle voksne mennesker og til alle typer af motion, hvor det ikke er direkte ubehageligt at have vesten på imens.

En vægtvest kan som sagt fås med forskellig vægt, og det er slet ikke sikkert at 30 kg. er den rette vest for dig. Mænd vil for eksempel oftere bruge en tungere vest end kvinder. Er du i tvivl om, hvilken vægt, du skal købe, kan du med fordel købe en vægtvest, hvor du kan øge og fjerne vægt fra vesten.

Man træner med vægtvest 30 kg.

Hvad bruger man en vægtvest 30 kg. til?

Med en vægtvest 30 kg. kan du tilføje vægt og belastning i din normale træning. På den måde kan du forbedre din styrke og udholdenhed uden for eksempel at skulle løbe længere eller dyrke crossfit. Løber du snildt fem kilometer, bliver det markant hårdere, hvis du tager en vægtvest på 30 kg. på og løber samme distance. På samme måde bliver din normale træningsrutine nede i crossfit boksen markant hårdere, hvis du ifører dig en vægtvest. Har du ikke en træningsrutine endnu kan du komme godt fra start ved at ligge et træningsprogram. Læs vores guide til træningsprogrammer her!

Fordele ved en vægtvest 30 kg.

Der er rigtig mange fordele ved en vægtvest, hvis du generelt holder af at forbedre og udfordre din kondition og styrke. Med en vægtvest forbrænder du flere kalorier, og du forbedrer samtidig din muskelstyrke og udholdenhed. Du forbedrer ligeledes din kropsholdning og forbedrer din balance. Sidst men ikke mindst er en klar fordel ved en vægtvest, at den er meget alsidig. Og at den kan bruges til både løb, crossfit styrketræning og svømning.

Er du i tvivl om hvor mange kalorier du skal have om dagen, kan du med fordel læse vores artikel om kalorier.

Sådan finder du den bedste vægtvest 30 kg.

Hvilken vægtvest, du skal vælge, afhænger af flere forskellige ting. Skal vesten bruges til end mand eller kvinde eller gerne kunne bruges af begge køn? Skal der kunne tilføjes og fjernes vægt på vægtvesten for at øge eller mindske belastningen under din træning? Hvad må vægtvesten 30 kg. koste? Og har du en præference for, hvordan vægtvesten skal se ud? Der er altså mange parametre at overveje, som kan være mere eller mindre vigtige alt efter, hvem du spørger.

Unisex eller ej

Du kan i dag få vægtveste som er specielt designede til mænd og kvinder, men du kan også få vægtveste, som er lavet i en unisex design, som passer begge køn. Og hvorfor skulle en vægtvest så være designet efter køn, tænker du måske? Jo, kvinder og mænds torso har sjældent samme form, og når du træner med en vægtvest, er det en klar fordel, den sidder ordentligt og behageligt på din krop, så du ikke risikerer at få ondt nogen steder.

Bliver du alligevel øm efter træning kan en massagepistol være en god måde at få løsnet op for de ømme muskler. Læs vores guide til de bedste massagepistoler på markedet lige nu.

Kvinde som laver pull-ups med vægtvest 30 kg.

Tilføje og fjerne vægt

På nogle vægtveste har du mulighed for at fjerne og tilføje vægt. Det er en klar fordel, da du dermed kan skalere din træning og dermed øge eller mindske belastningen alt efter dagens træning.

Prisen

De billigste vægtveste starter ved 600 kroner og går så op til omkring 1500 kroner. Det er altså ikke et decideret billigt træningsredskab at anskaffe sig. Pris og kvalitet/funktion hænger også til en vis grad sammen, så du bør overveje dit behov og dit budget, før du går i gang med at købe en vægtvest 30 kg.

Er en vægtvest 30 kg. lidt for dyrt til dit budget, kan du evt. købe noget andet og billigere træningsudstyr. Læs vores guide om træningsudstyr til hjemmet og bliv inspireret.

Design

En vægtvest er et træningsredskab, men det er også en beklædningsgenstand under din træning. Derfor kan det også for nogen være vigtigt, at vægtvesten er nogenlunde pæn. Vægtveste fås af samme grund også i forskellige designs og farver, men helt grundlæggende er de alle sammen designet til at sidde på din torso omkring mave og skuldre.

Frequently Asked Questions

1. Hvad er en vægtvest 30 kg.?

En vægtvest 30 kg. er en vest, som vejer 30 kg., og som du ifører dig, når du vil udfordre dig selv i din træning. Med de ekstra 30 kilo vil din ellers normale træningsrutine blive markant hårdere, og du vil derfor for eksempel forbrænde flere kalorier med en vægtvest.

2. Hvad bruger man en vægtvest til?

Du kan bruge en vægtvest til at udfordre din træning, når du løber, svømmer, dyrker crossfit, fitness og mange andre former for motion som for eksempel push-ups, pull-ups og lunges. Det er altså et meget alsidigt træningsredskab.

3. Hvilken vægtvest 30 kg. er bedst?

Der findes rigtig mange vægtveste på nettet og til vidt forskellige priser. Nogle vægtveste passer bedre til kvinder end mænd og omvendt, og det kan derfor være en fordel at undersøge, om vægtvesten er unisex eller ej inden, du køber den.

4. Hvilken vægtvest skal jeg vælge?

Hvilken vægtvest, du skal vælge afhænger i høj grad af dine ambitioner, men også din nuværende form. Er du nybegynder, behøver du ikke at gå med den tungeste og dyreste vægtvest. Er du derimod øvet kan du med fordel vælge en tungere vægtvest i en god kvalitet, som du kan bruge længe.

5. Hvad koster en vægtvest 30 kg.?

De billigste vægtveste 30 kg. kan fås ned til omkring 600 kroner, men langt de fleste ligger omkring 1000-1500 kroner. De dyreste vil ofte også have den smarte funktion, at du kan fjerne og tilføje kilo på vesten alt efter, hvor meget belastning, du ønsker.