En suppekur som virker

En suppekur som virker

En suppekur er som navnet siger, en kur, hvor du skal drikke suppe. Der findes utrolig mange forskellige suppekur, som kan have en længde fra alt på 3 til 7 dage. En suppekur er dog ikke lang tidsmæssig løsning. Dette skyldes nemlig, at en suppekur primært består af vand. Derfor kan man nemt tabe sig, imens man er på suppekur, men når kuren er ovre, så vil din krop hurtigt kunne tage kiloene på igen.

Suppekur vægttab

Rigshospital anbefaler også nogle af deres patienter at gå på suppekur, hvis de skal tabe sig inden en operation. Her er det en hvidkåls suppekur, som de anbefaler deres patienter at være på. En suppekur er med til at give et ekstremt og samtidig hurtig vægttab. En suppekur er nemlig ikke en slankekur, men et hurtigt vægttabsforløb. Derfor er der mange som ender med at tage alle kiloene på igen, da en suppekur kun er bygget på vand, og når du går over til at spise almindelige kost igen, så vil du tage kiloene på, da kroppen ofte kræver mere mad for at blive mæt. Din mavesæk bliver nemlig forstørrede efter det store antal af væske og dermed kan din krop indbærrer en større mængde af mad, når du er færdig med suppekuren. 

Vi siger det lige som det er. NEJ, en suppekur er ikke en vedvarende slankekur. Derfor kan vi bestemt ikke anbefale dig at du er på en suppekur i en længere periode. Mange bliver fristet af at komme på en slankekur, og det forstår vi godt. Når man kan tabe sig 8 kilo inden 14 dage. Dog skal man huske på, at man ofte tager kiloene på igen, når du begynder at spise din normale kost igen.

Hvis du vil finde en løsning på at tabe dig, som er meget effektiv, så vil vi anbefale dig at ændre dine livsstil. Dette kan både være ved at ændre dine kostvaner og dine aktivitetsniveau i forhold til motion. Hvis man ønsker at øge ens vægttab, så vil vi anbefale dig at være i kalorieunderskud. Dette kan du læse mere om via linket her: Hvor mange kalorier skal man have om dagen.

Vi har valgt at skrive denne artikel om suppekur, da vi ved der er stor efterspørgsel på opskrifter på suppekur, men vi vil gerne understrege, at vi bestemt ikke anbefaler det som en længerevarende vægttab. Men en suppekur kan anbefales som en udrensning af kroppen, da den renser din krop og fylder den med gode mineraler og vitaminer.

Suppekur opskrifter

Der findes rigtig mange forskellige typer af suppekur, men den vi har valgt at vise dig 3 forskellige typer af suppekur opskrifter. 

Opskrift 1 – Hvidkål – spidskål suppekur:

Ingredienser:

 • ½ stk. hvidkål
 • ½ stk. spidskål
 • 1 bundt bladselleri
 • 2 stk. grønne peberfrugt
 • 2 stk. løg
 • 1 dåse hakket flåede tomater
 • 2 ½ liter vand
 • 5 stk. grøntsags bouillonterninger

Fremgangsmåde:

Hak kål, bladselleri, peberfrugt og løg i mindre stykker og svits dem af, så smagen bliver brudt ud og kommer til udtryk. Herefter hældes de hakket flåede tomater, vand og bouillonterning i. Få suppen til at koge op, så smagen kommer tilkende. Lad den koge i 20 minutter og rører den rundt undervejs.

Opskrift 2 – Løg suppekur:

Ingredienser:

 • 6 stk. store løg
 • 1 stk. sellerihoved
 • 1 stk. kålhoved
 • 2 stk. store grønne peberfrugter
 • 2 dåser hakkede tomater
 • 2 stk. kylling bouillonterninger
 • 10 liter vand

Fremgangsmåde:

Hak alle ingredienserne. Steg først løg af til de er gyldenbrune og herefter kommes de resterende grøntsager i. Når alle grøntsager er blevet stegt, så kom både hakkede tomater, vand og kylling bouillonterninger i. Lad suppen koge i 20 ?? 30 minutter med låg på. Rør rundt i suppen i ny og næ.

Opskrift 3 – Den stærke suppekur:

Ingredienser:

 • ½ stk. hvidkålshoved
 • 1 bundt bladselleri
 • 3 stk. store hvide løg
 • 1 kg. gulerødder
 • 2 dåser grønne bønner
 • 2 stk. grønne peberfrugter
 • 500 – 800 gram flåede tomater
 • 1 dåse oksekødsfond (suppe uden indhold af fedt)
 • 1 glas hot/mellem tacosauce
 • 1 pakke tomatsuppe
 • 10 liter vand
 • 6 stk. grøntsags bouillonterninger

Fremgangsmåde:

Hak alle grøntsagerne og steg dem af i en stor gryde. Kom herefter alle de våde ingredienser i og bouillon terningerne. Lad suppen koge i 15 ?? 20 minutter med låg på. Rør rundt i gryden undervejs.

Suppekur fordele

Selvom vi ikke er de største fans af suppekure, så er der alligevel nogle fordele. En af dem er, at du får udrenset din krop for dårlig energi og fylde den op med gode mineraler og vitaminer fra de mange grønsager og væske. Men man kan hurtigt øge ens vægttab ved at tilføje mere chili til ens suppe. 

Suppekur er derfor en god løsning på den korte bane, men på den lange bane kan det ikke svare sig. Det er dog en billig kur, da det ikke kræver så mange ingredienser og du kan forholdsvist lave en stor position ud fra de ingredienser du køber den første gang.

Suppekur ulemper

En suppekur er ikke en alternativ vægttab løsning, men en hurtigt løsning, som man desværre tager hurtigt på igen. Det store vægttab skyldes ikke kun fedtmasse, men vægttab af væske og muskelmasse. 

Da din krop har levet på suppe, så kan din krop komme til at overspise, når du er færdig med kuren.  Din krop spiser så meget som muligt, da den går i overlevningsmute, som betyder, at den ikke ved hvornår den skal spise igen og derfor prøver at få så meget ned som muligt.

FAQ om suppekur

Hvad er en suppekur?

Som navnet selv siger, så er en suppekur, en kur hvor du spiser suppe. De færreste ved dog, at en suppekur faktisk indebærer at man spiser suppe morgen, middag og aften. Oftest vare en suppekur i helt op til 7 ?? 13 dage. Nogle suppekur har du dog mulighed for at supplere med ting, som du kan tilføje til suppen. Det kan for eksempel være kylling, oksekød, bagt kartoffel eller tomater. 

Hvad må man drikke og spise til en suppekur?

Du har lov til at spise så meget af den hjemmelavet suppe, som muligt. Den første dag du starter på suppen, skal du lave en hel gryde, så du har lavet en stor position til den første del af kuren. Du skal herefter tage en portion fra til hvert et måltid. 

Ved suppekur er der regler om, at hvis du har lyst, så er der nogle dage, hvor du må spise frugt og grøntsager som du vil. Andre dage må du spise kød eller bagt kartoffel. 

Man må kun drikke vand under denne kur. Ellers har man også mulighed for at skifte vandet ud med te eller sort kaffe. 

Hvor mange kilo kan man tabe på en suppekur?

Når man er på suppekur, så kan man meget let tabe op til 6 kilo på en uge. Over halvdelen vil dermed være tab af væske og muskelmasse og ikke fedt, som er det vi allermest ønsker at tabe os. Kuren er nemlig lavet på meget få kalorier, din krop kan derfor komme til at kæmpe om at få brug af det energi kalorierne har. 

Er det godt at være på suppekur?

Der findes utrolig mange forskellige suppekure og derfor er meget forskellige smagsvarianter af suppekur. Det er derfor vigtigt at du finder en suppe, som du kan lide, da du skal spise den i flere dage og til både morgen, middag og aftensmad. Vi anbefaler at tilføje chili, da det kan være med til at øge din forbrænding. 

Det gode ved en suppekur er, at man undgår at blive fristet til at købe take away og hurtigere og federe retter. Dermed undgår man, da man skal handle ind til suppen i starten og dermed laver en større portion, så man ikke skal handle ind flere gange i ugen. En god løsning til at gøre din krop mere mæt er, at drikke et glas vand en halv time før du skal spise.

Virker en suppekur?

En slankekur kan for nogle mennesker hurtigt komme til at virke som en sultekur. En suppekur er ikke en potentiel løsning til at øge dit vægttab. Dette skyldes, at man ikke kan regne med at man stadig har tabt kiloene efter kuren er overstået. 

Hvis du har et ønske om at tabe dig, så kræver det at du laver en livsstilsændring. Dette kan være ved at ændre din kost til at være med flere grøntsager og mere fuldkorn, samtidig med at du skruer ned for produkter med højt sukkerindhold. Ud over kosten anbefales det også at du øger dit motionsniveau. Hvis du ikke er vant til at få rørt dig så meget, så vil vi anbefale dig at prøve at begynde at gå mindst 5.000 skridt om dagen. Senere kan du presse dig selv yderligere til at stige med et vis antal skridt. Ud fra bare ændring i kost og motion, skal du nok komme til at se kiloene rasle af. 

Du skal dog huske at selvom du laver en livsstilsændring, at du ikke behøver at have et kedeligt madliv. Du kan sagtens spise bøf med sovs i weekenden og fredagsslik. Så længe at du husker på, at man skal holde sit brug af sukker nede i balance, så gør det ikke noget at spise det i ny og næ.

Regler for suppekur

Når man er på suppekur, så må man ikke få alkohol. Dette skyldes, at det påvirker din forbrænding af det fedt, som du har tilbage i din krop. Derfor anbefaler det også, at man venter 24 timer efter, at du har drukket til at du starter på kuren. Samtidig er det få kalorier du får i kroppen, så derfor kan det også være at du vil blive hurtigere fuld, da din krop ikke har så meget energi at give sig af. Så vi vil derfor også anbefale dig til at vente 24 timer efter du har stoppet din suppekur til du begynder at drikke igen. 

Der må ikke drikkes sodavand imens du er på kuren. Kroppen har nemlig ikke godt af alt kulsyren. I stedet for må du drikke vand, te, sort kaffe, skummetmælk og frugtjuice som ikke er sødet. Her kan vi anbefale Morgenjuicen fra rynkeby. 

Du skal ikke spise noget mad som er blevet tilberedt i smør eller olie-smør eller såfremt andre fedtstoffer. Samtidig skal du sørge at undgå produkter, som indeholder sukker, mel eller andre former for sødemidler. 

På dag 1 har du lov til at spise suppen og frugter. Du må spise alle former for frugter undtagen bananer. Hvis du ønsker at spise nogle frugter med lavere kalorieindhold, så kan du spise Vandmelon eller honningmeloner. 

På dag 2 må du spise suppe og grøntsager. Du må spise grøntsager dampet, grydestegt eller helt rå. Til aftensmad har du lov til at spise en bagt kartoffel. 

Dag 3 må du spise de samme ting som på dag 1 og 2, bare uden den bagte kartoffel.

Dag 4 har du lov til at spise suppen og 3 bananer. Herudover må du drikke 2 glas skummetmælk. 

På dag 5 må du vælge mellem forskellige typer af kød. Du må bare maks spise 350 gram kød, om det så er kylling, steak eller fisk er underordnet. Udover dette må du spise 6 friske tomater. 

Den sjette dag må du spise fisk, kylling eller steak. Du må faktisk spise så meget kød og grøntsager, som du vil have. Du må ikke spise grønærter, majs, kartoffel eller bønner. 

Dag 7 må du spise brune ris, frugtjuice som ikke er sødet og grøntsager.