Nem sund aftensmad – Få inspiration til nemme og sunde aftensmads retter

Nem sund aftensmad – Få inspiration til nemme og sunde aftensmads retter

Ideer til nem sund aftensmad!

Leder du også efter ideer til en sund aftensmad stort set hver aften og ender i stedet for at spise take-away eller den samme pastaret, som du allerede har fået 3 gange i løbet af denne uge. Vi vil give dig inspiration til sund aftensmad ideer, som du vil blive glad for at kende.

Mange tror at en sund aftensmad skal indebære kun en salat og ingen protein, men sådan er det ikke. Faktisk har din krop brug for protein for at komme igennem dagen og undgå af at blive træt og dermed vil din krop have energi til hele dagen. 

Du vil her få inspiration til lækker sund aftensmad, som kan spises af både børn og voksne. Sund aftensmad behøver hverken at være besværligt at bikse sammen eller værende tidskrævende. 

Du kan herunder finde en listen med sunde aftensmads ideer, som du og din krop vil elske at skulle spise.
Du har muligheden for at finde opskrifter med og uden kød i. Retterne er hverdagsretter, som du nemt kan lave efter en lang arbejdsdag, hvor tiden til at skulle handle og indkøbe ikke er stort.

Sund aftensmad

Aftensmad kan sagtens være sund og velsmagende. Det kan dog være tidskrævende at skulle lave mad i hverdagene, som tager længere tid. Derfor vil vi anbefale dig at prøve vores nemme og sunde aftensmads ideer, som kan give dig inspiration til menuen i aften.

I de travle hverdage, kan man hurtig tage til de usunde retter, da det ofte er nemmere at købe færdigretter, end det er at lave maden selv fra bunden af. Med (aftensmad ide på 30 minutter ?? lavet af lasse eller bare vores egen aftensmad ideer) kan du få inspiration til nem sund aftensmad, som du nemt kan lave på 30 minutter. 

Opskrifterne er lavet af professionelle kostvejleder, som har sammensat menuen og giver dig et indblik i indkøbslisten og kalorieberegningen.  

Vi giver dig et indblik i en masse aftensmad ideer, livretter og families mad favoritter. De nemme og lækre aftensmad ideer, giver dig masser af grøntsager og andre gode ingredienser, som du har mulighed for at købe i dit lokale supermarked. Du skal derfor ikke bruge lang tid på at skulle handle ingredienserne ind i forskellige supermarkeder, for at kunne skaffe alt til retterne. Den sunde mad er med til at gøre dig mætter og give dig god næring.

Smagen af sund mad

Lige meget om der er tale om sund mad eller usund mad, så vil ønsket altid være, at vi ønsker vores mad skal værende velsmagende. Derfor skal man også vægte at hvis du laver en sund aftensmad at den er smagfuld og samtidig være indbegrebet er ordet kvalitetsmad. God smag, kan blandt andet komme sig af gode råvarer, salt, sødme, sprødhed og fedme.

Næringsrig aftensmad

En anden vigtig faktor er, at maden skal være ordentligt mad, med dette menes der at vi skal sørge for at vores maver bliver mætte og at mætheden holder længe. Grøntsager er gode til at gøre din aftensmad mere næringsrig, da de mætter i en længere tid.
Du kan blandt andet også udskifte til sundere alternativer, såsom at spise fuldkornspasta i stedet for hvid pasta. I dag har vi mange sunde alternativer i de danske supermarkeder, som pasta, brød, ris osv.

Næringsrig aftensmad er med til at give dig energi i løbet af dagen. Dette er også med til at sørge for at dit humør stiger. Ens humør falder når kroppen er ved at være løbet tør for energi, da kroppen skal bruge mange kræfter på at skulle smile og være glad.

Nem aftensmad

Vi har alle mange forskellige prioritere i løbet af dagen. Mange ønsker at have lang tid til at forberede aftensmad for familien, hvor andre måske kun lige har 30 minutter til at lave aftensmad. Har du kun 30 minutter til at lave aftensmad, så kan du dog sagtens få en nem, sund og velsmagende aftensmad til både dig eller din familie. Dermed bliver din aftensmad både være nem og sund.

Flot mad øger madlysten

Har du svært ved at få lysten til at spise sund mad, så er en god ide at gøre en del ud af anretningen af præsentationen af din maden. Det er bevist af en forsker, at mennesker øger deres lyst til mad, da mennesker ofte spiser med øjene. Blandt andet farver på maden er med til at gøre ens mad mere attraktivt at spise. Så hvis du tilsætter farverige grøntsager som blandt andet rød peberfrugt, tomater, spinat, gulerod osv, så vil farverne være med til at fange dit øje og dermed øge din lyst til at spise maden.

Farver i maden og en flot anretning er også noget man anbefaler til børn, da de enten lytter eller ser maden, før de vil sige, om de ønsker at spise retten. Her kan farver i maden nemlig være med til at øge madlysten, da farverne gør retten mere sjov at kigge på.

Sunde måltidskasser

Et koncept, som er blevet utroligt populært på det seneste er måltidskasser. Måltidskasser er et koncept, som er med til at gøre hverdagen en del nemmere for alle. Maden bliver leveret, således at du ikke skal stå efter arbejde og ikke vide hvad du skal have til aftensmad. Her har du eller måltidskasserne i forvejen valg, hvilken mad du skal have. 

Maden fra måltidskasser kræver ikke lang tid at lave. Der vil være en kort forbedrelse tid, så du kan få mad inden for 45 minutter. 

Nogle af de måltidskasser vi vil anbefale dig at prøve er: 
?? Simple Feast
?? HelloFresh

Begge måltidskasser har en stor kærlighed for at give deres kunder noget smagfuldt og gode madoplevelser. 

Simple Feast 

Hvis du elsker økologiske varer, så vil vi helt klart anbefale dig at prøve simple feast. De laver kun måltidskasser med 100% økologiske varer. Samtidig har de stor fokus på plantebaseret varer. Maden er færdiglavet inden for 15 minutter, så du behøver ikke at bruge hele din aften på at lave mad til hele familien. 

Med Simple Feast er du garenteret at få velsmagende mad. Retterne er blevet fremstillet af en michelin kok, så her skal der nok være fokus på gode råvarer og masser af smag. 

Du har mulighed for at bestille måltidskasser fra Simple Feast her: Klik her

HelloFresh

Mange er nok begyndt at kende det verdenskendte måltidskasse HelloFresh. Ved dem har du mulighed for at vælge mellem 18 forskellige retter hver uge. Retterne kan være kendt fra udlandet eller mere klassiske danske retter. 

Det smarte ved HelloFresh er at du har mulighed for at vælge mellem om du ønsker at få køb-, fisk- eller veganske retter. I måltidskassen kan du vælge mellem om der skal leveres retter til 2-4 personer. 

Vi er så heldige at vi har mulighed for at give jer en rabatkode, hvor i har muligheden for at spare penge på jeres 4 første leveringer. På de 2 første leveringer vil du få 30% på, herefter vil du få 10% på nr. 3 og 4. Klikker du via vores HelloFresh link her, så vil rabatten automatisk blive tilføjet. 

Prøv HelloFresh og få rabatten fratrukket her: Prøv HelloFresh i dag

Grøntsager i aftensmaden

Det er altid en gode ide at inddrage grøntsager i ens aftensmad, da grøntsager er med til give en bedre mæthedsfornemmelse og samtidig også giver en god konsistens til mange gode retter.

For nogle mennesker virker det bedst at spise grøntsagerne ved siden af tallerken og for andre virker det bedste at inddrage grøntsagerne, således, at de bliver en del af retten.

Du kan også vælge om du ønsker at tilberede grøntsager eller spise dem rå.