Træningselastik

Træningselastik

Er du nysgerrig på, hvad en træningselastik er, hvilke typer der findes og hvilke der er de bedste på markedet lige nu, så kan du roligt læse videre!

Vi forklarer i denne artikel, hvilke typer af træningselastikker der findes og hvad de bruges til. desuden har vi også lavet en oversigt over de bedste træningselastikker på markedet lige nu, hvis du gerne selv vil i gang med at træne med elastik.

Træningselastik er et godt træningsudstyr, som styrker og øger din træning.

Elastikkerne kan bruges til mange forskellige træningsøvelser. Mange benytter sig af træningselastikker til træninger som yoga, aerobic, genoptræning, pilates, crossfit og styrketræning.

Du har mulighed for at købe elastikkerne i mange forskellige styrkeniveauer. Derfor kan du vælge mellem forskellige sværhedsgrader, så træningselastikken passer lige præcis til din træning. Du kan også købe et træningselastik med håndtag, som er blevet meget kendt træningsudstyr til hjemmetræning.

Træningselastikker er kendt for at være et af de billigste træningsudstyr. Samtidig er de også meget lette at opbevare, da de ikke fylder alverdens plads. Du har derfor også nemt mulighed for at pakke træningselastikkerne ned i kufferten, når du skal på ferie.

Vi vil give dig et overblik over hvilken typer af træningselastikker, som der findes på markedet, og give dig muligheden for at købe det eller de bedste træningselastikker.


Warning: array_merge() [function.array-merge]: Expected parameter 2 to be an array, null given in /var/www/onlineskrab.dk/fitpilot.dk/wp-content/themes/fit-pilot/template-parts/blocks/product-table.php on line 52

Warning: array_diff() [function.array-diff]: Expected parameter 2 to be an array, null given in /var/www/onlineskrab.dk/fitpilot.dk/wp-content/themes/fit-pilot/template-parts/blocks/product-table.php on line 54

Rangliste

Produkt navn
Pris

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/onlineskrab.dk/fitpilot.dk/wp-content/themes/fit-pilot/template-parts/blocks/product-table.php on line 71

Exertube gul – Let – Anmeldelse

Exertube træningselastik kan bruges til mange forskellige øvelser. Håndtagene er blevet lavet i fast hård plast, som er et godt håndtag, hvis man sveder i hænderne. Hård plast giver nemlig et godt fast greb. Du har mulighed for at købe Exertube træningselastikker i 3 forskellige styrkeniveauer. Niveauerne er let, medium og hård.

 • Længde: 125 cm.

Exertube gul – Let

  Exertube træningselastik kan bruges til mange forskellige øvelser. Håndtagene er blevet lavet i fast hård plast, som er et godt håndtag, hvis man sveder i hænderne. Hård plast giver nemlig et godt fast greb.

  Du har mulighed for at købe Exertube træningselastikker i 3 forskellige styrkeniveauer. Niveauerne er letmedium og hård.

  Tunturi elastikpakke – Anmeldelse

  Tunturi har lavet en pakkeløsning sæt, hvor du får 5 forskellige styrkeniveauer. Der er derfor mange forskellige træningsniveauer, således, at du kan træne med de forskellige afhængig af hvilken styrkeniveau du har brug for til de forskellige øvelser. Elastikkerne har en snap hook system, som betyder at du hurtigt kan skifte håndtagene fra det ene […]

  • Gul tube elastik: modstand op til 4,5 kg.
  • Grøn tube elastik: modstand op til 7 kg.
  • Rød tube elastik: modstand op til 9 kg.
  • Blå tube elastik: modstand op til 11 kg.
  • Sort tube elastik: modstand op til 13,5 kg.
  • elastikhåndtag: 2 stk
  • ankelremme: 2 stk
  • Døranker: Ja
  • Opbevaringspose: Ja
  • lange: Alle elastikker er 120 cm

  Tunturi elastikpakke

   Tunturi har lavet en pakkeløsning sæt, hvor du får 5 forskellige styrkeniveauer. Der er derfor mange forskellige træningsniveauer, således, at du kan træne med de forskellige afhængig af hvilken styrkeniveau du har brug for til de forskellige øvelser.

   Elastikkerne har en snap hook system, som betyder at du hurtigt kan skifte håndtagene fra det ene elastik til det andet.

   Exertube grøn – Medium – Anmeldelse

   Exertubes grønne træningsbånd er velegnet til dem, som ønsker medium i styrkeniveau. Håndtagene er belagt med hård plast. Exertube kan købes i 3 forskellige styrkeniveauer. Niveauerne svarer til let, medium og hård styrkeniveau.

   • Længde: 125 cm.

   Exertube grøn – Medium

    Exertubes grønne træningsbånd er velegnet til dem, som ønsker medium i styrkeniveau. Håndtagene er belagt med hård plast.

    Exertube kan købes i 3 forskellige styrkeniveauer. Niveauerne svarer til letmedium og hård styrkeniveau.

    Træningselastik 1,5 meter – Medium – Anmeldelse

    Dette træningselastik er blevet lavet i naturlatex. Naturlatex er et blødt materiale, som er behageligt at holde ved, samtidig med den har en høj levetid. Dette elastik findes i 4 styrkeniveauer. Dermed kan du finde den korrekte træningselastik til den rette øvelse.

    • Længde: 150 cm.
    • Bredde: 15 cm.
    • Tykkelse: 0,3 cm.

    Træningselastik 1,5 meter – Medium

     Dette træningselastik er blevet lavet i naturlatex. Naturlatex er et blødt materiale, som er behageligt at holde ved, samtidig med den har en høj levetid. Dette elastik findes i 4 styrkeniveauer. Dermed kan du finde den korrekte træningselastik til den rette øvelse.

     Træningselastik 30 meter – Medium – Anmeldelse

     Træningselastikken er blevet lavet i materialet naturlatex. Naturlatex er et højt kvalitet med en lang levetid. Du har muligheden for at købe den 30 meter lange træningselastikrulle i hele 4 forskellige styrkeniveauer. Vælg mellem ekstra let, let, medium og hård styrkeniveau.

     • Længde: 30 meter
     • Bredde: 15 cm.
     • Tykkelse: 0,3 cm.

     Træningselastik 30 meter – Medium

      Træningselastikken er blevet lavet i materialet naturlatex. Naturlatex er et højt kvalitet med en lang levetid.

      Du har muligheden for at købe den 30 meter lange træningselastikrulle i hele 4 forskellige styrkeniveauer. Vælg mellem ekstra letletmedium og hård styrkeniveau.

      Abilica resistance band set – Anmeldelse

      Træningselastikkerne fra abilica er lavet af vævet elastikbånd, som har en strækning op til 210 %. Materialet kan bedre tåle alle slags vejr, i forhold til et træningselastik i gummi. Derfor anbefaler vi denne, hvis du skal bruge træningselastikker til udendørs brug. Sættet består af 3 forskellige træningselastikker i forskellige styrkeniveauer.

      • Beige elastik: Modstand ca. 8 – 17 kg.
      • Mørk beige elastik: modstand ca. 12 – 23 kg.
      • Grå elastik: modstand ca. 16 – 28 kg.

      Abilica resistance band set

       Træningselastikkerne fra abilica er lavet af vævet elastikbånd, som har en strækning op til 210 %. Materialet kan bedre tåle alle slags vejr, i forhold til et træningselastik i gummi. Derfor anbefaler vi denne, hvis du skal bruge træningselastikker til udendørs brug.

       Sættet består af 3 forskellige træningselastikker i forskellige styrkeniveauer.

       Tunturi Power band – Extra hård – Anmeldelse

       Dette er et træningsudstyr til dem som ønsker ekstra styrke niveau i deres træningselastik.

       • Længde: 104 cm.
       • Bredde: 6,4 cm.
       • Modstand: ca. 25 – 65 kg.

       Tunturi Power band – Extra hård

        Dette er et træningsudstyr til dem som ønsker ekstra styrke niveau i deres træningselastik.

        Tunturi Træningselastik – Medium – Anmeldelse

        Træningselastikker er lavet med et robust beskyttelse belægning, således at det kan holde til de fleste former for udfordringer af overflader. Materialet er lavet af solid nylon. Træningselastikker er velegnet til både begyndere og øvede personer.

        • Længde med håndtag: 155 cm.
        • Længde uden håndtag: 120 cm.

        Tunturi Træningselastik – Medium

        Træningselastikker er lavet med et robust beskyttelse belægning, således at det kan holde til de fleste former for udfordringer af overflader. Materialet er lavet af solid nylon.

        Træningselastikker er velegnet til både begyndere og øvede personer.

        ASG træningselastik med håndtag – Hård – Anmeldelse

        Træningselastikken med håndtag er blevet lavet i plastik og er med til at give dig en hård modstand.

        • Modstand: ca. 11,4 kg.

        ASG træningselastik med håndtag – Hård

        Træningselastikken med håndtag er blevet lavet i plastik og er med til at give dig en hård modstand.

        Toorx powerband træningelastik – Ekstra hård – Anmeldelse

        Det grønne træningselastik fra Toorx powerband er i styrken ekstra hård og derfor velegnet til personer, som ønsker en hård modstand. Du har mulighed for at købe Toorx i 5 forskellige styrkeniveauer:

        • Styrkeniveau: Ekstra hård
        • Længde: 208 cm.
        • Tykkelse: 0,45 cm.
        • Bredde: 4,5 cm.
        • Farven rød: Let
        • Farven sort: Medium
        • Farven lilla: Hård
        • Farven grøn: Ekstra hård
        • Farven blå: Ekstra, ekstra hård

        Toorx powerband træningelastik – Ekstra hård

        Det grønne træningselastik fra Toorx powerband er i styrken ekstra hård og derfor velegnet til personer, som ønsker en hård modstand.

        Du har mulighed for at købe Toorx i 5 forskellige styrkeniveauer:

        Casall træningselastik – Light – Anmeldelse

        Den svenske brand Casall har lavet dette træningselastik, som er velegnet til genoptræning og lettere øvelser med træningselastikker. Træningselastikken er lavet af gummi, som er fremstillet af naturlig gummi, som indeholder latex spor.

        • Styrkeniveau: Let
        • Modstand: ca. 4 kg.

        Casall træningselastik – Light

        Den svenske brand Casall har lavet dette træningselastik, som er velegnet til genoptræning og lettere øvelser med træningselastikker. Træningselastikken er lavet af gummi, som er fremstillet af naturlig gummi, som indeholder latex spor.

        Casall træningselastik – Medium – Anmeldelse

        Endnu en gang har vi et træningselastik med fra det svenske mærke Casall. Dette træningselastik er lavet i naturlig gummi materiale med en smule latex. Træningselastik er lavet i medium styrkeniveau, så derfor er det perfekt for dig, som er let øvede, eller har højere styrke din krop i forvejen.

        • Styrkeniveau: Medium
        • Modstand: ca. 9 – 20 kg.

        Casall træningselastik – Medium

        Endnu en gang har vi et træningselastik med fra det svenske mærke Casall. Dette træningselastik er lavet i naturlig gummi materiale med en smule latex. Træningselastik er lavet i medium styrkeniveau, så derfor er det perfekt for dig, som er let øvede, eller har højere styrke din krop i forvejen.

        Casall exetube hard træningselastik – Anmeldelse

        Igen har vi et træningselastik med fra den svenske brand Casall. Dette træningselastik er dog med et robust håndtag. Du har mulighed for at købe det i flere forskellige belastningsgrader. Den vi viser er i hård styrkeniveau.  

        • Styrkeniveau: Hård
        • Håndtag: Skumhåndtag

        Casall exetube hard træningselastik

        Igen har vi et træningselastik med fra den svenske brand Casall. Dette træningselastik er dog med et robust håndtag. Du har mulighed for at købe det i flere forskellige belastningsgrader. Den vi viser er i hård styrkeniveau.

         

        Træningselastiktyper

        Der er mulighed for at købe mange forskellige typer af træningselastikker. De mest populære træningselastikker er elastikbånd, træningselastik med håndtag, fitness elastik og powerband.

        Elastikbånd

        Disse elastikbånd er meget populære. De bliver ofte brugt til genoptræning, opvarmning og styrketræning. Elastikbånd minder rigtig meget om elastikbånd med håndtage, her er der bare ikke monteret håndtage på og samtidig er elastikkerne også ofte tyndere, men bredere. Tykkelsen ligger på mellem 0,25 mm ?? 0,4 mm. Den tynde tykkelse er med til at gøre dem fleksibel. 

        Elastikbånd findes ofte i længderne 150 cm ?? 153 cm. Dog findes der også modeller som er længere. Bredden på elastikkerne er mellem 12 mm ?? 15 mm. Hvis du ønsker elastikbåndene i en mindre længde, så kan du bare klippe båndet til den ønskede længde. 

        Du har muligheden for at købe træningselastikker i 7 forskellige sværhedsgrader. Dette medføre, at du nemt at øge belastningen, hvis du ønsker et højere pres.

        Powerband

        Powerband træningselastik bruges til crossfit træning eller styrketræning. Her får du en stor modstandsstyrke, som øger din muskelopbygning. 

        Ved powerband findes der hele 8 forskellige sværhedsgrader. Powerbands bruges ofte i forbindelse med træningsudstyr, som vægtstænger. 

        Typisk finde powerband elastikkerne i længden 210 cm, men du kan også få dem kortere eller længere. Det er dog ikke muligt at justere længden, da de ikke har nogle ender, dog kan du sætte knuder på, således, at du formindsker størrelsen. 

        Bredden ligger på 4 ?? 10 mm. Jo bredere powerband træningselastikker er, jo mere modstand giver den. 

        ?velse med powerband

        Brug en curl vægtstang og et powerband træningselastik. Sæt elastikken under din fødder og her efter rundt om curl vægtstangen. Når du så løfter stangen, så kommer modstanden fra elastikken. Modstanden øges, når du hæver stangen højere op og elastikken strækker sig.

        Træningselastik med håndtag / Exertube

        Træning med elastik med håndtag er en meget populær model at købe. De er lette at benytte sig af og er også et godt træningsredskab til opvarmning.

        Der findes mange forskellige modeller på markeder, så det kan være svært at finde frem til hvilken model, som du har brug for til din træning. Du skal sørge for at kigge efter længden af elastikken og om den kan justeres. Primært er der to forskellige længere på træningselastikker med håndtag, nemlig 120 cm og 140 cm. Samtidig kan håndtagets form og materialevalg også have betydning for dine øvelser. 

        Håndtagenes bredde er en væsentlig betydning, da dine hænder skal kunne være inden for håndtagets bredde. Oftest ligger håndtagenes bredere mellem 11 ?? 13 centimeter, så det kan være du skal have en der er større, hvis du har store hænder.

        De billigere modeller af træningselastikker med håndtager er oftest dem, som er beklædt med mosgummi. Selvom de er billige, så er kvaliteten faktisk okay, dog er levetiden ikke så lang på dette materiale. 

        Andre træningselastikker kan være belagt med robust plast. Dette materialevalg er mere holdbar, dog er det ikke lige så rart at røre ved. Dog er plastik et bedre materialevalg, hvis du er typen, som sveder meget i hænderne, da mosgummi godt kan smuldre med tiden, når det bliver fugtigt. 

        Ligesom elastikbånd, så findes elastikbåndene med håndtag også i 7 forskellige sværhedsgrader. 

        Fitness elastik

        Dette er en af de korteste træningselastikker, med ca. 50 cm i omkredsen. Fitness elastikker bliver brugt til øvelser som squats, hvor du sætter elastikken mellem dine lår, således at når du squater, så vil du mærke styrken i dine lår fra elastikken. 

        Bredden er typisk på ca. 50 mm. Der er dog mulighed for at købe i både mindre og bredere størrelser. Tykkelsen ligger mellem 0,3 mm ?? 0,9 mm. Tykkelsen beskriver sværhedsgraden på elastikken. Der er ikke mulighed for at justerer længden, da cirklen er lukket. 

        ?velser du kan lave med fitness elastikker:

        • Squat with step
        • Lunge walk
        • Hip Thrust
        • Twister
        • Plank with leg raise

        Hvilken træningselastik skal jeg vælge?

        Dette afhænger af hvilken former for øvelser, som du ønsker at lave. Hvis du ønsker at bruge træningselastikkerne til genoptræning eller en mere skånsom træning, så anbefaler vi at du køber fitness elastikker og elastikbånd. Her anbefaler vi også at du finder et elastik med en modstandsstyrke, hvor du har muligheden for at lave 10 ?? 20 gentagelser pr. øvelse. Du skal tage en hård styrkeniveau, hvis du kan holde til flere gentagelser, uden at synes det er en hård belastning.

        Hvis du ønsker øge din muskelmasse, så anbefaler vi powerband træningselastikker. Dette er blandt andet også dette elastik man bruger til pull-up-bar træning. Her anbefaler vi at du finder en styrke, hvor du kan lave 7 ?? 10 gentagelser pr. øvelser. Igen, hvis du ikke kan føle en hårde belastningen, så anbefaler vi dig at gå op i sværhedsgrad af elastikken. 

        Når du tager gentagelser, så er det vigtigt at du laver et lavt antal af gentagelser, men med en høj sværhedsgrad. Dette er nemlig med til at øge din muskelopbygning.

        Tilbehør til din træning med træningselastikker

        Til din træning med træningselastikker anbefaler vi, at du træner på træningsmåtter. De fleste øvelser foregår nemlig på gulvet, så derfor vil det være mere rart, at ligge på gulvet, hvis du ligger dig oven på en måtte.