sund mad

Sund mad – derfor bør du spise sundt og varieret

Hvad er sund mad?

Sund mad er i manges øjne et vidt begreb, og der findes derfor mange forskellige forestillinger om, hvad sund mad egentlig indebærer. Nogle mener nemlig, at en sund kost i høj grad er præget af grøntsager og frugter samt en nultolerancepolitik for sukker, hvor andre har en mere afslappet tilgang til begrebet, hvor der i stedet er større fokus på at spise moderate mængder.

Men hvad er sund mad egentlig?

Når vi snakker om sund mad, handler det i store træk om at spise en varieret kost. Det gælder derfor ikke blot om at spise en masse frugt og grønt, da kroppen har brug for en varieret kost, så den får de rette næringsstoffer indenbords, således kroppen kan fungere optimalt.

Når du skal planlægge frokosten eller aftensmaden, kan du med fordel tage udgangspunkt i de 7 kostråd, som guider til en sund og varieret kost, så du er sikker på, at kroppen får lige præcis det, den har brug for. 

Du kan med fordel læse vores artikler vedrørende sund mad på budget og sunde snacks, hvor du kan blive inspireret af en masse sunde og lækre opskrifter, som muligvis