Sund på budget – Sådan får du en sundere hverdag??

06. FEBRAUR 2022

De fleste forbinder ofte sund mad med en lang og dyr indkøbsliste – men sund mad behøver faktisk hverken at slå revner på pengepungen eller kræve en lang og uoverskuelig ingrediensliste, som alligevel består af flere ingredienser, som aldrig kommer i brug efterfølgende. For en lille sum penge kan du nemlig komme utrolig langt, da det både er billigere og lettere at lave sund mad, end de fleste går og tror!

Der kan være flere grunde til, at man ønsker at spare lidt penge på mad posten. Det er måske ikke alle, der hverken har lyst eller remedier til at spendere et større beløb på dagligdagens madvarer – og det behøver man skam heller ikke!

I denne artikel vil vi derfor gerne vise dig, hvor nemt og billigt det egentlig kan gøres. Vi giver dig derfor nogle gode tips til, hvordan du nemt kan lave lækkert og sundt mad på et budget. Derudover har vi samlet nogle skønne og sunde opskrifter, som du kan lade dig inspirere af til hverdagens måltider.

Hvad er sund mad overhovedet???

Det er både et godt og vigtigt spørgsmål.

For mange handler sund mad nemlig om vidt forskellige ting. Nogle anser sund mad som værende et måltid, der skal være spækket med store mængder af grøntsager, minimale mængder af kød eller måske udelukkende fuldkornsprodukter. Men når vi snakker om sund mad, er det vigtigt at huske på, at sund mad også afspejler en varieret kost.

Du er måske stødt på madpyramiden før. Den velkendte pyramide, som giver et visuelt og overskueligt overblik over, hvad der afspejler en sund og varieret kost. Kort fortalt består madpyramiden af 3 lag, som viser dig, hvordan du kan sammensætte dine måltider bedst muligt. Pyramiden skal forstås således, at du helst skal spise mest af de madvarer, som befinder sig i bunden af pyramiden, lidt mindre fra midten og mindst fra toppen.

Hvad består en sund og varieret kost af???

Når du skal sammensætte et sundt og varieret måltid, kan du med fordel drage inspiration fra madpyramiden. Et godt og varieret måltid består nemlig af de gode kulhydrater, proteiner samt fedt, og pyramiden viser dig, hvor meget du bør inddrage af de forskellige elementer. 

De gode kulhydrater finder du blandt andet i rugbrød og andre fuldkornsprodukter. Fuldkornsprodukter er vigtige for kroppen, da de både indeholder en større mængde af vitaminer, mineraler samt kostfibre, som alt sammen har en positiv effekt på kroppens generelle sundhed.

Proteinerne finder du eksempelvis i fjerkræ. Du kan med fordel anvende kylling, som din proteinkilde, da kylling også indeholder B-vitamin, kalium, magnesium, zink samt jern – og dermed får du flere sunde og fantastiske næringsstoffer på samme tid.

Det sunde fedt finder du eksempelvis i fede fisk såsom laks, makrel, sild og lignende – disse fisk er oven i købet også sprængfyldt med D-vitamin og de sunde omega-3 fedtstoffer, hvilket er godt for kroppen. Derudover finder du også det sunde fedt i andre madvarer såsom nødder, frø, kerner samt avocado.

De 7 kostråd??

Fødevarestyrelsen har sammensat 7 gode kostråd, som har til formål at hjælpe dig med at opnå sundere kostvaner. Ved at følge disse 7 kostråd, får du oven i købet også en mere bæredygtig kost.

 • Spis planterigt, varieret og ikke for meget??
 • Spis flere grøntsager og frugter??
 • Spis mindre kød – vælg i stedet bælgfrugter og fisk??
 • Spis mad med fuldkorn??
 • Vælg planteolier og magre mejeriprodukter??
 • Spis mindre af det søde, salte og fede??
 • Sluk tørsten i vand??

Hvorfor er sund mad så vigtigt???

Man hører altid, hvor vigtigt en sund og varieret kost er – men hvorfor er det egentlig så vigtigt? En sund og varieret kost har faktisk en enorm betydning for både din krop og dit velvære, og derfor er det vigtigt at sørge for, at kroppen altid får de rette næringsstoffer, således den kan fungere optimalt.

Du bør altid huske på, at dét, du fylder i din krop har stor indflydelse på både, hvordan du ser ud, hvordan du har det samt hvordan din krop og hjerne fungerer – og derfor bør du altid være opmærksom på at prioritere en sund kost.

Der findes utroligt mange grunde til, hvorfor man bør spise sundt. Vi har samlet 4 af de væsentligste grunde til, så du kan få et godt indblik i, hvor stor betydning sund mad egentlig har for dig.

Du er, hvad du spiser

Det er nok ikke første gang, at du hører dette udsagn. De fleste forbinder nok udsagnet med en skrøne – men den er altså god nok.

Kroppen er afhængig af den næring, som du giver den. Alt i kroppen fornyes over tid, og for at kroppen kan forny sig selv optimalt, har den brug for næringsstoffer, som kan agere som kroppens byggesten – og byggestenene består af det, du spiser og drikker, og det er dermed dig, der afgør, hvad kroppen har at arbejde med.

Et højt næringsindhold er det ideelle for din krop, og dette finder du i en sund og varieret kost. Såfremt kroppen får næring med et højt næringsindhold, har den dermed væsentligt bedre forhold at arbejde under, hvilket du med garanti kan mærke i kroppen. 

Du får mere energi

Det du spiser, har også stor betydning for dit daglige energiniveau. Kroppen får en stor del af dens energi fra de energigivende næringsstoffer i den mad, du indtager. Indtager du derfor ikke mad med et højt energiniveau, vil du kunne opleve at dit energiniveau vil påvirkes.

Man kan lidt sammenligne mad med brændstof. Lige så vel, som bilerne har brug for det rette brændstof for at kunne køre, så har kroppen også brug for de energigivende næringsstoffer for at kunne fungere optimalt.

Nogle næringsstoffer giver mere energi end andre, og du kan hurtigt blive klogere på det pågældendes produkt energindhold ved at rette blikket mod næringsindholdet, som du typisk finder på bagsiden af produktet. Dermed kan du nemt holde styr på, hvorvidt du opfylder dit daglige energibehov.

Dit daglige energibehov afhænger af flere faktorer såsom køn, alder, højde, vægt, grad af fysisk aktivitet mm. Men som udgangspunkt siges det, at det daglige energibehov for mænd er på ca. 10.000 – 12.000 kJ/2.500 – 3.000 kcal, hvor det er på ca. 8.000 – 10.000/2.000 – 2.500 kcal for kvinder.

Du præsterer bedre

En sund kost er også afgørende for dine præsentationsevner. Dyrker du meget motion spiller kosten en stor rolle for kroppens ydeevne, da en ordentlig kost netop giver mere energi til kroppen, hvilket betyder, at du har større chance for at yde dit maksimale samtidig med, at kroppen både restituere bedre og hurtigere.

Derudover har kosten også stor betydning for din mentale præstation – med særligt henblik på din koncentrationsevne. Såfremt din krop ikke får de nødvendige næringsstoffer, vil den nemlig have væsentligt sværere ved at koncentrere sig, hvilket kan medføre yderligere gener.

Godt for din generelle sundhed

En god og varieret kost spiller også en stor rolle for din generelle sundhed. Som sagt er god ernæring essentielt for kroppens både fysiske og psykiske velbefindende. Derudover har kosten også en stor effekt på vores levetid, da en sund og varieret kost både forebygger diverse sygdomme og sørger for at holde kroppen sund og rask. En sund kost har derfor en stor betydning for kroppens generelle sundhed.

Du kan sagtens lave sund mad til billige penge ??

På trods af et mindre madbudget kan du sagtens lave sund mad derhjemme. Vi har derfor samlet nogle gode råd til dig, så du kan få en sundere hverdag uden at det kan mærkes på pengepungen.

Følg en madplan

Først og fremmest er det en god idé at lave en madplan – og det er der faktisk flere gode grunde til. Du kan med fordel lave en madplan, der rækker til en hel uge af gangen, så du kun behøver at handle ind én gang om ugen. Derudover er det en god idé lave en indkøbsliste, når du skal handle ind til ugens madplan – så er du nemlig sikker på, at der ikke havner ting i kurven, som ikke står på din indkøbsliste.

De fleste kender nok til det store daglige spørgsmål om, hvad aftensmaden skal bestå af – og nogle gange kan det være en frustrerende opgave at komme på idéer lige så vel, som det kan være en irriterende pligt at skulle handle ind efter arbejde hver dag – men dette slipper du for med en madplan.

Madplanen bidrager dermed til at mindske hverdagens stress og jag, da du på forhånd har planlagt ugens aftensmad – og så er det hele oven i købet allerede handlet ind, så det behøver du heller ikke at tænke på. Eftersom du ikke konstant skal rende nede i supermarkedet, minimerer du også risikoen for diverse impulskøb og dermed sparer du også penge.

Nogle gange falder man over en spændende madopskrift, men ingredienslisten består af nogle elementer, som du med garanti aldrig kommer til at bruge igen. Ofte kan man faktisk sagtens udelade visse ingredienser uden at det har den helt store betydning for rettens endelige resultat – og dette kan også være værd at have i mente, så du ikke køber en masse ingredienser, som blot ender med at blive smidt ud igen.

Lav mad til flere dage

Et andet godt råd går ud på, at du kan lave større portioner, så du har mad til flere dage. Aftensmaden fra i går kan eksempelvis blive frokosten i dag, og dermed sparer du også penge på frokost posten. Det er måske ikke så fedt at spise pasta med kødsovs 3 dage i streg, fordi man kom til at lave en lidt for stor portion – men her kan du nemt fryse kødsovsen ned i portioner, så du har nem aftensmad en anden god gang.

En af de store fordele ved at lave mad til flere dage er, at du sparer en god sjat penge, fordi du netop skal købe mindre ind. Derudover sparer du også en del tid, da du ikke behøver at stå i køkkenet hver eneste dag – og der er derfor flere fordele ved at lave mad til flere dage.

Brug resterne til nye retter??

For at få det meste ud af dine penge, kan du med fordel bruge resterne i køleskabet til at skabe nye retter. Ofte smider man alt for mange madvarer ud, fordi man ikke lige fik brugt dem alligevel eller fordi, der måske var nogle grøntsager til overs fra gårsdagens aftensmad – men du kan faktisk hurtigt nemt sammensætte lækre retter på baggrund af resterne i køleskabet. Her er det kun fantasien, der sætter grænser.

Har du eksempelvis grøntsager til overs, kan du skære dem i tern og fryse dem ned. Du kan også smide dem på i en wok gryde med lidt ris og pasta – og så har du en wokret. Har du lidt kartofler og gulerødder til overs, kan du eksempelvis lave en grøntsagssuppe. Mulighederne er mange, og du kan sagtens lave lækre retter bestående af rester.

Nedenfor har vi samlet en liste over nogle gode eksempler på nemme retter, som du kan lave på baggrund af resterne i køleskabet.

 • Kartofler, gulerødder, løg og æg kan blive en spansk tortilla eller grøntsagssuppe??
 • ?g kan blive til en æggekage ved at supplere med lidt mælk??
 • Gårsdagens ris kan blive en risret ved at supplere med grøntsager??
 • En yoghurt kan blive en krydret tid ved at tilsætte lidt hvidløg og frisk mynte??
 • En rynket peberfrugt kan bruges til at lave tomatsuppe??
 • Bløde gulerødder kan bruges til at lave gullasch??
 • Tørt brød kan bruges til at lave sprøde croutoner??

Det er ikke altid lige let at finde på gode og nye idéer til madplanen – men gudskelov for dig, så byder internettet altid på uendelige muligheder. På internettet kan du nemlig finde et hav af gode idéer til madplanen, hvis du en dag, har brug for lidt inspiration. Her kan du finde inspiration til alt fra den hurtige aftensmad, den billige aftensmad, den sunde aftensmad eller hvad end, du har i tankerne – her er mulighederne uendelige.

Et godt sted at søge efter inspiration kan eksempelvis være på Pinterest. Pinterest er et socialt medie ligesom Instagram og Facebook, hvor hovedformålet blot er at dele billeder. På Pinterest skal du blot indsætte dine søgeord, også dukker der et hav af forskellige muligheder op, som du kan vælge imellem – det er lige før, at der er for mange fantastiske muligheder.

Derudover findes der også et hav af madbloggere på internettet, som flittigt deler ud af deres skønne og inspirerende madopskrifter. Det fantastiske ved disse madbloggere er, at de gør det nemt og overskueligt for dig at kreere den samme ret hjemme i dit køkken. Derudover har madbloggeren mange forskellige fokusområder, hvor nogle i høj grad fokuserer på sunde madopskrifter, billige madopskrifter, nemme madopskrifter osv.

Du er måske stødt på nogle grupper på eksempelvis Facebook, hvor folk deler ud af deres madopskrifter – og dem kan du med fordel blive medlem af, hvis du ønsker nogle gode tips og tricks med på vejen. Disse grupper består typisk af ganske almindelige mennesker som os selv, som blot ønsker at dele ud af egne erfaringer eller søge inspiration fra andre – og tit deler de en masse gode råd, som faktisk kan vise sig at være utroligt effektive. 

Prøv måltidskasserne??

Hvis du er på udkig efter den nemme og hurtige løsning, kan måltidskasserne være et godt alternativ til dig. På det seneste har måltidskasserne vokset sig til at være et utroligt populært koncept – og det er der skam god grund til!

Det fantastiske ved måltidskasserne er nemlig, at det hele bliver pakket og gjort klar til brug – også bliver måltidskassen endda også leveret til din hoveddør, så du slipper for indkøbsturen. Det eneste du skal sørge for er at tilberede maden – så bliver det vist ikke nemmere.

Hvad er en måltidskasse?
En måltidskasse er en pakke, som bliver leveret hjem til dig. Måltidskassen indeholder alle de ingredienser, du skal bruge til aftensmaden – og der medfølger endda opskrifter på alle retterne, som du nemt kan følge. Måltidskasserne sparer dig derfor for en masse tid, da du hverken skal bekymre dig om, hvad aftensmaden skal byde på i dag samtidig med, at du er fri for at skulle ned og handle ind.

Måltidskasserne fungerer efter en abonnementsordning, hvor du typisk betaler en fast pris ugentligt. Prisen afhænger af, hvor mange dage, du ønsker mad til og hvor mange personer, der spiser med. Derefter kan du vælge mellem et større udvalg af lækre og spændende retter, som skifter hver uge, så du hele tiden forkæler smagsløgene med nye oplevelser.

Du kan vælge forskellige retter indenfor forskellige kategorier, og du har dermed større chance for at finde nogle retter, som passer perfekt hjem til dig. Du kan eksempelvis vælge retter, der er familievenlige, vegetariske, nemme og hurtige, lave på kalorier og meget mere.

Måltidskasser med fokus på det sunde mad
Hvis måltidskasserne lyder interessant for dig, kan vi varmt anbefale at tage et kig nærmere på Simple Feast og HelloFresh, som begge er suveræne og spændende måltidskasser, der har fokus på den sunde og nemme aftensmad.

Simple Feast
Hvis du foretrækker plantebaserede og økologiske retter – så er Simple Feast det helt rette valg for dig. Simple Feast har nemlig stort fokus på bæredygtighed, hvilket kommer til udtryk i deres retter – men det betyder dog ikke, at du går på kompromis med smagsoplevelsen. På trods af, det er plantebaseret mad, er de spækket med nydelse, smagsindtryk og ikke mindst en god oplevelse.

Simple Feast tilbereder hver uge 5 nye og inspirerende smagsoplevelser, hvor du kan vælge 3 af dem. 

Retterne er naturligvis altid frisklavet af deres kokke, så du altid kan nyde et frisk, lækkert og plantebaseret måltid derhjemme.

Når du vælger Simple Feast får du oven i købet en fleksibel og nem abonnementsløsning. Det betyder, at du nemt kan springe en levering over, hvis du måske har planer om at tage ud og spise på en restaurant en dag. Du kan også nemt sætte abonnementet på pause, hvis du eksempelvis skal ud og rejse i sommerferien. Derudover kan du også hurtigt og nemt afmelde dit abonnement, hvis måltidskassen ikke lever op til dine forventninger.

Lyder Simple Feast som det rette for dig? Så kan du læse meget mere om deres skønne måltidskasser lige her.

HelloFresh
Hvis du foretrækker sunde og lækre retter – så er HelloFresh lige noget for dig! Hos HelloFresh har de nemlig stort fokus for sundhed, hvilket i høj grad afspejles i skønne udvalg af forskellige retter.

Derudover tilbereder HelloFresh hver uge hele 18 sunde og spændende retter, som du frit kan vælge mellem – og udvalget skifter naturligvis fra uge til uge, så du altid får lov til at prøve noget nyt. Det er helt op til dig, hvor mange måltider du ønsker om ugen – du kan nemlig vælge mellem 3, 4 og 5 måltider om ugen. Måske ønsker du 5 måltider den ene uge og 3 måltider den anden uge – og det kan sagtens lade sig gøre!

Når du vælger HelloFresh, vælger du samtidig en måltidskasse med stor alsidighed og fleksibilitet. Det store udvalg af forskellige retter afspejler nemlig skønne retter fra hele verdenen over, og du kan derfor både prøve det asiatiske køkken den ene dag, og det spanske køkken den anden dag. Her er mulighederne mange, hvilket gøre det lettere for dig at finde de helt perfekte retter hjem til dig.

Hos HelloFresh kan du også hurtigt og nemt både springe en levering over, sætte abonnementet på pause eller afmelde, hvis måltidskasserne ikke lever op til dine forventninger.

Lyder HelloFresh som det rette for dig? Vi har været så heldige at få fingrene i en rabatkode, så du kan spare penge på de første 4 måltidskasser fra HelloFresh! Det betyder, at du får hele 30% besparelse på dine 2 første leveringer, og derefter 10% på din tredje og fjerde levering.

Såfremt det lyder som noget for dig, skal du blot klikke lige her. – så er rabatten allerede fratrukket.

Inspiration til sund mad på budget??

Som sagt er det ikke altid nemt at finde på aftensmad, der både skal være lækkert og sundt til billige penge – men det vil vi gerne hjælpe dig med. Vi har nemlig samlet en række lækre opskrifter, som du med fordel kan tage inspiration fra, når du skal sammensætte din egen madplan. Husk at du med fordel kan lave en lidt større portion, så du også har nem mad til dagen efter.

Ovnbagt æggekage med broccoli, porrer og bacon??

4 personer, ca. 30 min.

?ggekagen er en gammel klassiker, der aldrig slår fejl. Det fantastiske ved æggekagen er, at den er utrolig nem at lave og det tager maksimalt 30 minutter, før aftensmaden er klar. Derudover kræver æggekagen de mest almindelige ingredienser, som næsten altid befinder sig i køleskabet, og dermed skal du ikke bruge en masse ingredienser, som aldrig bliver brugt igen.

Ingredienser:

 • ½ broccoli??
 • 3 porrer??
 • 200 g bacon i tern??
 • 1 spsk olivenolie til stegning??
 • 1 spsk smør til stegning??
 • 7 æg??
 • 1½ piskefløde??
 • 100 g revet mozzarellaost??
 • Salt og peber ??

Næringsindhold pr. person:

 • Energi – 2696 kJ/644 kcal??
 • Kulhydrat – 8,9 g??
 • Fedt – 52,8 g??
 • Protein – 31,1 g??

Fremgangsmåde:

 1. Start med at skylle broccolien og rense porerne. Broccolien skal skære i mindre buketter, og porrerne skal skæres i ½ cm tykke skiver.
 2. Opvarm panden og tilsæt lidt olie. Når panden er klar, steger du baconternene let sprøde i ca. 5 minutter. Læg derefter ternene til afdrypning på en tallerken med køkkenrulle. Tør eventuelt panden af, så resten af ingredienserne ikke bliver stegt i baconfedt.
 3. Når panden er tørt af, tilsætter du i stedet smør og lader det varme op, hvorefter du tilsætter porerne og lader dem stege indtil de er bløde.
 4. Tænd ovnen på 200°. Fordel broccolibuketter, porreskiver samt bacon i et ovnfast fad.
 5. Pisk æg, fløde og mozzarellaost sammen i en skål, og tilsæt lidt salt og peber efter behov. Hæld derefter æggemassen over i fadet og sæt fadet ind i ovnen. Lad æggekagen bage i ca. 20 – 25 minutter, eller indtil æggekagen er fast og har en gylden farve på toppen.

Spinatpandekager med fyld??

4 personer, ca. 30 min.

Spinat er spækfyldt med fantastiske vitaminer, og her får du både A-, C-, E-, K- samt de fleste af B-vitaminerne – og det er noget, der er godt for kroppen! Spinatpandekager med fyld er en relativ nem ret at lave, og den kræver derfor ikke særlig meget tid i køkkenet. Derudover kræver retten mange af de typiske ingredienser, som du sagtens kan genbruge til andre retter.

Ingredienser:

Kødfyld:

 • 2 løg??
 • 4 fed hvidløg??
 • 4 spsk olivenolie??
 • 400 g hakket svinekød??
 • 2 tsk koncentreret tomatpuré??
 • 2 tsk oregano??
 • 400 g tomatsauce??

Spinatpandekager:

 • 300 g frossen hakket spinat??
 • 8 æg??
 • 2 tsk salt??
 • Peber??
 • Lidt olivenolie til stegning??

Grøntsagsfyld:

 • 1 lille blomkål??
 • 400 g creme fraiche??
 • 2 fed hvidløg??
 • 1 spidskål??
 • 175 g cherrytomater??
 • 100 g feta??

Næringsindhold:

 • Kalorier – 981 kcal??
 • Kulhydrat – 27 g??
 • Protein – 52 g??
 • Fedt – 71 g??

Fremgangsmåde:

Kødfyld

 1. Start med opvarme en pande med lidt olie. Hak løg og hvidløg fint, og svits dem derefter på panden i ca. 5 minutter.
 2. Tilsæt hakket svinekød på panden indtil det er blevet brunet.
 3. Tilsæt derefter tomatpuré, oregano og tomatsovs og lad det småsimre imens du forbereder resten.

Spinatpandekager

 1. Pisk spinat og vandet fra den optøede spinat pose sammen med æg, salt og peber.
 2. Opvarm en pande med lidt olie og steg pandekagerne ved middel varme. Vent med at vende pandekagerne indtil de har fået en brun farve langs kanten.

Grøntsagsfyld

 1. Skyl blomkål og riv det groft. Bland det derefter med creme fraiche og presset hvidløg, og smag til med salt og peber.
 2. Skyl spidskål og snit det fint. Skyl derefter cherrytomaterne og skær dem i mundrette stykker.
 3. Fyld spinatpandekagerne med kødfyldet, grøntsagsfyldet og drys derefter feta ud over fyldet.

Kartoffelfad med grøntsager og tomatsovs??

4 personer, ca. 60 min.

Kartoffelfadet er en utrolig lækker ret, som er fyldt med skønne og sunde ingredienser. Denne ret kræver dog en lidt længere forberedelsestid, men fordelen er, at retten faktisk skal passe sig selv størstedelen af tiden, og du kan derfor bruge tiden på noget andet. Derudover går denne ret godt i spænd med de 2 øvrige retter, da der skal bruges nogle af de samme ingredienser.

Ingredienser:

 • 1200 g kartofler??
 • 3 spsk. olie??
 • Salt og peber??
 • 1 squash??
 • 4 fed hvidløg??
 • 800 g tomatsauce??
 • 100 g frossen hakket spinat??
 • 2 æg??
 • 400 g hytteost??
 • 180 g revet mozzarella ost??

Næringsindhold:

 • Kalorier – 711 kcal??
 • Kulhydrat – 65 g??
 • Protein – 40 g??
 • Fedt – 30 g??

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 200°, og beklæd en bageplade med bagepapir.
 2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Vend derefter kartoflerne i olie og fordel dem på bagepladen. Drys med salt og peber og lad dem forbage i ovnen i ca. 20 minutter.
 3. Skyl squash og riv den groft.
 4. Pres hvidløg og tilsæt det til tomatsaucen. Tilsæt derefter spinat og squash, og smag til med salt og peber.
 5. Bland æg og hytteost sammen, og smag til med salt og peber.
 6. Tilsæt et lag af tomatsovsen i bunden af et fad. Tilsæt derefter et lag kartofler, et lag tomatsauce igen, et lag hytteostsauce og et lag revet mozzarella. Start forfra med et lag kartofler og gentag proceduren indtil fadet er fyldt.
 7. Sæt fadet ind i ovnen og lad det bage i ca. 30 – 40 minutter, eller indtil kartoflerne er møre.

Pasta med svinekød i paprikasovs??

4 personer, ca. 30 min.

Hvis du foretrækker en nem ret, hvor alle ingredienserne blot skal i én gryde – så er denne pastaret perfekt til dig. Retten kræver nemlig ikke særligt meget forberedelse, og den er derfor perfekt til de dage, hvor aftensmaden gerne må gå lidt tjept.

Ingredienser:

 • 400 g hakket svinekød??
 • 4 spsk olivenolie??
 • 2 løg??
 • 4 peberfrugter??
 • 4 spsk paprika??
 • 2 spsk koncentreret tomatpuré??
 • 350 cherrytomater??
 • 1 spidskål??
 • 8 dl vand??
 • 3 hønsebouillonterninger??
 • 5 dl fløde??
 • Salt og peber??
 • 400 g pasta??

Næringsindhold:

 • Kalorier – 1264 kcal??
 • Kulhydrat – 104 g??
 • Protein – 41 g??
 • Fedt – 74 g??

Fremgangsmåde:

 1. Start med at brune det hakkede oksekød i lidt olie
 2. Pil løgene og hak dem fint. Skyl peberfrugterne og skær dem i små tern. Tilsæt derefter løg, peberfrugter, paprika samt tomatpuré til det brunede kød.
 3. Skyl cherrytomaterner og skær dem over. Skyl spidskål og snit det fint. Tilsæt derefter begge ingredienser til gryden med kødet.
 4. Bringen retten i kog. Smag til med salt og peber.
 5. Tilsæt derefter pasta og lad det koge i ca. 15 – 20 minutter eller indtil pastaen er færdigkogt. Husk at røre rundt undervejs, så det ikke brænder fast på bunden.

Kylling med grøntsager og ris

4 personer, ca. 60 min.

Her får du en utrolig simpel ret ?? men med masser af smag! Denne kyllingeret er utrolig nem og lave, og det fantastiske ved den er, at den stort set bare skal passer sig selv inde i ovnen størstedelen af tiden ?? og dermed kan du bruge tiden på en masse andre ting.

Sole F85 Løbebånd

Ingredienser:

 • 1 løg
 • 1 rød peberfrugt
 • 150 g champignoner
 • 100 g broccoli
 • Olivenolie
 • 1 ds hakkede tomater
 • 2 dl ris
 • 1 grøntsags bouillonterning
 • 600 g kyllingeoverlår
 • Kogende vand
 • Salt og peber

Næringsindhold:

 • Kalorier – 651 kcal
 • Kulhydrat – 44 g
 • Protein – 32 g
 • Fedt – 40 g

Fremgangsmåde:

 1. Pil løgene og snit dem fint. Skyl peberfrugten og skær den i små tern. Skyl champignon og skær dem i kvarte. Skyl broccoli og skær den i små buketter.
 2. Varm panden op med lidt olie, og tilsæt grøntsagerne. Når grøntsagerne er svitset, så tilsæt hakkede tomater. Lad det simre i et par minutter.
 3. Kom ris og bouillonterning i et fad. Tilsæt kogende vand indtil risene er dækket af vand. Rør lidt rundt i risene, så bouillonterningen bliver opløst ordentligt.
 4. Fordel derefter grøntsagerne ovenpå risene i fadet.
 5. Brun kyllingen i lidt olie på panden. Tilsæt salt og peber efter behov.
 6. Når kyllingen er brunet, lægges den oven på grøntsagerne i fadet. Kom fadet i ovnen i ca. 45 ?? 55 minutter ved 200°.