Sole F85 Løbebånd
Bedst til prisen
Kettler Sprinter 2.0 Løbebånd
Bedst i test
InShape løbebånd – 2500
Premium valg
Bedst til prisen
Sole F85 Løbebånd
Bedst i test
Kettler Sprinter 2.0 Løbebånd
Premium valg
InShape løbebånd – 2500
Warning: array_merge() [
function.array-merge]: Expected parameter 2 to be an array, null given in
/var/www/onlineskrab.dk/fitpilot.dk/wp-content/themes/fit-pilot/template-parts/blocks/product-table.php on line
52
Warning: array_diff() [
function.array-diff]: Expected parameter 2 to be an array, null given in
/var/www/onlineskrab.dk/fitpilot.dk/wp-content/themes/fit-pilot/template-parts/blocks/product-table.php on line
54
Liste over alle produkter
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/onlineskrab.dk/fitpilot.dk/wp-content/themes/fit-pilot/template-parts/blocks/product-table.php on line 71
Kettler Sprinter 2.0 Løbebånd – Anmeldelse
- Brand: Kettler
- Motor: 2 HK
- Hastighed: 1- 16 km/t (i 0,1 km/t trin)
- Stigning: 0 – 12%
- Løbeflade : L x B: 130 x 44 cm
- Computer: Ja
- Computer data: Tid, distance, kalorieforbrug, hastighed, puls
- Træningsprogrammer: 28 stk.
- Brugerprofil: 4 stk. + gæst
- Pulsmåling: Ja i håndtag
- Foldbar: Ja
- Opsat størrelse: L x B x H: 175 x 85,5 x 140,5 cm
- Foldet størrelse: L x B x H: 119 x 77 x 141,5 cm
- Løbebåndets vægt: 79 kg
- Maks. Brugervægt: 120 kg
Kettler Sprinter 2.0 Løbebånd
Løbebåndet fra Kettler har monteret en træningscomputer, der tracker tid, distance, kalorieforbrug, hastighed samt din puls, som måles gennem løbebåndets håndtag. I computeren er der ligeledes hele 28 forud-programmerede træningsprogrammer, som du kan gøre brug af. Computerskærmen giver et nemt og overskueligt overblik over data, programmer og hastighedsstyring. Kettler Sprinter 2.0 har desuden elektronisk hastighedskontrol og stigningsjustering.
Dette løbebånd er sammenklappeligt, men præsterer alligevel en løbeflade på 130 x 44 cm. Løbebåndet tilbyder desuden et opbevaringsrum, en drikkeflaskeholder og en tabletholder. Takket være Bluetooth er det hurtig og nemt at koble dine digitale enheder til løbebåndet, og downloade løbedata til din telefon.
Kettler Sprinter 2.0 er let at samle og justere i dit eget hjem. I fuld størrelse måler løbebåndet 175 x 85,5 x 140,5 centimeter, mens det foldet sammen måler det 119 x 77 x 141,5 cm.
Med Kettler Sprinter 2.0 vil du desuden opleve en optimal og behagelig stød-afdæmpning på grund af båndets gode kvalitet.
InShape løbebånd – 2500 – Anmeldelse
- Brand: InShape
- Motor: 3,0 HK – 1500 W
- Hastighed km/t: 1 ?? 22
- Forud-programmerede træningsprogrammer: 18
- Hældning: 0-20% (auto)
- Pulsmåling: Ja
- Løbeflade i cm: 50 x 145
- Maks. belastning i kg: 130,0
- Løbebåndets egenvægt: 93,0
Med løbebåndet InShape 2500 kan du altså tilpasse din træning fuldstændigt til dine behov og samtidig tracke dine data og holde øje med din fysiske udvikling. Men lad os dykke lidt mere ned i de enkelte specifikationer og funktioner.
Du kan som sagt vælge mellem 18 forskellige forud-programmerede træningsprogrammer. Så uanset om du vil løbe en hurtig og kort distance, eller hellere vil løbe langsomt over en længere distance, vil du kunne finde et program på løbebåndet, der udfordrer dig. Løbebåndet kan indstilles til en hastighed mellem 1-18 km/t, og hældningen kan nå op på 20%. Du kan altså både få hastighed og hældning, der kan mærkes i benene dagen efter.
Løbebåndet fra InShape har to indbyggede højtalere, så du kan lytte til din yndlingsmusik eller podcast, mens, du får pulsen op. Du kan afspille musik fra din smartphone, MP3-afspiller eller tablet via et jackstik, der sidder nær løbebåndets kontrolpanel.
I løbebåndets håndtag er der pulsmåler, og LED-displayet i kontrolpanelet viser dig her data om din løbetur herunder tid, hastighed, distance, puls, kalorieforbrug, hældning samt fedtprocent.
Med dette løbebånd kan du desuden føle dig helt sikker. Løbebåndet har nemlig en sikkerhedsforanstaltning (en lille klips der sættes i tøjet), der sørger for, at løbebåndet stopper med det samme, hvis du skulle være så uheldig at falde på løbeturen.
En anden praktisk funktion er, at løbebåndet fra InShape kan foldes sammen, når din træning er vel overstået. Dermed kan du nemt skjule den under sengen eller i et skab og få din gulvplads tilbage.
Sole F85 Løbebånd – Anmeldelse
- Brand: Sole
- Højde: 151 centimeter
- Bredde: 94 centimeter
- Dybde: 211 centimeter
- Løbeplade: 56 x 152 cm
- Kontinuerlig effekt: 4 HK
- Maksimal løbehastighed: 22 km/t
- Egenvægt: 131 kg
- Maksimal personvægt: 150 kg
- Maksimal stigning: 15 %
Med SoleF85 får du som sagt et løbebånd med en meget kraftig DC motor på hele 4HK. Dermed leverer løbebåndet en utrolig ydeevne. Båndet er derfor både optimalt til løbetræning såvel som til rolige gåture, som kræver mere motorkraft. F85 har desuden en maksimal brugervægt på 150 kilo, hvilket også er et af markedets højeste for løbebånd til privat brug.
SoleF85 har også en af de største løbeflader med på 56 x 152 cm. Dermed nærmer du dig en størrelse, som du ellers kun finder i fitnesscentre. Den store løbeflade gør, at du ikke skal tænke på, hvor du sætter dine fødder. Der er nemlig masser af plads.
Selve løbepladen er støjreducerende og har ekstra støddæmpning. Det betyder at løbebåndet fra Sole er hele 40 procent mere skånsomt for dine led at løbe på end hvis du løber på asfalt.
Sole F85 er ideelt til nærmest alle typer af løbere, da det som nævnt har en tophastighed på 22 kilometer i timen. Dette gør løbebåndet optimalt til intervaltræning. Skal det være endnu hårdere kan du indstille stigningen helt op til 15 procent, så du også kan få fornemmelsen af at løbe eller gå op ad bakker.
Løbebåndet har seks forud-programmerede træningsprogrammer, to pulsprogrammer samt mulighed for selv lave programmer. Du kommer derfor ikke til at mangle variation i din træning med SoleF85.
I løbebåndets konsol ved håndtagene 10 tommer TFT LCD-skærm, der viser alle relevante data som hastighed, stigning, tid, distance, kalorier, puls og pace.
SoleF85 har indbyggede højtalere med bluetooth, så du altid kan tilslutte dit eget device og litte til din yndlingsmusik mens du træner. Der er også indbygget bluetooth i træningscomputeren, hvor Soles egen app kan downloades, så du kan hente træningsdata direkte fra computeren, og ned på din tablet eller telefon. I samme kategori er der ligeledes en tabletholder, så du har mulighed for at se nyheder eller binge din yndlingsserie, mens du træner.
Sole F85 er foldbart og har hjul monteret. Du kan derfor nemt pakke det af vejen, når du ikke bruger det.
Odin T800 Løbebånd – Anmeldelse
- Brand: Odin
- Højde: 139 centimeter
- Bredde: 86 centimeter
- Dybde: 180 centimeter
- Dimensioner ?? Sammenfoldet: 110 x 86 x 156 cm
- Hastighed: 0,8 – 20 km/t
- Kinomap: Ja
- Træningsprogrammer: 12 styk forud-programmerede
- Løbeflade, bredde: 51 cm
- Løbeflade, længde: 140 cm
- Maks brugervægt: 150 kg
- Motor: HK 3
- Motor HK Peak: 5
- Motor Type: DC
- Pulsmåler: Håndpuls
- Stigning: 0 – 15 %
- Løbebåndets egenvægt: 89 kg
Løbebåndet Odin T800 er til dig der ønsker et solidt og stabilt løbebånd med mange funktioner. Dette løbebånd har en meget kraftig motor med et peak på 5 HK, hvilket betyder at den kan nå en maksimal hastighed på 20 kilometer i timen, hvilket burde være nok til de fleste fritidsmotionister.
Odin T800 er foldbart og kan klappes sammen med én enkelt hånd. Løbebåndet har desuden indbyggede hjul, så du nemt kan transportere det rundt eller hurtigt rulle det ind under sengen, uden fare for at det ridser gulvet.
Løbebåndets indbyggede computer viser de fire vigtigste data, når du løber: Kalorier/stigning, tid, distance, hastighed/puls. Det gør de tutroligt overskueligt at læse og afkode oplysningerne hurtigt ?? også når du pruster og hive efter vejret.
Modellen T800 har en rigtig god stødabsorbering, da den er udstyret med det nyeste Multi Shock Absorption system. Denne affjedring skåner dine led og dine knæ.
Hvis du køber Odin T800 får du ligeledes mulighed for uanede mængder af underholdning, mens du træner. Løbebåndet er nemlig udstyret med KinoMap, som er en meget udbredt og populær fitness app, der stiller tusindvis af gratis træningsprogrammer til rådighed. Men det er ikke alt. For med hvert træningsprogram følger en interaktiv video, der ændres i takt med, at du gennemfører din løberute. Løbebåndet justerer så for eksempel også stigningen alt efter, om du løber op ad et bjerg eller ned i en dal på videoen.
På dit Odin T800 løbebånd har du mulighed for 15 forskellige stigningsgrader, som du nemt styrer på computeren. Der er 12 forud-programmerede træningsprogrammer indbygget, og du kan også vælge at tilslutte din tablet eller via bluetooth og styre løbebåndet der fra. Fra din tablet vil du kunne se endnu mere data end på løbebåndets computer.
Løbebåndets computer har desuden integrerede højtalere, så du let og enkelt kan afspille din egen yndlingsmusik via AUX stik. Derudover er der også USB-stik til opladning af din telefon eller tablet.
Titan Life T80 PRO Løbebånd – Anmeldelse
- Brand: Titan
- Bluetooth (Tilslutning af tablet & smartphone): Ja
- Brugerprofiler: 3 styk
- Computer data: Viser tid, distance, hastighed, puls, bodyfat test, stigning/incline
- Hastighed: 1 – 22 kilometer i timen
- Stigninger: 20 forskellige niveauer
- Træningsprogrammer: 24 forud-programmerede træningsprogrammer
- Løbeflade, bredde: 54 cm
- Løbeflade, længde: 153 cm
- Motor HK: 4
- Motor Type: DC
- Pulsmåler: Håndpuls
- Maksimal brugervægt: 160 kilo
Titan Life T80 PRO Løbebånd
Titan Life T80 Pro løbebånd har en særdeles kraftig DC-motor med hele 4 hk. Selve løbefladen er som beskrevet meget bredt ?? især når man har for øje, at dette løbebånd er til privat brug. Det er desuden meget robust og kan tåle selv de hårdeste og mest intense træningspas. Du er dermed sikret et løbebånd, der giver dig den mest optimale træning, hvad angår komfort og sikkerhed.
Stabiliteten i løbebåndet Titan Life Løbebånd T80 PRO kommer sig blandt andet af, at det er et tungt og kraftigt løbebånd, som vejer 95 kilo. Vægten gør, at løbebåndet føles fuldstændig sikkert at løbe på, så under meget høj fart.
Titan Life T80 Pro er udstyret med hele 20 forskellige hældnings niveauer. Med dette løbebånd kan altså både træne almindeligt løb og bakkeløb, der virkelig giver syre i benene. Løbebåndet har en maksimal tophastighed på 22 kilometer i timen, hvilket er meget højt og rigeligt til selv professionelle løbere.
På løbebåndet er der et stort display, der viser hastighed, hældning, tid, afstand, kalorier, håndpuls og kropsfedt. Således har du altid et godt overblik over dine data, mens du træner.
Løbebåndet T80 Pro er desuden foldbart, så du kan klappe det sammen og lægge det væk, så det ikke optager unødvendig plads, når det ikke er i brug.
Reebok Jet 300 Series Løbebånd – Anmeldelse
- Brand: Reebok
- Højde: 143,5 centimeter
- Bredde: 86 centimeter
- Længde: 192 centimeter
- Bluetooth (Tilslutning af tablet & smartphone): Ja
- Brugerprofiler: Nej
- Dimensioner sammenfoldet: 206 x 91 x 38 cm
- Foldbart: Ja
- Træningsprogrammer: 27 forud-programmerede træningsprogrammer
- Hastigheder: 1 – 20 kilometer i timen
- Kinomap: Ja
- Løbeflade, bredde: 51 cm
- Løbeflade, længde: 150 cm
- Maksimal brugervægt: 140 kilo
- Motor HK: 2,5
- Motor Type: DC
- Pulsmåler: Håndpuls
- Stigningsprocent: 0 – 15 %
- Løbebåndets egenvægt: 87 kilo
Reebok Jet 300 Series Løbebånd
Løbebåndet fra Reebok har en motor der præsterer 2,5 hk. Det betyder blandt andet, at du kan nå en maksimal løbehastighed på 20 kilometer i timen. Dette vil være nok for langt de fleste fritidsmotionister og ofte også nok til intervaltræning.
Reebok Jet 300 Series Løbebånd har en indbygget computer med 7 hvide LED lys og 27 forud-programmerede træningsprogrammer. Du kommer altså ikke til at stå og mangle idéer til dagens løbetræning med dette løbebånd. Båndet har quick-start, tidsmåler og distancemål. Der er desuden højtaler med 5W og trådløs pulsmåling.
Løbebåndet har altså mange smarte funktioner, som både gør dine træningsdata og dine med mål træningen overskuelig. Mens du træner får du vist din løbehastighed, tid, distance, kalorier, stigning samt trådløs puls. Du kan desuden tilkoble dit elektroniske udstyr via usb-kabel og bluetooth.
Løbebåndet er perfekt til alle typer af motionister. Om du lunter, går eller træner op til et maraton, er dette Reebok løbebånd et godt valg for trænede såvel som nybegyndere.
Reebok Jet 300 Series Løbebånd er også udstyret med hele to vandflaske holdere, så du hele tiden har væske ved hånden. Bliver det for varmt kan du også tænde og skrue op og ned for den indbyggede ventilator.
Løbebåndet er også udstyret med KinoMap, som er en app, der gør din træning endnu sjovere gennem tusindvis af gratis træningsprogrammer til rådighed.
Dette løbebånd leveres 95 % samlet, så du skal næsten ikke røre en finger, når du modtager det. De sidste 5 procent, du selv skal stå for, samles nemt ved hjælp af den medfølgende vejledning.
Reebok løbebåndet er udstyret med smarte transporthjul, så du nemt kan flytte det rundt i dit hjem. Det er også foldbart, då du kan klappe det sammen og gemme det af vejen, når du ikke bruger det.
Masterfit TP100 Løbebånd – Anmeldelse
- Brand: Masterfit
- Højde: 142 centimeter
- Bredde: 87 centimeter
- Længde: 183 centimeter
- Kontinuerlig effekt: 2,5 HK
- Maksimal hastighed: 18 kilometer i timer
- Løbebåndets egenvægt: 84 kg
- Maksimal burgetvægt: 125 kg
- Løbeplade: 50 x 140 cm
- Træningsprogrammer: 15 styk forud-programmerede træningsprogrammer
- Maksimal stigning: 15 %
Tophastigheden på Masterfit TP100 er 18 kilometer i timen. Skal du træne intervalløb eller løbe meget stærkt, skal du derfor finde et andet løbebånd, hvor den maksimale hastighed er over 20 kilometer i timen. !8 kilometer i timen er dog nok til mage fritidsløbere.
Masterfit TP100 har 15 forskellige stigningsniveauer, så du også kan simulere bakkeløb. Der er ligeledes mange muligheder for variation i træningen med de 12 forud-programmerede træningsprogrammer. Du har desuden mulighed for at lave og gemme tre af dine egne træningsprogrammer.
På løbebåndets computer, som sidder i konsollen, vises de vigtigste data for din træning som for eksempel distance, kalorier, puls og stigning. På løbebåndets håndtag er der indbygget håndpulsmålere, som kan anvendes til det pulsbaserede træningsprogram, som er installeret i dette løbebånd.
Med Masterfit TP100 kan du via et kabel koble din mobiltelefon eller musikafspiller til maskinen, så du kan høre din yndlingsmusik igennem det indbyggede højtalersystem, mens du træner.
Inshape Pro 3000 Løbebånd – Anmeldelse
- Brand: Inshape
- Motor: 3,0 HK – 1200 W
- Hastighed km/t: 1 ?? 22
- Forud-programmerede træningsprogrammer: 20
- Hældning: 20 niveauer
- Pulsmåling: Ja, i håndtag
- Løbeflade i cm: 50 x 140
- Maksimal belastning: 150 kilo
- Løbebåndets egenvægt: 102 kilo
- Foldbart: Nej
Inshape Pro 3000 Løbebånd
Løbebåndet er ikke foldbart. Til gengæld har det monteret transporthjul underneden, så du let og enkelt kan flytte løbebåndet til siden, når du ikke længere bruger det.
Med de 20 forud-programmerede 20 træningsprogrammer, er du sikret en forskelligartet træning, som passer til dig, uanset om du vil løbe hurtigt og kort eller langsomt og langt. Skal du udfordres yderligere, kan løbebåndet præstere automatisk stigning med hele 20 niveauer. Trods prisen på løbebåndet, har det en hastighed på mellem 1-22 kilometer i timen, hvilket er flot for så rekativt billigt et løbebånd.
Inshape Pro 3000 er udstyret med en sikkerhedsforanstaltning, en lille klips der sættes fast på tøjet, der gør din løbetur på løbebåndet sikker. Hvis du skulle være så uheldig at falde, stopper løbebåndet øjeblikkeligt.
MYRUN TECHNOGYM Løbebånd – Anmeldelse
- Brand: MYRUN TECHNOGYM
- Højde: 126 centimeter
- Bredde: 78,5 centimeter
- Dybde: 176 centimeter
- Løbeflade: 500mm x 1430mm
- Motor power: 6,5 HK
- Maksimal hastighed: 20 km/t
- Min. Hastighed: 0,8 km/t
- Maksimal stigning: 12%
- Maksimal brugervægt: 140 kg
- Løbebåndet egenvægt: 92 kg.
Før vi dykker ned i de mere tekniske funktioner, tager vi lige de overordnede specifikationer. Dette løbebånd har en maksimal hastighed på 20 kilometer i timen, hvilket vil være mere end rigeligt for langt de fleste motionsløbere. Du kan sætte op til 12 % stigning på, hvilket gør løbebåndet perfekt til bakkeløb og konditions træning.
MYRUN løbebånd fra Technogym er et løbebånd udover det sædvanlige ?? især når det kommer til det tekniske indhold. Det har en indbygget app, som automatisk synkroniserer med din tablet, og her styrer og koordinerer du din løbeoplevelse og får omgående feedback på dit løb. Dette løbebånd er altså spækket med den nyeste teknologi indenfor løbetræning.
Løbebåndet har adaptivt løbeunderlag, MyRun Technology. Det vil sige, at du får fornøjelsen af en perfekt balance mellem eftergivenhed og respons i løbeoverfladen. Den innovative løbeoverflade tilpasser sig nemlig din personlige løbestil og optager stød for at mindske risikoen for, at du får skader ?? vel at mørke uden at trække energien ud af dit løb. Den unikke teknologi gør, at du, selv ved hastigheder på omkring 20 kilometer i timer, oplever løbeturen som blød og stabil.
Running Rate Index er Technogym??s patent-anmeldte teknologi, der hjælper dig til at løbe bedre og mindske risikoen for skader. Hvis du øger din skridtfrekvens og holder hastigheden stiger din Running Rate. Kortere og mere regelmæssige skridt gør nemlig dit løb mere effektivt og mindsker påvirkningen fra løbeoverfladen.
En anden smart teknologi, som er indbygget i MYRUN??s app, er MYRUNNING LOGBOOK. Har du en løberute udenfor, som du altid vender tilbage til, fordi den giver dig lige netop den modstand, du godt kan lide? Så gør MYRUNNING LOGBOOK det muligt at ?genafspille? dine yndlingsløb fra dine udendørs løbeture på dit løbebånd derhjemme. Du registrerer blot dine udendørs løb i Technogym??s app hvorefter data overføres, og du kan gentage din udendørs løbepræstation på dit løbebånd.
Løbebåndet MYRUN er designet minimalistisk og tidløst og har af samme grund modtager nogle af verdens mest prestigefyldte designpriser. Går du op i indretning, og at dit løbebånd skal passe ind i dit hjem, er dette løbebånd derfor et oplagt valg.
Er du bevidst om, hvordan du bedst passer på miljøet er dette løbebånd fra Technogym også værd at overveje. MYRUN har nemlig indbygget miljøhensyn. Takket være Wake Up Sensor starter løbebåndet først i det øjeblik, du træder op på båndet ?? helt automatisk. Dette løbebånd kan derfor prale af kategoriens mindste miljømæssige fodaftryk med et helt ekstremt lavt strømforbrug på standby ?? mindre end 0,5 watt!
Har du ikke alverdens plads at gøre godt med i dit hjem er MYRUN ligeledes et godt valg. Med dette løbebånd opnår du nemlig samme fornemmelse af rummelighed som på et langt større løbebånd, da der virkelig er tænkt over, at selve båndet skal være så bredt som muligt, mens løbebåndets ramme forblive smal.
Life Fitness T3 Go Løbebånd – Anmeldelse
- Brand: Life fitness
- Løbeflade: 153 x 51 cm
- Løberulle: 51 mm
- Hastighed: 0.8 – 19 km/t (indstillelig i trin på 0.1 km/t)
- Stigning: 0 – 15 % (indstillelig i trin på 1 %)
- Udstyr: Pulsmåling: håndpulssensorer, brystbælte
- DC-Motor: 3 hk-kontinuerlig ydelse Visning: tid, strækning, hastighed, stigning,
- Træningsprogrammer i alt: 13, deraf brugerdefineret: 1, pulsstyret: 5
- Pulsbælte til telemetrisk pulsmåling er inkluderet i leveringen: Ja
Life Fitness T3 Go Løbebånd
Elsker du at presse dig selv til det yderste, kan du også få masser af modstand ved at ændre stigningen på løbebåndet fra 0 ?? 15 procent og dermed simulere bakkeløb indenfor.
Life Fitness løbebånd T3 Go er et meget robust og stabilt løbebånd, der kan bære en maksimal belastning på 159 kilo uden at rykke sig en millimeter. Døjer du med smerter, når du løber, er dette løbebånd også et oplagt valg for dig. Løbebåndet fra Life Fitness har såkaldt FlexDeck®-affjedringssystem, hvilket mindsker stødene op gennem kroppen med op til 30% i forhold til andre løbebånd.
Løbebåndet T3 er udstyret med 13 forud-programmerede træningsprogrammer så din træning kan forblive varieret og udfordrende. Fem af de 13 programmer er pulsstyret, hvilket sker gennem de integrerede håndpulssensorer eller det medfølgende brystbælte.
Den store LCD-skærm viser dig alle nødvendige data så som puls, kalorier, strækning og meget mere.
Life Fitness løbebånd T3 Go har desuden en energispare-funktion, praktiske transporthjul og opbevaringsrum til drikkevarer, telefon og andet udstyr.
Hvad er et løbebånd?
Et løbebånd er en træningsmaskine til konditionstræning, som består af et bælte som kører rundt i takt med du løber eller går på det. Det første motordrevne løbebånd blev produceret helt tilbage i 1952 i forbindelse med to lægers undersøgelse af menneskets kondition. Siden da har løbebåndet vundet indpas i hele verden og i dag kan du få løbebånd i alle prisklasser.
Der findes rigtig mange forskellige løbebånd, og derfor er der også udviklet meget avancerede løbebånd med mange tekniske specifikationer.
Modsat kan du også få meget enkle løbebånd med basale funktioner. Ja, du kan sågar stadig få løbebånd uden en eldreven motor. Her skal du selv ?trække? båndet rundt i den ønskede hastighed.
Det smarte ved et løbebånd er blandet andet, at alle kan være med uanset alder og fysiske formåen. For trods maskinens navn, vælger du helt selv, om du vil gå, løbe hurtigt eller lunte på løbebåndet.
Hvorfor skal jeg vælge et løbebånd frem for at løbe udenfor?
Mange har i tidens løb grinet hånligt af folk, som har brugt mange tusinde kroner på et løbebånd, når de selv bare har snøret løbeskoene og løbet en *gratis* tur udenfor. Men der er mange gode grunde til at vælge løbebåndet frem for naturen. Her kommer nogle af dem:
- På et løbebånd er du aldrig påvirket af vejret udenfor, og du har dermed én mindre dårlig undskyldning for ikke at snøre løbeskoene. Vind- og vejrforhold har nemlig aldrig noget at skulle have sagt, når du er den heldige ejer af et løbebånd der står indendørs.
- På et løbebånd kan du indstille maskinen til altid at holde et konstant tempo, modsat når du løber udenfor og ikke altid kan holde tempoet, og måske ikke engang opdager, at du falder i tempo. Det undgår du med et løbebånd, der kan indstilles til at holde den samme belastning uanset, hvor træt og udmattet du er blevet.
- Et løbebånd underlag er affjedrende modsat hård asfalt. Døjer du med smerter, kan det derfor være rarere at løbe på et løbebånd.
- Elsker du at tracke dig selv og din fysiske formåen, vil du elske at løbe på løbebånd. Alt afhængig af modellen kan du måle din præstation ned i mindste detalje, og dermed også holde styr på din fysiske fremgang.
- Med et løbebånd kan du sagtens løbe i kuperet, opadgående og varieret terræn, selvom du løber indenfor. Langt de fleste løbebånd har nemlig en funktion, der gør det muligt at variere stigningen.
- Med dit eget løbebånd er du ikke afhængig af fitnesscentrets åbningstider.
- Er du en af dem som lider af pollenallergi, er det utrolig praktisk, at du kan flytte din løbetur indenfor og slippe for gener.
- Et løbebånd er super nemt at rengøre og kræver meget lidt vedligeholdelse.
Overvejer du at købe andre typer af træningsmaskiner til dit hjem? Du kan læse mere om forskelligt træningsudstyr til hjemmet lige her.
Løbebåndets konstruktion
Et løbebånd er egentlig ret simpelt udformet, men der er stadig nogle elementer, som er vigtige at være opmærksom på, når du skal vælge. I denne artikel fokuserer vi på fire vigtige dele i løbebåndets konstruktion: Løbebåndets motor, dets afdæmpning, kvaliteten af selve båndet, man løber på samt løbebåndets rammekonstruktion. Alt sammen vil vi nu gennemgå nedenfor, så du har det bedst mulige afsæt for at vælge det helt rigtige løbebånd.
Løbebåndets motor ?? maskinens hjerte
Løbebåndets motor er nok det allervigtigste på hele maskinen. Det er nemlig motoren som afgør, hvor høj en hastighed båndet kan yde.
Løbebåndets motorkraft angives i hestekræfter (HK). Vi anbefaler, at du køber et løbebånd med minimum 1,5 HK. Med færre hestekræfter risikerer du at gå på kompromis med kvaliteten og ikke få det fulde udbytte ud af din træning. Hvilken motor du skal vælge afhænger også af, hvor længe du regner med at løbe ad gangen. Løber du under 1 time kan du formentlig godt nøjes med et løbebånd med en motor på mellem 1,5 og 2,5 HK. Træner du i længere tid, altså over en time, og eventuelt også med høj intensitet, hvor motoren virkelig skal på arbejde, bør du købe et løbebånd med minimum 2,5 HK og gerne flere.
De fleste løbebånd har en maksimal hastighed på mellem 18 og 22 kilometer i timen. Skal du træne intervalløb er det vigtig, at dit løbebånd kan præstere maksimal hastighed. Har du ingen forventninger om at løbe så hurtigt, kan et løbebånd med en lavere maksimal hastighed også sagtens være et optimalt valg for dig.
Hvis du primært har planer om at gå på dit løbebånd skal, du faktisk også investere i et relativt kraftfuldt løbebånd. Det kræver nemlig mere motorkraft at drive båndet, når då går på den frem for at løbe, da du ved gang, modsat løb, hele tiden har en fod i jorden og dermed gør båndet tungere at drive rundt.
AC eller DC?
Når du alligevel har fokus rettet mod løbebåndets motor og motorens hestekræfter, er det også relevant at undersøge, om det er en DC-motor (jævnstrøm) eller AC-motor (vekselstrøm). Uden at gå for meget ned i detaljerne, kan man sige, at du får en kraftigere motor ved at vælge en AC-motor. Derfor vil løbebåndene i fitnesscentre også være med en AC-motor, da den skal trække mange timers løb hver eneste dag, mens løbebånd til privat brug oftere vil være med en DC-motor.
Løbebåndets afdæmpning
Når du løber udenfor, får du en del stød op gennem kroppen, da underlaget som oftest er meget hårdt, hvis du løber på asfalterede veje. Derfor har båndet, som du løber på et løbebånd, også stor betydning for din løbeoplevelse. Kvaliteten på båndet og løbebåndets afdæmpning spiller nemlig direkte ind på, hvor behageligt det er at løbe på. De billigere løbebånd vil ofte enten have dæmpepuder, der hvor dine fødder lander, når du løber eller går på båndet, eller have dæmpepuder under hele båndets løbeflade. De dyrere løbebånd, af høj kvalitet, vil som oftest have afdæmpning i hele løbepladen, så det ikke har nogen betydning, hvor dine fødder lander.
Løbebåndets båndkvalitet
Løbebåndets båndkvalitet hænger tæt sammen med båndets levetid, og med båndet hænger pris og kvalitet næsten altid sammen. Du vil altså ofte få et bedre bånd af højere kvalitet, hvis du også giver lidt ekstra for det.
Løbebåndets rammekonstruktion
Løbebåndets rammekonstruktion er afgørende for løbebåndets stabilitet. Jo stærkere rammen er, jo mere stabilt vil løbebåndet også føles. Modsat kan dit løbebånd virke ustabilt og vippe, når du løber på det, hvis rammekonstruktionen ikke er stærk nok til at holde løbebåndet stabilt og konstant.
Løbebåndets andre funktioner og features
Foruden løbebåndets helt basale funktioner og opbygning, har de fleste løbebånd i dag også en masse ekstra funktioner og features. De tekniske features er som oftest samlet i én træningscomputer, som sidder forrest på løbebåndets ?styr?, hvor du også kan placere dine hænder. Andre funktioner så som vindblæser der giver en kølende effekt og hurtigknapper i håndtagene, så du nemt kan styre for eksempel løbebåndets hastighed og så videre, er placeret rundt om på løbebåndet. I følgende afsnit vil vi gennemgå en række af de mest populære og anvendte features og funktioner på løbebånd.
Er du en gadget-nørd, og har du ikke allerede et løbeur, kan du også overveje at anskaffe dig sådan et. Mange løbeure kan kobles til løbebånd gennem app, så du kan tracke dine fysiske data i endnu højere grad. Du kan læse mere om de bedste løbeure her.
Forud-programmerede træningsprogrammer
Hvis et løbebånd har forud-programmerede træningsprogrammer, vil der allerede være en række programmer installeret på dit løbebånd, som du blot vælger imellem, og så kan gå i gang med.
Eksempler på forud-programmerede træningsprogrammer kunne for eksempel være intervaltræning, det kunne også være træningsprogrammer med formål at forbrænde fedt og dermed tabe sig, eller programmer som stille og roligt træner dig op til at kunne løbe et maraton, altså 42 kilometer. Ved at følge et træningsprogram er du dermed sikker på hele tiden at forbedre din kondition frem for altid bare at løbe fem kilometer i samme tempo.
Mulighed for selv at programmere træningsprogrammer
Hvor nogle løbebånd kun har forud-programmerede træningsprogrammer, har andre løbebånd også mulighed for, at du kan lave dine egne. Hvis du godt kan lide at nørde din træning, og optimere dine træningsprogrammer kan dette derfor være en feature, du vil værdsætte. Modsat er det måske ikke værd at bruge ekstra penge på, hvis du sagtens kan nøjes med de forud-programmerede træningsprogrammer.
Indtastning af vægt og alder
Har du en af de mere avancerede computere på dit løbebånd, kan du også indtaste din alder og vægt. Dermed kan computeren beregne dit kalorieforbrug mere præcist, og du kan i højere grad følge med i dine resultater i forbindelse med træningen.
Du kan læse meget mere om kalorieforbrænding og kalorieindtag her.
(Trådløs) Pulsmåling og pulskontrol
Ved hjælp af pulsmåling og pulskontrol, kan computeren på løbebåndet sikre, at du holder den ønskede belastning gennem hele din træning. Om målingen foregår trådløst eller er koblet op på, at dine hænder skal være placeret på løbebåndets håndtag, er forskelligt fra produkt til produkt.
Vindblæser
Når sveden virkelig begynder at pible frem på panden, kan det blive virkelig varmt at træne indendørs. Derfor kan det være super behageligt, hvis dit løbebånd har en indbygget vindblæser, så du kan blive kølet ned under løbeturen. De fleste vindblæsere har desuden en form for regulering, så du kan skrue op og ned for vindstyrken.
Hurtigknapper
Hurtigknapper, eller genvejsknapper, gør det nemmere at ændre på for eksempel hastighed og stigningsgrader på dit løbebånd, mens du er i gang med at løbe. Det svarer lidt til de knapper, som sidder på nogle bilers rat, så du ikke skal læne dig frem for at skifte radiokanal.
Stigningsgrader
Hvis du vil have mulighed for at presse dig selv til det yderste, kan det være en klar fordel, at dit løbebånd kan ændre stigning fra helt fladt til stejlt. Når du kan ændre i stigningsprocenterne, kan du imitere bakker og kuperet terræn. Afhængigt af hvilken type træning, du forventer at lave, skal du altså overveje, hvor høj en stigning dit løbebånd skal kunne præstere. De dyrere løbebånd vil ofte kunne præstere en højere stigning end de billigere.
Andre specifikationer, der kan påvirke dit valg af løbebånd
Brugervenlighed
Løbebånd kan som beskrevet komme med rigtig mange funktioner. Derfor kan det også være vigtigt at være opmærksom på løbebåndets brugervenlighed. Har du masser af teknisk snilde, er det måske slet ikke noget du behøver at overveje, men er teknik og masser af knapper ikke din stærkeste side, skal du nok gå efter et mere simpelt og brugervenligt løbebånd.
Design
Lige så mange forskellige mærker af løbebånd der findes, lige så mange forskellige designs er der at vælge imellem. Løbebånd ligner overordnet set hinanden ret meget, men går du op i design og indretning, kan det selvfølgelig godt have betydning for dit endelige valg. Dog bør du aldrig vælge design over funktion, når det kommer til løbebånd. Du risikerer at få et løbebånd, der ser smart ud, men ikke præsterer optimalt.
Støjniveau
Løbebånd er generelt ikke en specielt larmende træningsmaskine, men støjniveauet afviger selvfølgelig stadig en smule fra maskine til maskine. På et løbebånd kommer den primære støj fra motoren og her kan en tommelfingerregel være, at motoren larmer mindre, jo større den er. Om du går, lunter eller løber på løbebåndet påvirker også støjniveauet. Her gælder det, at løbebåndet larmer mindre, jo langsommere du går løber eller går.
Hvis du oplever, at din løbebånd larmer, når du bruger det. kan du lægge et tæppe eller en måtte under løbebåndet som et støjdæmpende underlag.
Løbebundet taget ret meget strøm derhjemme, så vær sikker på du har det bedste og billigst elselskab, så du kan spare på strømen imens.
Sådan vælger du det helt rigtige løbebånd
Før du går ud og køber dit (eventuelt første) løbebånd, er der en række ting, som er gode at have for øje, inden du kører dankortet igennem.
Hvad er dit behov?
Allerførst bør du overveje dine behov grundigt. Hvor mange gange om ugen forventer du, at bruge løbebåndet? Og hvor længe regner du med at løbe per træning? Træner du kun på hobbyplan, eller træner du op til et større mål?
Svarene på disse spørgsmål har betydning for, hvilken type af løbebånd, der vil passe til netop dine behov. Er du stadig usikker på, hvilket løbebånd du bør købe, anbefaler vi, at du opsøger en fysisk butik, som sælger løbebånd, og som kan vejlede dig til det rette køb.
Hvilke tekniske specifikationer har du brug for?
Hvilke tekniske specifikationer og features, du bør prioritere ved dit næste løbebånd, hænger tæt sammen med dine behov. Er du fritidsmotionist kan du nøjes med mindre avancerede løbebpnd, end hvis du dyrker løb på et højere plan. Hører du til sidstnævnte gruppe, vil du måske have et større behov for at kunne tracke dine resultater og fysiske formåen.
Hvad er dit budget?
En hurtig søgning på nettet viser, at du kan få løbebånd helt ned til 2000 kroner. De helt billige løbebånd er dog kun beregnet til at gå på og er ikke konstrueret til løb. Søgningen viser dog også, at du kan få et reelt løbebånd til 3000 kroner. Vi kan dog ikke anbefale så billige produkter, da kvaliteten sjældent er særlig god.
Hvis du stadig ønsker et løbebånd i den billige, men af en vis kvalitet, bør du som minimum hoste op med omkring 5000 kroner.
Har du modsat penge der bare brænder i lommen, kan du også få løbebånd i mellemklassen og i den decideret dyre ende af prisskalaen. Løbebånd til kommercielt brug i fitnesscentre kan for eksempel koste langt over 100.000 kroner. I denne artikel har vi valgt kun at komme ind på produkter til privatbrug ?? altså løbebånd i den billige ende og mellemklassen.
Hvor meget må løbebåndet fylde og veje?
Et løbebånd fylder helt generelt en del. Heldigvis kan du også få løbebånd i forskellige størrelser, og det er derfor muligt at vælge løbebånd alt efter, hvor meget plads du har derhjemme.
Har du masser af plads derhjemme, eller har du måske en garage, hvor du forestiller dig, at løbebåndet skal stå, er størrelsen på dit løbebånd måske ikke så vigtigt. I så fald er du heldig, for størrelsen betyder noget! For jo større løbebåndet er, jo bedre vil det næsten altid være at løbe på. Derfor er løbebånd i fitnesscentre ofte også 56 centimeter i bredden og mindst 152 centimeter i længden.
Bor du derimod i en lille lejlighed, har du stadig mulighed for at have et løbebånd derhjemme. Der findes nemlig løbebånd, som er smallere end standarden, og der findes ligeledes løbebånd, som kan klappes sammen og dermed for eksempel opbevares under sengen eller i et skab. Bor du småt bør du dog altid stræbe at købe et bredt og sammenklappeligt løbebånd frem for et smalt løbebånd, som ikke kan klappes sammen. Et bredt løbebånd giver simpelthen en bedre løbeoplevelse end et smalt løbebånd.
På samme måde er der en klar sammenhæng mellem et løbebånd vægt og kvalitet. Jo mere det vejer, jo bedre er det i udgangspunktet. I samme omgang er det værd at undersøge, hvor mange kilo løbebåndet kan bære ?? altså hvor tung løberen, der skal bruge løbebåndet, er.
1. Hvilket løbebånd skal jeg købe?
Hvilket løbebånd du skal købe afhænger fuldstændigt af dit behov, og hvor mange penge du er villig til at bruge på et løbebånd. Du kan få løbebånd i alle prisklasser fra omkring 6000 kroner og opefter.
Er du en almindelig fritidsmotionist, kan du ofte nøjes med lidt billigere løbebånd. Løber du oftere, måske professionelt, og løber på for eksempel intervalløb, så gør du klogt i at investere i en lidt dyrere maskine, som har motorkraft til lange og hurtige træninger.
2. Er det bedre at løbe på løbebånd end udenfor?
Et løbebånds underlag er affjedrende modsat hård asfalt. Døjer du med smerter, kan det derfor være rarere at løbe på et løbebånd frem for udenfor, hvor underlaget kan variere.
3. Hvordan vedligeholder jeg mit løbebånd?
Et løbebånd kræver ikke meget vedligeholdelse udover en våd klud, når du virkelig har svedt igennem. Det kan dog være fint, at smøre dit løbebånd med jævne mellemrum. Som tommelfingerregel kan du smøre efter denne vejledning: Bruger du løbebåndet i mindre end 3 timer om ugen, bør smøre maskinen hver sjette måned. Bruger du løbebåndet i 3-5 timer om ugen, bør smøre maskinen hver tredje måned. Bruger du løbebåndet i mere end 5