Der er efterhånden flere og flere, der jævnligt hopper en tur i løbetøjet ?? og det er skam ikke helt uden grund. Løbetræning bringer nemlig utrolig mange fordele med sig, og det er både med til at styrke kroppens fysik ?? men det styrker faktisk også dit mentale helbred!
Går du og overvejer at begynde at løbe? Så er du ankommet til det helt rette sted!
I denne artikel får du nemlig en komplet guide til, hvordan du kommer i gang med løbetræningen. Her bliver du både præsenteret for de mange fordele ved løb, hvordan du kommer i gang med løbetræningen, hvordan du finder din løbestil og de rette løbesko samt hvilke ting, du skal være særligt opmærksom på, for at undgå potentielle skader.
Derfor er løb vejen frem til en forbedret kondition
Først og fremmest er løb faktisk en af de bedste og mest effektive motionsformer, som har til formål at forbedre din generelle sundhed. Det fantastiske ved løb er, at når du løber, bevæger du de store benmuskler, hvilket kræver en del mere ilt ?? og derfor pumpes der endnu mere blod rundt i kroppen end normalt, hvilket sætter et ordentligt skub i kredsløbet ?? og det skaber fantastiske og mærkbare underværker for din kondition!
Løb er ikke kun tilegnet en bestemt type mennesker ?? tværtimod. Det fantastiske ved løb er nemlig også, at det er en utrolig alsidig træningsform, som kan være særdeles effektiv til flere forskellige formål ?? Nogle løber nemlig, fordi de ønsker at tabe sig, fordi de ønsker at forbedre deres generelle kondition og sundhed eller, fordi de ønsker at forbedre deres styrke og udholdenhed til et større formål såsom at gennemføre et maraton.
Derudover er løb også særligt godt for dit mentale helbred. For mange fungerer løbeturen som et mentalt pusterum fra hverdagens stress og jag, hvilket kan have en utrolig afstressende effekt for både krop og sind. Derudover sker der en masse kemiske processer i kroppen, når pulsen stiger, hvilket blandt andet skaber en frigivelse af de såkaldte endorfiner, som skaber en følelse af velvære i kroppen.
Dog skal du have i mente, at kosten også spiller en stor rolle for din kondition. Regelmæssigt fysisk aktivitet kan naturligvis forbedre din generelle kondition, men såfremt du ønsker mærkbare resultater, kan det være en rigtig god idé at tænke i sundere kostvaner. Du kan med fordel læse vores artikler vedrørende sunde snacks eller kalorier, som guider dig med at finde frem til, hvor mange kalorier du bør indtage dagligt.
Sådan kommer du i gang med løbetræningen
Der er ikke noget at sige til, at det kan virke en anelse uoverskueligt at komme i gang med at løbe. Såfremt du ønsker at få det maksimale udbytte af din løbetræning, er det nemlig vigtigt, at du er særligt opmærksom på visse ting. Derudover er det også meget vigtigt, at du ikke bare kaster dig ud i det, da du dermed kan risikere at gøre mere skade gavn, da man nemt kan forvolde skade på kroppen, hvis man ikke starter forsigtigt ud.
Vi ønsker dog at gøre opstartsfasen nemmere for dig, og derfor har vi nedenfor samlet en komplet guide til dig, så du hurtigt kan blive klar til løbeturen!
Find din løbestil
Først og fremmest skal du starte med at undersøge, hvilken løbestil du benytter. Helt grundlæggende findes der 3 forskellige løbestile i form af neutralt løb, pronationsløb samt supinationsløb. Din løbestil har nemlig stor betydning for det rette valg af løbesko, og derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken løbestil dine nye løbesko skal matche.
På trods af, det måske kan lyde en anelse kompliceret at finde frem til din løbestil, er det faktisk ganske simpelt ?? du skal nemlig blot rette blikket mod fodens naturlige pronation.
Når man løber og foden lander på jorden efter et hop, vil den bøje svagt nedad for at dæmpe stødet og opretholde balancen. Samtidig vil anklen rulle en anelse indad, for at kompensere belastning ?? og denne bevægelse kalder man en pronering. Det er dog individuelt, hvor meget man pronerer, når man løber, og derfor er de 3 løbestile utroligt effektive til at finde ud af, hvilken løbestil lige præcis du bruger.
Neutralt løb
Såfremt du løber et neutralt løb, vil du opleve, at din fod og ankel blot ruller en anelse indad, når den lander på jorden efter et hop.
Dermed fordeles kropsvægten ligeligt ned gennem benet, hvilket betyder, at foden hverken hælder mere til den ene eller anden side, men formår at forblive relativt lige. Det siges, at mellem 20 ?? 25% af befolkningen har et neutralt løb.
Pronationsløb
Såfremt du løber et pronationsløb, vil du opleve, at foden og anklen ruller indad, når foden rammer jorden. Dette skyldes, at du ofte træder svangen helt ned, og derved bliver anklen både presset nedad og indad, hvilket også kan medføre en belastning i foden. Denne løbestil er den mest udbredte med en procentdel på 70 ?? 75% af befolkningen. Derudover
ses denne løbestil især hos personer, der er platfodede.
Supinationsløb
Såfremt du løber et supinationsløb, vil du opleve, at din ankel ruller en smule udad, når foden rammer jorden, og du vil typisk opleve en belastning i foden efter en endt løbetur. Denne løbestil kaldes også underpronering. Det siges, at mellem 2 ?? 3% af befolkningen har et supinationsløb, og det er derfor ikke en særlig udbredt løbestil.
Investér i et par gode løbesko
Et par gode løbesko er essentielt for en god løbetur, da de har til formål at støtte korrekt om din fod, således der hverken opstår skader eller ubehag under løbeturen. Mange begår en stor fejltagelse ved at antage, at et par løbesko blot er et par løbesko ?? men det er faktisk langt fra tilfældet.
Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilket par løbesko, du køber. De rette løbesko for dig afhænger nemlig af, hvilken løbestil, du har. Dette skyldes, at de forskellige løbesko tilbyder ekstra støtte til foden og denne støtte varierer mellem de forskellige løbestile ?? nogle har nemlig brug for ekstra støtte på indersiden af foden, hvor andre har brug for ekstra støtte på ydresiden af foden.
Løbesko til neutral løbestil
Som sagt betyder en neutral løbestil, at du har en stabil opbygning i foden, hvilket betyder, at foden formår at opretholde sig lige, når den lander på jorden efter et hop. Det betyder derfor også, at foden ikke lider nogen former for belastning, når du løber.
Såfremt du tilhører den løbestil, bør du stille følgende krav til dine kommende løbesko, således du får den optimale støtte til foden:
- Løbeskoen skal have den samme hårdhed i hele mellemsålen
- Der skal ikke være et kilemateriale på indersiden af skoen
- Skoen skal have en relativ blød til fast hælkappe
Løbesko til pronation løbestil
Her vil du som sagt opleve, at foden og anklen ruller indad, når foden rammer jorden efter et hop.
Det betyder derfor, at du skal være på udkig efter et par løbesko, som tilbyder ekstra støtte på indersiden af skoen, da denne støtte vil forhindre en overbelastning fremadrettet.
Såfremt du tilhører den løbestil, bør du stille følgende krav til dine kommende løbesko, således du får den optimale støtte til foden:
- Skoen skal have et stift materiale eller hårde kile langs indersiden af skoen
- Ens støtte langs inderkanten og gerne med meget materiale i svangen
- Skoen skal have en bred sål under bagfoden og god svangstøtte
- Skoen skal have en fast hælkappe
Løbesko til supination løbestil
Her vil du som sagt opleve, at foden og anklen ruller udad, når foden rammer jorden efter et hop. Ligesom ved pronation løbestil, vil du på samme måde opleve en overbelastning ved denne løbestil, og derfor har du også brug for ekstra støtte til foden.
Såfremt du tilhører den løbestil, bør du stille følgende krav til dine kommende løbesko, således du får den optimale støtte til foden:
- Skoen skal have en god støddæmpning ?? især i spidsen af skoen
- Den skal være fleksibel og fodformet
- Kan godt vælge en neutral løbesko med en relativ bred forfod
Det er vigtigt, at du starter stille og roligt op
Det kan være utroligt fristende at hoppe i dine nye løbesko med det samme, men det er faktisk utroligt vigtigt, at du sørger for at starte stille og roligt op med løbetræningen. Når du løber aktiverer du nemlig størstedelen af kroppens muskler samtidig med, at du udsætter især benmusklerne for en belastning, som de ikke er vant til ?? og derfor er det vigtigt, at du tager det stille og roligt, så du ikke ender med skader eller overbelastning.
De første 2 uger anbefales det, at du starter med en kort løbetur på omkring 2 kilometer. Det anbefales, at du løber omkring 1 ?? 2 gange om ugen, så kroppen har tid til at vænne sig til den nye belastning. Det er vigtigt, at du passer på kroppen, og derfor kan du med fordel løbe efter en løbeplan, som består af en kombination mellem løb og gang, hvor du skiftevis løber og går den samme mængde.
Det fantastiske ved løbetræning er, at du hurtigt kan mærke løbeturens resultater, og du vil derfor hurtigt opleve en forbedret kondition, som gør dig i stand til at løbe i længere tid ad gangen. Når du føler, at din kondition er blevet forbedret, kan du med fordel benytte lidt mindre gang og lidt mere løb ?? og sådan kan du fortsætte indtil du kan løbe hele distancen i ét huk.
Det er dog vigtigt, at du lytter til din krop. Oplever du smerte eller ubehag, skal du stoppe med at løbe. Selvom det måske kan være fristende at presse sig selv lidt ekstra, er det vigtigt, at du passer godt på din krop i begyndelsen, så der ikke opstår skader. Så husk at starte stille og roligt op, så du giver din krop en chance for at kunne følge med.
Din vejrtrækning spiller en stor rolle
Det er vist de fleste af os, som har været udsat for det famøse sidestik. Den trælse og stikkende fornemmelse i siden af maven, kan gøre det utroligt svært at fortsætte det, man havde gang i ?? men der findes gudskelov nogle teknikker, som kan holde sidestikket på lang afstand fremadrettet.
Selvom det måske kan lyde lidt underligt, så er det faktisk ikke helt ligegyldigt, hvordan du trækker vejret, når du løber. Når du laver konditionskrævende motion såsom løb, er det vigtigt, at du trækker vejret på den korrekte måde ?? det vil sige regelmæssigt og helt ned i mellemgulvet hver gang. Herved får du nemlig mest mulig luft ned i lungerne, som gør, at du forlænger din udholdenhed, og dermed kan løbe i længere tid uden at blive træt.
Løb med lav intensitet
Hvis du foretrækker de rolige løbeture, træner du ved det, man kalder lav-moderat intensitet. Når man træner ved forholdsvis lav intensitet, bør man forsøge at trække vejret udelukkende gennem næsen, da dette har en positiv effekt sundhedsmæssigt ?? og dette er særligt gældende i de kolde vintermåneder. Ved lav intensitet har kroppen nemlig ikke brug for særligt meget ilt, og derfor kan du nøjes med at trække vejret gennem næsen.
Løb med høj intensitet
Foretrækker du i stedet et hurtigere tempo under løbeturen, træner du ved høj intensitet. Når man træner ved høj intensitet anbefales det i stedet at trække vejret gennem både næsen og munden. Her bør du trække vejret ind gennem næsen, da dette giver en væsentlig dybere vejrtrækning, og puste luften ud gennem munden.
Et løbeprogram kan gøre underværker
Det kan være en rigtig god idé at følge et løbeprogram. Først og fremmest kan et løbeprogram være med til at øge motivationen, da du har et program, der præcis fortæller dig, hvad du skal. Man kan nemlig hurtigt miste motivationen, hvis man påbegynder løbeturen uden at vide, hvad planen egentlig er for dagens løbetræning.
Derudover er det også vigtigt at følge et løbeprogram, således du ikke overanstrenger kroppen. På trods af, du måske allerede efter et par løbeture føler, at du sagtens kan skrue op for tempoet, bør du fortsat følge løbeprogrammet.
Som sagt vil du hurtigt opleve en forbedring af din kondition, da hjertet og lungerne hurtigt påvirkes positivt ?? men til gengæld vil dine muskler og led påvirkes væsentligt langsommere, hvorfor det er vigtigt at tage det stille og roligt og fortsat følge løbeprogrammet. Såfremt du trapper op for hurtigt, kan det nemlig medføre skader.
Løb giver mulighed for en fleksibel og spændende træning
En af de store fordele ved løbetræning er, at det giver mulighed for en fleksibel træning, da der findes flere forskellige løbeformer. De fleste kender nok allerede til distance- og intervalløb, da det er disse to løbeformer, som er de mest almindelige ?? men der findes faktisk flere løbeformer, som byder på forskellige udfordringer, og du har derfor rig mulighed for at skabe lidt variation, hvis du en dag har brug for det.
Distanceløb
Distanceløb er nok den løbeform, som de fleste allerede har stiftet kendskab til på et eller andet tidspunkt. Det, der afspejler denne løbeform er nemlig, at man løber i et jævnt og moderat tempo over en længere tidsperiode, og man træner derfor i høj grad sin udholdenhed. Her gælder det ikke om at sprinte hurtig afsted, men i stedet fokusere på at holde en jævn fart, så man kan løbe i længere tid ad gangen.
Intervalløb
Det, der afspejler intervalløb er, at man skiftevis veksler mellem et løbetempo og et gåtempo under løbeturen. Ved intervalløb får kroppen lov til at arbejde ved høj intensitet, da man er i stand til at presse kroppen til mere i forhold til distanceløb, fordi kroppen får nogle små pauser undervejs med lav intensitet. Fordelen ved intervalløb er, at man hurtigt kan forbedre sin kondition og dermed hurtigere kan præstere bedre.
Du kan med fordel læse vores artikel vedrørende intervaltræning og blive klogere på de mange fordele, det kan have på din kondition.
Sprint
Her gælder det om at løbe så hurtigt, man kan ?? altså, at sprinte. Typisk foregår sprint indenfor en rækkevidde på 100 ?? 400 meter, hvor det gælder om at løbe distancen på så kort tid så muligt.
Nogle vælger dog også at tage udgangspunkt i et tidsinterval fremfor en distance. Fordelen ved sprint er, at man træner eksplosivt, da man skal op i en høj fart på relativt kort tid.
Trailløb
Er du på udkig efter et spændende alternativ til din traditionelle løbetur, kan du med fordel prøve et trailløb. Kort fortalt handler trailløb om, at løbeturen skal væk fra asfalten og i stedet ud i den grønne natur. Her løber man langs de små stier, ind mellem træerne, gennem små vandløb og hvad end, skoven måtte byde på. Trailløb skaber dermed en væsentlig sjovere og anderledes løbetræning i modsætning til den traditionelle rute.
Bakkeløb
Er du på udkig efter en effektiv træningsform, der slår flere fluer med et smæk? Så er bakkeløb lige noget for dig! Som det kommer af ordet, går bakkeløb ud på, at du løber op ad en bakke. Ved bakkeløb arbejder du derfor mod tyngdekraften, hvilket kræver endnu mere kraft af dig ?? men det medfører også sine fordele! Her forbedrer du nemlig både din kondition og udholdenhed, og du bliver mere modstandsdygtigt over for skader.
Løb med andre
Såfremt du er ny i løbeverdenen, kan du med fordel løbe sammen med andre. Når vi løber sammen med andre, er det nemlig med til at opbygge og vedligeholde vores motivation, fordi vi netop ikke er alene om det ?? det kan også være, at de kan dele ud af nogle gode løbetips. Du kan både løbe med en bekendt eller du kan tilmelde dig diverse løbegrupper, hvor man løber sammen i en større eller mindre gruppe.
Sådan undgår du ømhed og skader efter løbetræning
I starten kan det være svært at undgå ømhed fuldstændigt, da kroppen bliver udsat for en belastning, som den ikke er vant til. Typisk vil du kunne opleve ømhed i dine benmuskler efter løbetræning, da dine benmuskler er de muskler, som bliver udsat for den største belastning under løb. ?mhed er derfor ganske normalt, og jo mere kroppen vænner sig til at løbe, desto mindre ømhed vil du opleve efterfølgende.
Du kan med fordel investere i en massagepistol, som kan komme de ømme muskler til livs. En massagepistol er nemlig et fantastisk redskab, som giver en dybdegående massage, der kan løsne alle de hårde muskler og led op, således du hurtigt kan slippe af med de ømme muskler.
Nordic-wellness Massagepistol POWER version – Anmeldelse
- Mærke: Nordic-welllness
- Tydelig touchskærm: Ja
- massage-hastigheder: 30 forskellige
- slag i minuttet: 1200-3600
- Ledningsfri og let at håndtere: Ja
- Praktisk rejsetaske og dansk manual inkluderet: Ja
- batteri: Kraftigt indbygget genopladeligt batteri med op til 5 timers brug per opladning
- Støjsvag: 40 dB
- godkendt: CE- og RoHS-
- medfølgende: 6 medfølgende, forskellige massagehoveder
Nordic-wellness Massagepistol POWER version
Denne pistol er selvfølgelig ledningsfri og meget nem at håndtere. Den er perfekt til dig, som dyrker sport på højt plan eller døjer med smerter i hverdagen. Med denne massagepistol får du en maskine til en overkommelig pris, men som ikke går på kompromis med kvaliteten og performance.
Husk opvarmningen inden løbetræning
Du bør altid starte med opvarmning inden, du begynder din løbetræning. Opvarmning spiller nemlig en stor rolle for både dit udbytte af træningen, men det har også til formål at minimere risikoen for potentielle skader ?? og derfor bør du aldrig skippe opvarmningen.
Helt basalt går opvarmning ud på, at du aktiverer kroppen med nogle øvelser, så kroppen bliver indstillet på at skulle være fysisk aktiv. Opvarmningsøvelserne sørger nemlig for at varme musklerne og senerne op, så de er mere medgørlige at arbejde med. Det betyder derfor, at kroppen har væsentligt lettere ved at præstere, da musklerne på forhånd er varmet op og klar til løb, og dermed minimerer du risikoen for skader.
Opvarmning har ikke kun til formål at minimere skader ?? den er faktisk også særlig effektiv i forhold til dit mentale mindset. Opvarmning sørger nemlig også for at forberede dig mentalt til løbetræning, hvilket i sidste ende også forbedrer din præstation. Så der er flere gode grunde til at inddrage opvarmning, som en del af den faste træningsrutine.
Hvad består en god opvarmning af?
I bund og grund handler opvarmning i store træk om at aktivere alle muskler og led i kroppen.
Du har dog frit slag til udvælgelsen af opvarmningsøvelser ?? du skal blot sørge for, at øvelserne indeholder flere elementer, så du er sikker på, at hele kroppen bliver aktiveret.
En god opvarmning behøver ikke være længere end 5 ?? 10 minutter. Du kan eksempelvis sammensætte et opvarmningsprogram, som indeholder øvelserne: løb på stedet, sprællemand og høje knæ, da dette er gode øvelser, som inddrager mange forskellige dele af kroppen.
Udstrækningen er mindst lige så vigtig
Lige så vel, som det er vigtigt at opvarme, er det også utrolig vigtigt at strække ud efter en løbetur. Udstrækning er nemlig afgørende for kroppens generelle tilstand, og det kan få store konsekvenser såsom skader i både muskler og led, hvis man skipper udstrækningen efter løbeturen.
Udstrækning er afgørende for kroppens funktionalitet, da det sørger for, at musklerne holdes fleksible, stærke og sunde. Såfremt man skipper udstrækningen, kan det derfor medføre, at musklerne i stedet vil trække sig sammen og låse sig, og dermed vil musklerne ikke være i stand til at kunne trække sig sammen og arbejde optimalt, når du er fysisk aktiv ?? og derfor er det utroligt vigtig at huske at strække ud efter træning.
Sådan gør du løbeturen lidt sjovere
Det er måske ikke altid, at man er lige så begejstret for at skulle hoppe i løbetøjet, hvilket kan gøre det svært at komme afsted ?? men der findes faktisk nogle gode råd, som måske kan gøre løbeturen lidt sjovere.
Husk at det er dig, der bestemmer ruten
Det fantastiske ved løbetræning er, at det er dig, der bestemmer, hvor turen skal gå hen. Nogle finder det tilstrækkeligt at løbe på fortovet ind igennem byen, hvor andre foretrækker at løbe gennem den skønne natur. For at holde løbegejsten oppe, bør du derfor planlægge løbeturen et sted, hvor du holder af at løbe, så det ikke går hen og snarere bliver en træls pligt fremfor en fornøjelse.
En playliste med gang i den
Hvis der er noget, som kan få løbegejsten helt op og ringe, så skulle det da lige være en god playliste. Det fantastiske ved musik er, at det kan få dig til at glemme alt det, der foregår omkring dig, og dermed kan du få lov til at koble helt af under løbeturen.
Du kan med fordel selv sammensætte din egen playliste med dine yndlingssange, eller du kan lytte til de tusindvis af playlister, som allerede er skabt til den perfekte løbetur.
En god podcast eller lydbog
Et godt alternativ til musikken kan også være en god podcast eller lydbog. I dag findes der et hav af forskellige podcasts og lydbøger, og du har derfor rig mulighed for at finde noget, som kunne være interessant at sætte på under løbeturen.
Løb med en løbemakker
Som nævnt tidligere i artiklen, kan en løbemakker gøre en stor forskel. Ikke nok med at en løbemakker kan være med til at opretholde motivationen, så bliver man faktisk også gladere af at løbe med andre. Når vi løber sammen, har vi nemlig en tendens til at presse hinanden på en sjovere måde end, når vi blot løber alene. En løbemakker giver dig en at snakke med og en at udfordre på en sjov måde ?? og det kan gøre turen meget sjovere.
Gode gadgets til løbeturen
Der findes efterhånden mange forskellige gadgets til løbeturen. Omend du er nybegynder eller erfaren løber, vil du stensikkert kunne drage fordel af nogle af disse gadgets.
Kompressionsstrømper
Du har måske allerede passeret flere løbere, som havde knæhøje strømper på ?? og det er der skam god grund til. En god blodcirkulation i benene er essentiel for en god løbetur ?? og det er her, kompressionsstrømperne kommer ind i billedet. Strømperne sørger nemlig for, at dine ben får en god cirkulation under løbeturen, som i sidste ende medfører mindre træthed i musklerne under løbeturen ?? og dermed forlænger du din udholdenhed.
Løbeur
Såfremt du synes, at det er spændende at holde dig opdateret med dine seneste løbsresultater, kan du med fordel investere i et løbeur. Næsten alle løbeure har en såkaldt aktivitetstracker, så du kan holde styr på din aktivitet i løbet af træningen. Derudover har de fleste ure en masse andre spændende funktioner, så du kan få en detaljeret analyse af din løbetræning.
Garmin Forerunner 45 – Anmeldelse
- Display størrelse: 1,04?
- Displayopløsning: 208 x 208 pixels
- Display type: LED
- Display touch: Ja
- Vandtæt: Ja (5 ATM)
- Vægt small: 32 gram
- Vægt large: 36 gram
- App: Garmin Connects
- Batteritid: Op til 7 dage (afhængig af brugen, samt indstillinger)
- Batteritid med GPS tilstand: Op til 13 timer (afhængig af brugen, samt indstillinger)
- Størrelse på small: 124 – 185 millimeter
- Small: 39,5 x 39,5 x 11,4 millimeter
- Størrelse på large`: 129 – 197 millimeter
- Large: 42 x 42 x 11,4 millimeter
- Dato: Ja
- Klokkeslæt: Ja
- Stopur: Ja
- Alarm: Ja
- Pulsmåler: Ja
- Kalorietæller: Ja
- Skridttæller: Ja
- Søvntracker: Ja
- Indbygget GPS: Ja
- Blodtryksmåler: Nej
- Multi-sports mode: Ja
- Musik kontrol: Ja
- SMS notifikationer: Ja
- Opkald notifikationer: Ja
- App: Ja – Garmin Connects
- Hjælp til aktivitet: Ja (smartphone påkrævet)
- Forskellige interfaces: Nej
- Guide til vejrtrækning: Nej
- ??Find mit ur?: Ja
Garmin Forerunner 45
Uret er perfekt for løberen, da den er blevet indbygget med en sports-app, som kan være med til at guide dig til at træne bedre. Her kan du vælge mellem forskellige former for træningsprogrammer, selv hvis du er mest til løb, cykling, yoga eller noget til fjerde. Ud over hvilken form for sportsgren du laver, så får du også funktionen Garmin Coach, hvor du kan få vejledning omkring træning og træningsplaner fra professionelle eksperter. Samtidig har du mulighed for at sætte og opnå dine personlige træningsmål.
Garmin Forerunner 45 er blevet indbygget med GPS, som registrerer direkte hvor du finder dig, hvor henne du løber eller går hen. Samtidig gør GPS??en det også muligt at finde frem til løbehastighed, intervaller og hvor langt du har løbet. Du vil dermed modtage og se at notifikationerne på dit ur, så du kan holde øje med dine data under din løbetur. Samtidig har du mulighed for at aflæse dine tidligere data, så du kan sammenligne de nyeste data med de tidligere præsentationer. Du kan sammenligne dage, uger, måneder eller år med hinanden, så du altid kan holde dig selv oppe på dit træningsniveau.
Forerunner 45 uret kan synkroniseret med din smartphone ved at bruge både Bluetooth og appen Garmin Connects, som gør det muligt, at du kan sammenligne de tidligere data med hinanden og dermed udfordre dig selv at slå dine egne resultater.
Mobilholder
Omend du foretrækker at lytte til musik, podcast, lydbøger eller noget helt fjerde, så er mobilholderen et uundværlig gadget for dig. Mobilholderen er en rem, som du kan spænde fast omkring din overarm, hvori din mobil kan opbevares under løbeturen ?? fordi det er da lidt træls, at skulle løbe med mobilen i hånden.
Endurance Cave Ultra Thin Løbearmbånd – Sort
Her får du et praktisk løbearmbånd, som passer til de fleste smartphones på markedet. Løbearmbåndet er en af de tyndere modeller, som giver en rare fornemmelse, når den sidder fastspændt omkring armen. Fronten består af blødt plastik, så du hurtigt og nemt kan anvende din smartphone, selvom den sidder i holderen. Derudover er den udstyret med to justeringshuller, så den forbliver fastspændt under hele løbeturen.
Endurance Cave Thin Løbearmbånd koster 100,00 kr.
Specifikationer:
- Brugbar til mange forskellige smartphones
- Mulighed for at tilslutte ledninger i top og bund
- Justerbart design
- Lille elastik lomme til eks. en nøgle
- Touch screen
- Behageligt design
Løbebælter
Det er blevet utroligt populært med disse såkaldte løbebælter. Løbetøj giver nemlig meget begrænsede muligheder for opbevaring under løbeturen, og derfor er løbebæltet blevet et særdeles populært tilbehør. I løbebæltet kan du nemlig opbevare alt fra dine husnøgler, dit dankort, din vandflaske og meget andet, som kunne være nødvendigt under løbeturen.
Endurance Benie Løbebæltetaske – Sort
Denne løbebæltetaske er særdeles praktisk til løbeturen, hvor du både kan opbevare telefonen, nøglerne og kreditkortene. Derudover har løbebæltet et vandafvisende design, og du behøver derfor ikke bekymre dig om tingene i tasken, hvis det pludselig begynder at regne. På bagsiden af løbebæltet har du mulighed for at tilslutte en ledning til eksempelvis høretelefonerne, og bæltetasken er også udstyret med reflekser, så du altid er synlig.
Endurance Benie Løbebæltetaske koster 100,00 kr.
Specifikationer:
- Vandafvisende design
- Opdelte rum
- Ledningshul på bagsiden
- Reflekser
- Fleksibel og justerbar spænde med kliklukning
Vægtveste
Såfremt du kan lide at udfordre dig selv, kan du med fordel investere i en vægtvest. Som det kommer af ordet, er det en vest, som tilfører ekstra vægt under løbeturen. Det betyder derfor, at du får mere modstand under løbeturen, hvilket i sidste ende forbedrer din styrke og udholdenhed. Vægtvestene fås med forskellig vægtniveau, så der er rig mulighed for at finde den ideelle vægt til dig.
Refleksveste
Når mørket falder på, er det vigtigt, at du sørger for, at du er synlig ?? og dette kan gøres ved brug af en refleksvest. Refleksvesten sørger nemlig for, at du er nem at spotte, da vesten lyser op, når bilernes lygter rammer den ?? og dermed kan du trygt løbe, selvom mørket er faldet på.