Bedste pre workout

I denne artikel får du en præsentation af begrebet pre workout, ligesom du finder forslag til de bedste pre workout på markedet.

Overvejer du at benytte pre workout i forbindelse med din træning? I vores store guide kan du læse om forskellige pre workouts, så du nemt kan finde det optimale produkt til din træning.

Du finder svar på alle de klassiske spørgsmål, ligesom du får de bedste råd med på vejen. Herudover kan du se en komplet prisoversigt samt en generel vurdering af hvert enkelt produkt til pre workout.

Overblik over de bedste produkter på markedet i november 2021:
 • Introduktion til pre workout
 • Hvad skal du overveje inden køb?
 • Præsentation af markedets bedste pre workout produkter

Find det bedste produkt til pre-workout

?nsker du de bedste forudsætninger for et godt træningspas, eller vil du gerne optimere dine træningsresultater? Med pre workout kan du øge energi, styrke og udholdenhed, så du er klar til dagens træning. På samme tid kan den rette pre workout også hjælpe med motivationen.

Har du nogle gange svært ved at finde energi og motivation til at træne? Denne følelse kan opstå fra tid til anden, og men vil du gerne opnå resultater, er det naturligvis vigtigt at følge træningsprogrammet til punkt og prikke. Og heldigvis er der hjælp at hente. Med den rette pre workout kan du få det nødvendige overskud, så dagens udfordring ikke synes helt så uoverkommelig.

Læs også: Forslag til sunde snacks

Hvad er pre workout?

Pre-workout er et bredt begreb, som dækker alle former for præstationsfremmende kosttilskud, som tages i forbindelse med træning. Tilskuddet tages primært inden træningspasset, og har til formål at give energi samt øge udholdenhed og fokus under træningen. Nogle produkter kan også hjælpe med den efterfølgende restitution.

Pre-workout produkter har været populære blandt bodybuildere og atleter siden midten af 1980??erne, og benyttes i dag af motions- og idrætsudøvere indenfor mange forskellige discipliner. Alt efter indhold kan pre-workout-produkterne være målrettet muskel- og styrketræning, løbetræning, cykling og meget mere.

De fleste produkter består af pulver, som blandes op med en valgfri væske. Her er særligt vand og juice populære valg. Det anbefalede blandingsforhold vil som regel være angivet på pakken, men kan altid justeres efter behov. Da vægt, kropsbygning og muskelmasse varierer fra person til person, kan der være stor forskel på, hvilken dosis du skal bruge for at opnå den optimale pre workout.

Fordele ved pre-workout

Der er flere fordele ved at benytte produkter til pre-workout, og blandt de mest eftertragtede fordele er et øget energiniveau og en øget styrke. Herudover får du nemmere ved at holde fokus, du forbedrer din udholdenhed, du forøger dit stofskifte (og opnår derfor en højere fedtforbrænding) ligesom du forbedrer din præstationsevne.

Pre workout kan både benyttes som et fast supplement til din træning eller til at give dig et ??boost?? på de dage, hvor du ikke føler dig helt oplagt. Der opstår altid dage, hvor motivationen og energien mangler, og her kan pre workout være det element, der får dig tilbage på sporet.

Der er mange, som benytter pre workout i forbindelse med styrketræning, og det er også en rigtig god idé. Pre workout kan nemlig minimere hvor meget muskelmasse, der nedbrydes efter en træning. Det gælder f.eks. for de anti-katabolske pre-workouts, som er rige på BCAA (Branched Chain Amino Acds / forgrenede aminosyrer).

Guide: Hvor mange kalorier skal man have om dagen?

Hvad indeholder pre workout?

De fleste pre workout produkter indeholder nogenlunde samme hovedingredienser, men der kan til gengæld være stor forskel på hvilke ingredienser, der er fremtrædende i de enkelte produkter. Der er derfor også forskel på, hvilke produkter der henvender sig til henholdsvis styrketræning og konditionstræning.

Klassiske ingredienser i pre workout-produkter tæller koffein, kreatin, BCAA, L-tyrosin og taurin.

Koffein
Koffein er nok den bedst kendte ingrediens, og koffeinens virkning i forhold til energi er yderst veldokumenteret. Koffeinen har altså en positiv indvirkning på energiniveau og udholdenhed, og passer perfekt til pre workout.

Nogle pre workout-produkter indeholder store mængder koffein, mens andre indeholder koffein i mindre mængder ?? enkelte produkter er også helt uden koffein.

Mens den opkvikkende effekt kan være positiv i forhold til træning, kan den også have negativ indflydelse på din søvn, og det er derfor vigtigt, at du løbende vurderer kvaliteten af din søvn kontra indtaget af pre workout-produkter. En god søvn er vigtig, hvis du gerne vil kunne yde optimalt ?? også når det gælder træning.  

Kreatin
En anden vigtig ingrediens i forbindelse med pre workout er kreatin. Kreatin er et naturligt stof, som primært findes i vores muskler. Du kan tilføre kreatin til kroppen ved at indtage kød og fisk, men stoffet dannes også naturligt i vores krop.

Kreatin har stor betydning for vores evne til at udføre kortvarigt, intensivt arbejde, ligesom undersøgelser har vist, at et ekstra indtag af kreatin gennem cirka en uge, kan øge præstationsevnen ved ekstremsport.

BCAA
BCAA står for ??Branched Chain Amino Acids?? og indeholder de forgrenede aminosyrer leucin, isoleucin og valin. Leucin stimulerer proteinsyntesen, og sørger derfor for en bedre optagelse af protein. Isoleucin øger musklernes optagelse af glukose, mens valin, som er en af de essentielle aminosyrer, sørger for at kroppen fungerer, som den skal.

Aminosyrerne findes i de fødevarer, vi spiser ?? f.eks. findes isoleucin bl.a. i æg, kylling, svinekød og sojabønner. De er er alle vigtige byggesten for kroppen, men ved hård træning kan det være svært at få nok aminosyrer fra fødevareindtag alene. Og det er her pre workout-produkterne kommer ind i billedet.

BCAA-kosttilskuddet i pre workout-produkterne sørger bl.a. for et stort proteinoptag, ligesom det kan være med til at nedsætte den muskelømhed, man ofte oplever dagen efter hård fysisk træning. Her hjælper BCAA med at reducere træthed og forbedre restitution.

L-tyrosin
L-tyrosin er en naturligt forekommende, ikke-essentiel aminosyre, som hurtigt optages i kroppen. L-tyrosin spiller en væsentlig rolle når det handler om kroppens produktion af neurotransmittere som dopamin og noradrenalin, og med denne egenskab kan det være med til at styrke opmærksomhed og fokus. På samme tid har L-tyrosin også en positiv indvirkning på udholdenhed, og passer dermed godt i pre workout-produkterne.

Taurin
Taurin er en organisk syre, som mennesker (og dyr) danner i galden, men stoffet kan også fremstilles syntetisk og bliver bl.a. anvendt i den klassiske energidrik, Red Bull. Selvom de dokumenterede effekter af taurin som kosttilskud er sparsomme, kan det ikke afvises, at stoffet har en positiv indvirkning på vedligeholdelse af væskebalance og kontrol af muskelsammentrækninger.

Beta-alanin
Beta-alanin findes også i en række pre workout-produkter, og er endnu en aminosyre. Beta-alanin hjælper kroppen med at danne carnosin, som bl.a. har til opgave at neutralisere den mælkesyre, som produceres under hårdt muskelarbejde. Jo mere beta-alanin der findes i musklerne, desto mere carnosin kan de danne, og dermed bidrager de til at neutralisere mælkesyre.

Placeboeffekten
Når det handler om pre workout er det også vigtigt at italesætte placeboeffekten. Placeboeffekten handler kort sagt om den virkning, som mennesker opnår (eller tror de opnår) ved at benytte præparater og/eller behandlinger, som ikke har nogen beviselig medicinsk virkning.

I lægevidenskabens verden optræder placeboeffekten når forsøgspersoner føler en markant og målbar bedring i deres tilstand, selv om de blot har modtaget kalktabletter i stedet for den rigtige medicin.

På samme måde kan man forvente, at en del af pre workout-produkterne også giver en placeboeffekt, simpelthen fordi brugeren ønsker, at der skal være en positiv effekt. At indtage væske er jo en naturlig del af det at træne, så væskeindtaget i sig selv kan naturligvis haven en positiv effekt på træningsindsatsen.

Er pre-workout farligt?

Godt nok er pre workout-produkter en slags præstationsfremmende middel, men der er altså hverken tale om anabolske steroider eller EPO. I stedet kan pre workout ses som et kosttilskud på linje med andre typer kostskud.

Langt de fleste ingredienser i en god pre workout er elementer, som allerede findes i vores krop (f.eks. kreatin) eller som vi kan få fra klassiske fødevarer (f.eks. koffein i kaffe). Der er blot tale om en højere mængde, end vi får gennem vores naturlige kost og livsstil.

Da pre workouts dukkede op i midten af 1980??erne, var det dog ikke altid de bedste ingredienser, der fandt vej til det eftertragtede pulver. I dag testes produkterne løbende, og du kan således være ganske sikker, så længe du køber din pre workout hos en legitim forretning.

Køb produkter med en dansk varedeklaration og undgå suspekte forhandlere med parallelimport fra andre lande. Så længde du vælger anerkendte produkter fra anerkendte fysiske butikker eller webshops, kan du være ganske sikker. Du bør dog altid orientere dig i den medfølgende vejledning / anbefaling når det gælder dosering af pulveret.

Hvor lang tid før træning skal man tage pre workout?

Hvornår skal man tage pre workout? Pro workout-produkterne skal i sagens natur tages inden træning, men præcis hvor lang tid før afhænger af det konkrete produkt. På varedeklarationen kan du læse, hvor lang tid før, det anbefales at indtage produktet.

De fleste pre workout-produkter skal indtages mellem 20 og 60 minutter før træning. Der sker dog ikke noget, hvis du ikke følger denne vejledning til punkt og prikke ?? du risikerer blot at gå glip af den optimale effekt. Alt efter hvor langt dit træningspas er, kan det være en idé at indtage mere pulver, når du holder pause i aktiviteterne.

Hvad koster pre workout?

Det kan være ganske udfordrende at sammenligne priserne på de forskellige produkter, da de kommer i vidt forskellige størrelser og med forskellige anbefalede blandingsforhold. Du kan naturligvis sagtens regne kiloprisen ud, men da produkterne doseres forskelligt alt efter mærke og personlige præferencer, kan den reelle pris variere meget.

Prisen pr. portion (jf. anbefalingerne på pakken) kan variere meget ?? lige fra 3-4 kr for de billigste varianter til 15-20 kr for de dyreste. De billigste varianter er ofte klassiske allround-produkter, som kan bruges til mange forskellige motionsformer mens de dyreste varianter ofte er mere specialiserede.

Læs også: Find det bedste træningsudstyr til hjemmet

Hvad er det bedste pre workout produkt?

Der findes mange forskellige produkter, som du med fordel kan anvende inden din træning. Nogle produkter er målrettet specifikke idrætsgrene og motionsformer ?? f.eks. styrketræning eller løb ?? mens andre produkter er mere universelle.

Nedenfor finder du præsentationer af fem forskellige anerkendte pre workout-produkter, som du med fordel kan prøve af. Vær opmærksom på, at flere af produkterne findes i forskellige smagsvarianter, og det er således muligt at vælge produkt i henhold til dine personlige præferencer.

Det er også værd at lægge mærke til, at vægtindholdet i de enkelte pre workout-produkter kan variere meget. Dette er især vigtigt at være opmærksom på, når det gælder sammenligning af priser.

Bodylab Pre Workout (200 g)

Med Pre-Workout fra Bodylab får du et billigt og effektivt allround-produkt, som både vinder på smag og funktion. Bodylab er udviklet i Danmark og lever således op til alle de krav, du måtte stille til den ideelle pre-workout.

Pulveret kommer i pakker med 200 gram, hvilket både giver fordele og ulemper. Når du skal prøve det første gang, er det naturligvis en fordel at du ikke behøver at anskaffe det i store mængder, men når du har fundet din favoritsmag, skal der ofte købes nye bøtter.

Bodylab Pre Workout indeholder både BCAA, koffein og beta alanin, og du kan derfor se frem til masser af udholdenhed og energi som rækker til et langt træningspas. De fem forskellige smagsvarianter giver dig mulighed for at finde en smag der passer dig ?? eller at skifte mellem dem. Pt. findes produktet med smag af hindbær, æble, bobblegum, ananas og cola. 

Det er oplagt at benytte Bodylab Pre Workout i forbindelse med styrketræning, men da der netop er tale om et allround-produkt, kan det også sagtens bruges af atleten, der ønsker øget udholdenhed til løb, cykling og lignende.

Vurdering:
Kombinationen af BCAA, koffein og beta alanin sørger for at Bodylab Pre Workout er et meget alsidigt produkt. Dyrker du flere forskellige former for motion, passer det perfekt, men fokuserer du udelukkende på styrketræning, findes der mere oplagte produkter på markedet. Det er desuden positivt at Bodylab Pre Workout ikke indeholder sukker og fyldstoffer, så du udelukkende indtager ingredienser, der forbedrer træningen.

Næringsindhold pr. position (6 g):

 • L-Leucin: 1000 mg
 • L-Isoleucin: 500 mg
 • L-Valin: 500 mg
 • L-Arginin: 1000 mg
 • Beta-alanin: 1000 mg
 • L-Citrullin: 200 mg
 • Koffein: 100 mg
 • L-Tyrosin: 50 mg

Køb produkt

Bodylab Pre Workout (200 g)
RAW Extreme Pump (510 g)

RAW Extreme Pump (510 g)

Som navnet indikerer, så er RAW Extreme Pump ikke for alle og enhver. Her får du nemlig et produkt, som er skabt med henblik på den målrettede og ekstreme styrketræning. Skal du træne overkroppens muskulatur, så kan du med fordel vælge RAW Extreme Pump som din faste træningsmakker.

Søger du følelsen af sprængende muskelpump, og ønsker du at øge din muskelmasse og styrke, så er RAW Extreme Pump et oplagt valg. Alle ingredienserne i produktet er i ganske høje doser, og selvom indholdet rummer flere af de klassiske pre-workout ingredienser, er det tydeligt, at fokus er på styrke og muskelmasse.

For at gøre RAW Extreme Pump perfekt til styrketræning er produktet tilsat L-citrulinmalat, kreatingluconat, arginin og nitrat samt det særlige GlycoPump, som sørger for at binde væske i musklerne. Dette skaber en enorm muskelpump, mere vaskularitet og god kontakt med musklerne.

På selve pakken finder du to forskellige doseringsforslag (henholdsvis 28 og 42 gram), og du kan således selv afgøre hvad der passer til din situation.

Vurdering:
RAW Extreme Pump er målrettet den hårde styrketræning, hvor du har fokus på at opbygge en seriøs overkrop. Produktet hjælper til at optimere dit styrketræningspas og dine resultater, men det er vigtigt at justere indtaget efter behov, da det kan opleves ganske kraftfuldt.

Næringsindhold pr. position (28 g):

 • Skinbursting Pump?: 18583 mg
 • GlycoPump®: 7500 mg
 • L-citruline-malat: 4000 mg
 • Kreatin glukose: 3333 mg
 • Arginin-AKG: 3000 mg
 • Arginin-nitrat: 750 mg
 • – heraf nitrat: 200 mg
 • Extreme Energy Flow: 6700 mg
 • waxy Maize: 5700 mg
 • Oligomeriske proanthocyanidiner: 800 mg
 • Koffein 200 mg

Køb produkt

FitnessGuru PWO+ (340 g)

Er du til crispy pear, cherry blast eller juicy orange? PWO+ fra svenske FitnessGuru findes i flere velsmagende varianter og byder samtidig på et højt indhold af tre klassiske ingredienser, som bør være at finde i et godt pre workout produkt, nemlig koffein, beta alanin og L-Citrulline.

Faktisk indeholder PWO+ en dosis der er 2-3 gange højere end lignende produkter, og du kan derfor se frem til et ekstra kick, der hjælper dig i gang med din træning. PWO+ passer fremragende til mange forskellige træningsformer heriblandt udholdenhed og styrketræning.

PWO+ indeholder 300 mg koffein, 3000 mg beta alanin og 2638 mg kreatin, og er således med til at sikre dig et pre workout produkt, der giver dig øget energi, øget udholdenhed og øget styrke. Uanset træningstype vil du opleve en forbedret træningsindsats.

For korrekt brug anbefales det at blande en portion PWO+ (17 g) med 500-600 ml vand, og indtage blandingen ca. 20 minutter inden dit træningspas.

Vurdering:
Med tre forskellige smagsvarianter er der god mulighed for at du kan finde en smag for dig. Herudover er PWO+ et rigtig fint allround-produkt, som passer godt til mange forskellige træningsformer. Med de klassiske ingredienser ?? koffein, beta alanin og L-Citrulline ?? i store mængder kan du se frem til masser af energi og overskud både før, under og efter træningen.

Næringsindhold Per portion (17 g):

 • Energi: 39 kcal / 165 kJ
 • Fedt: 0 g
 • hvoraf mættede fedtsyrer: 0 g
 • Kulhydrater: 1.4 g
 • hvoraf sukkerarter: <0.5 g
 • Protein: 0 g
 • Salt: 0,01 g
 • Vitamin B3 (Niacin): 35 mg
 • Vitamin B9 (Folsyre): 30 μg
 • Beta alanin: 3000 mg
 • Kreatinmonohydrat: 3000 mg
 • hvoraf kreatin: 2638 mg
 • L-Citrullin: 2000 mg
 • L-Arginin alfa ketoglutarat 2:1: 1000 mg
 • L-Tyrosin: 750 mg
 • L-Ornithin HCI: 500 mg
 • hvoraf L-Ornithin: 392 mg
 • Koffein: 300 mg
 • Rhodiola rosea ekstrakt (3% rosavins): 200 mg
 • Kolin bitartrat: 175 mg
 • hvoraf Kolin: 70 mg
 • Pine bark ekstrakt (95% proanthocyanidin): 120 mg
 • Citrus paradisi frugt ekstrakt (naringin 93%): 50 mg
 • Cayennepebber-ekstrakt: 20 mg
 • BioPerine®: 5 mg

Køb produkt

FitnessGuru PWO+ (340 g)
LinusPro PURE - PWO (200 g)??

LinusPro PURE – PWO (200 g)

Jagter du gode træningsresultater ?? og overskud til at yde den maksimale indsats ?? så kan du med fordel prøve det effektive LinusPro pre-workout produkt. LinusPro PURE ?? PWO består af fem kraftfulde ingredienser, som hver især bidrager til energi og overskud.

For den maksimale effekt anbefales det, at du indtager LinusPro PURE ?? PWO cirka 30 minutter før din træning. Herefter er du klar til at give den gas i fitnesscentret, på skovens bedste løberuter eller siddende på cykelsadlen. Du opløser pulveret i vand, juice eller anden væske, alt efter dine præferencer.

Udover at styrke din udholdenhed har LinusPro PURE ?? PWO også en positiv indvirkning på dit koncentrationsniveau under træningen. LinusPro PURE er baseret på koffein, taurin, C-vitamin og aminosyren, beta-alanin.

Netop beta-alanin har stor effekt på intense og kortvarige udholdenhedspræstationer (cirka 60-120 sekunders varighed). Herudover indeholder LinusPro PURE ?? PWO også L-leucin, L-isoleucin og L-valin ?? alle tre aminosyrer, der aktiverer proteinsyntesen og udbedrer muskelskader.

Vurdering:
LinusPro PURE ?? PWO findes med smag af enten hindbær eller appelsin. Det kunne være oplagt med flere forskellige smagsvarianter, men til gengæld er de to muligheder ganske velafbalancerede. Herudover får du et fremragende produkt til pre workout, hvor fokus bl.a. er på de store energiudladninger. LinusPro PURE ?? PWO kan bruges til mange træningsformer og er et godt allround-produkt.

Næringsindhold pr. postion (6 g):

 • L-leucin: 1000 mg
 • L-isoleucin: 500 mg
 • L-valin: 500 mg
 • L-arginini: 500 mg
 • Beta-alanin: 500 mg
 • L-citrulin: 100 mg
 • Koffein: 96 mg
 • L-tyrosin: 48 mg

Køb produkt

N.O.-Xplode Legendary Pre-Workout (390 g)

N.O.-Xplode Legendary Pre-Workout (390 g)

Søger du udholdenhed og en eksplosiv tilgang til din træning, så er N.O.-Xplode Legendary et fremragende sted at starte. Den gennemtestede opskrift har til formål at dækker så mange områder som overhovedet muligt, så du kan yde dit maksimale under din træning.

N.O.-Xplode Legendary er oplagt for dig, der gerne vil have de bedste forudsætninger, når den står på hård styrketræning. Er du til tung og fysisk krævende træning, så kan N.O.-Xplode hurtigt give dig følelsen af at være kongen af træningscentret, ligesom du kan se frem til et ?muskelpump? udover det sædvanlige.

N.O.-Xplode Legendary findes i udgaverne Green Burst, Purple Power og Red Rush ?? smagsvarianter som er udmærkede men en anelse kunstige. Til gengæld er indholdet ikke til at spøge med. Her får du bl.a. 6.000 mg citrullin og 3.200 mg beta-alanin i en portion.

Den anbefalede dosis består af 13 gram pulver som tilsættes 2 dl koldt vand (eller anden væske). Herefter er du klar til at slå dig løs med vægtløftning og andre krævende øvelser. Med en dosis på 200 mg koffein, kombineret med ginseng og bioflavonider fra grapefrugt får du et fremragende energiboost.

Vurdering:
N.O.-Xplode Legendary er en klassiker, når det kommer til pre workout til styrketræning. Pulveret er ganske vist i den dyre ende, men de anbefalede portionsstørrelser er til gengæld ikke de største. Der er desuden skruet godt op for koffeinen og vitaminerne, som er med til at give den ekstra energi.

Næringsindhold 3 skopor (13 g):

 • Citrullin: 6.000 mg
 • Beta-Alanin: 3 200 mg
 • Koffein: 200 mg
 • Rhodiola rosea L.: 200 mg
 • Vitamin C: 80 mg
 • Kolinbitartrat: 50 mg
 • Panax notoginseng: 50 mg
 • Bioflavonider fra grapefrugt: 50 mg
 • Niacin: 32 mg
 • Zink: 10 mg
 • Piperin: 5 mg

Køb produkt

FAQ

Hvilken produkt til pre workout er bedst?

Vi har samlet de bedste produkter til pre-workout på markedet i 2021, så du kan finde det ideelle produkt for dig. Du kan læse mere i selve artiklen.

Hvad koster produkter til pre workout?

Pre workout produkterne findes i mange forskellige prisklasser, og produkterne kan være svære at sammenligne, da de kræver forskellige blandingsforhold. De billigste produkter til pre workout koster omkring 300 kr pr. kg. mens de dyreste kan have en kilopris på over 1.000 kr.

Er pre workout farligt?

De fleste pre workout-produkter indeholder et klassisk og helt ufarligt kosttilskud. Ingredienserne er ofte de samme som du kunne indtage gennem traditionelle fødevarer, men i pre workout-produkterne er mængderne øget og tilpasset, så du opnår en gavnlig effekt i forbindelse med hård fysisk træning.

Vil du være sikker på, at din pre workout ikke indeholder skadelige komponenter, bør du købe produkter fra danske hjemmesider eller i fysiske butikker herhjemme.