Har du et ønske om at forbedre din træningsform, så vil en romaskine helt klar hjælpe dig frem til målet. Når man træner på en romaskine, så er den med til at få dig til at forbrænde fedt og kalorier og samtidig øge din muskelmasse.
Der er stor forskel på de forskellige romaskine modeller der findes på markedet, på nogle maskiner bruges der kable arme og andre roarme. Samtidig kan også modstand styrken komme fra flere forskellige kilder, blandt andet vand, vind, hybrid modstandssystem, magnetbremse og hvirvelstrømsbremse.
Her under vil du finde guiden over romaskine som kører på forskellige metoder.
Dette er en fin romaskine, som ikke fylder alverden. På denne maskine er der god mulighed for at brænde en masse kalorier og øge din muskelmasse. Som modstandsstyrke trækkes den model på elastiktræk.
Mærke: Odin
Bremsesystem: Elastik
Højde: 54 centimeter
Længde: 174 centimeter
Bredde: 38 centimeter
Vægt: 15 kg
Max brugervægt: 130 kg
Modstandsniveauer: 1 – 4
Display skærm: 8 x 4 centimeter
Display indhold: Antal total rotag, antal rotag pr. minut, tid, forbrændte kalorier.
Maskinen vejer kun 15 kg og kan derfor let flyttes rundt på, så den ikke kommer til at stå i vejen. Ud over at være en let maskine at flytte rundt på, så er den også meget nem at samle. Når du er færdig med at bruge maskinen, så har du også mulighed for at folde romaskinen sammen, så den endda fylder endnu mindre.
Odin R500 romaskines skærm er meget nem til at give dig et overblik over dine resultater. Her kan du blandt andet se tiden du har trænet i, hvor mange rotagninger du har taget og hvor mange kalorier du har forbrændt under din træning.
Dette er en romaskine, som ligger i den lave prisklasse leje. Dette vil derfor være en fin alternativ til dig, som skal anskaffe dig din første romaskine. Dog får du noget mere for pengene ved at købe denne model end at købe en maskine fra supermarkedet.
Maskinen har en maks belastningsvægt på hele 130 kg. Romaskinen kan roes i 4 forskellige niveauer, så du kan finde det rigtige niveau som passer til dig.
Odin R600 romaskine – Anmeldelse
Ønsker du en effektiv træning hjemme i dit hjem, men er i tvivl om hvilken maskine du skal bruge og købe, så vil vi helt klart anbefale dig en Odin R600 romaskine. Denne maskine har et svinghjul på 7 kg og med et magnetisk bremsesystem. Dette hjælper dig med at fået en flydende og perfekt modstand, når du trækker i håndtaget.
Mærke: Odin
Bremsesystem: Magnetisk
Højde: 51,5 centimeter
Længde: 180 centimeter
Bredde: 47 centimeter
Vægt: 26,5 kg
Max brugervægt: 130 kg
Modstandsniveauer: 1 – 8
Display skærm: 7,9 x 4,1 centimeter = 3,5”
Display indhold: Antal total rotag, antal rotag pr. minut, tid, forbrændte kalorier.
Odin R600 romaskine har 8 forskellige modstandsniveauer, som du kan vælge imellem, som er i forhold til hvor meget modstandsstyrke du vil have og ønsker.
Romaskinens glideskinne er meget robust bygget af stærkt stål. Glideskinnen er i alt på 104,5 cm lang og kan derfor bruges selv om du er over 2 meter høj. Påstignings højden er kun 14 cm høj, så derfor let komme over stangen.
Odin R600 romaskine har en computer som viser dig både tid, antal åretag i minuttet, antal åretag total, forbrændte kalorier og scan.
Modellen kan foldes sammen, således at den ikke fylder en masse hjemme ved dig. Når romaskinen er foldet helt sammen, så fylder den kun 116 x 51,5 x 67 cm.
Odin R900 romaskine – Anmeldelse
Endnu en gang har Odin lavet en fin romaskine, som er til de personer, som ønsker en romaskine i den bedste kvalitet. Her får du en kombination på både magnet og luft som din modstandstype.
Mærke: Odin
Bremsesystem: Luft og magnet
Højde: 107 centimeter
Længde: 230 centimeter
Bredde: 54 centimeter
Vægt: 34,5 kg
Max brugervægt: 150 kg
Modstandsniveauer: 1 – 8
Display skærm: 8 x 4 centimeter
Display indhold: Antal total rotag, antal rotag pr. minut, tid, forbrændte kalorier.
Bluetooth (tilslutning til smartphone og tablets): Ja
Romaskinen er blevet fremstillet på et kraftigt stel med en bagskinne af aluminium, dette er med til at gøre at max belastningsvægten er lidt højere end på de 2 tidligere modeller fra Odin. Samtidig er det kraftige stel også med til at gøre selve maskinen mere stabil imens du træner. Ydermere vil en underlag under maskinen gøre den endnu mere stabil endda.
Maskinen er installeret med computerskærm på fronten, så du har mulighed for at se hvor lang tid og hvor lang en distance du har roet. Her vil den også kunne vise dig hvor langt du er fra dit mål. Yderligere kan den også fortælle dig hvor mange kalorier du har forbrændt under din træning.
Maskinen kan foldes sammen meget nemt og dermed flyttes til siderne, når du ikke længere skal bruge den. Under romaskinen er der placeret transporthjul, som er med til at gøre at du undgår at skulle løfte på træningsmaskinen, når den skal flyttes.
Titan Life R10 romaskine – Anmeldelse
Her får du en romaskine som hverken fylder meget, når den skal bruges eller når den er pakket væk. Herudover er den perfekt til at få dig i en super god træningsform. Romaskinen justeres med elastikker, hvor hver et elastik har en modstands vægt på 5 kg. Elastikkerne er med til at træne dine arme, således at du ikke kun får trænet dine ben.
Mærke: Titan Fitness
Bremsesystem: Elastik
Højde: 65 centimeter
Længde: 195 centimeter
Bredde: 43,5 centimeter
Vægt: 14,3 kg
Max brugervægt: 110 kg
Max. brugerhøjde: 198 centimeter
Modstandsniveauer: 1 – 3
Display indhold: Antal total rotag, antal rotag pr. minut, tid, forbrændte kalorier.
Bluetooth (tilslutning til smartphone og tablets): Nej
Romaskinen fra Titan Fitness er designet med en computer, som er med til at gøre hele træningsoplevelsen meget sjovere. På computeren kan du se, hvor lang tid du har roet, hvor mange rotagninger du har taget i alt eller i minuttet. Derudover kan computeren også regne ud hvor mange kalorier du har forbrændt under din træning.
Når du købet romaskinen fra Titan Fitness, så får du også en trænings dvd med i købet, som kan være med til at give dig inspiration til hvordan du skal træne på din romaskine og øge din motivation.
Finnlo Aquon Waterflow Romaskine – Anmeldelse
Denne romaskine er blevet lavet med modstandsstyrke fra vand. Når man træner på en romaskine med vandtank, får du en mere jævn træningsoplevelse, da vandet er med til at gøre det mere stabilt. Du har mulighed for selv at genererer modstanden, når du roer. Dette vil ske både automatisk når du roer. Jo mere fart […]
Mærke: Finnlo
Bremsesystem: Vand
Højde: 60 centimeter
Længde: 205 centimeter
Bredde: 50 centimeter
Vægt: 42 kg
Max brugervægt: 150 kg
Bluetooth: Nej
Brugerprofil: Nej
Træningsprogram: Nej
Display indhold: Antal total rotag, antal rotag pr. minut, tid, forbrændte kalorier.
Modstandsniveauer: Afhænger af hvor meget påfyldt vand der er i tanken
Denne romaskine er blevet lavet med modstandsstyrke fra vand. Når man træner på en romaskine med vandtank, får du en mere jævn træningsoplevelse, da vandet er med til at gøre det mere stabilt. Du har mulighed for selv at genererer modstanden, når du roer. Dette vil ske både automatisk når du roer. Jo mere fart du giver, jo mere modstand får du. Samtidig vil en fyldt vandtank være hårdere at træne med, end en tank som kun er halvt fyldt.
Ved denne maskine skal du sørge for at både at fylde og tømme vandbeholderen. Derfor får du også udstyr med til at hjælpe dig med at gøre dette.
Eurosport JMT-34 udendørs romaskine – Anmeldelse
Ønsker du, at anskaffe dig et udendørs fitnesscenter, så vil denne udendørs romaskine fra Eurosport være den perfekte model. Den er blevet produceret i meget høj kvalitet, som er med til at gøre oplevelsen en del bedre. Romaskinen kan bruges hele året rundt, det handler bare om påklædning.
Ønsker du, at anskaffe dig et udendørs fitnesscenter, så vil denne udendørs romaskine fra Eurosport være den perfekte model. Den er blevet produceret i meget høj kvalitet, som er med til at gøre oplevelsen en del bedre.
Romaskinen kan bruges hele året rundt, det handler bare om påklædning.
Out2Enjoy gym P05 udendørs romaskine – Anmeldelse
Mærket Out2Enjoy har lavet en romaskine, som er beregnet til udendørs brug. Denne maskine er lavet i meget høj kvalitet og høj holdbarhed, den kan derfor stå udendørs hele året rundt.
Mærket Out2Enjoy har lavet en romaskine, som er beregnet til udendørs brug. Denne maskine er lavet i meget høj kvalitet og høj holdbarhed, den kan derfor stå udendørs hele året rundt.
Tunturi FitRow 70 Romaskine – Anmeldelse
Med romaskinen fra Tunturi får du en romaskine, som bliver roet på vandmodstand. Herved får man den samme følelse, som når du træner i en robåd ude på vandet. Samtidig hører du også lyden fra vandet, som bliver kastet til siderne efter hvor hurtigt du er til at ro. Vandmodstand er med til at give dig en mere naturlig bevægelse end hvis man bruger magnetisk modstand, samtidig sørger den også for at være mere skånsomme mod dine lede.
Mærke: Tunturi
Bremsesystem: Vand
Højde: 84 centimeter
Længde: 205 centimeter
Bredde: 56 centimeter
Vægt: 38 kg
Max brugervægt: 150 kg
Modstandsniveauer: Nej
Display indhold: Antal total rotag, antal rotag pr. minut, tid, forbrændte kalorier.
Bluetooth: Nej
Brugerprofil: Nej
Watt funktion: Nej
Træningsprogram: 3 stk.
Pulsmåler: Nej
Foldbar: Ja
Modstand justering: Efter hvor meget vand man påfylder
Transporthjul: Ja
Tunturi FitRow 70 Romaskine
Du fylder tanken med vand efter hvor meget modstand du ønsker at have. Ud over du selv har muligheden for at vælge mellem modstanden fra vandet styrke, så kan du også vælge på maskinens computer mellem 1 – 3 indbygget programmer. Det ene program er en race program, hvor du har mulighed for at ro om kamp mod computeren. Dette program er med til at give dig blod på tanden til at skulle ro endnu hurtigere.
På maskinens skærm har du også mulighed for at se hvor hurtigt og hvor langt du roer. Fødderne bliver fastspændt til fodpedalerne ved hjælp af velcro.
Maskinen er udstyret med transporthjul, som gør det muligt for dig at flytte rundt på romaskinen, hvis du ønsker at få skubbet den ud til siden.
Abilica WinRower 2.0 – romaskine – Anmeldelse
Denne maskine fra Abilica er lavet i meget god kvalitet, hvor der er fokus på at brugeren skal få den bedste oplevelse som muligt. Selvom denne romaskine ligger i en af de højere prisklasser, så må man sige, at du bestemt får noget for pengene her.
Mærke: Abilica
Bremsesystem: Magnetisk
Højde: 98 centimeter
Længde: 222 centimeter
Bredde: 51 centimeter
Vægt: 33 kg
Max brugervægt: 130 kg
Modstandsniveauer: 16 stk.
Bluetooth: Nej
Brugerprofil: Nej
Watt funktion: Nej
Træningsprogram: 12 stk.
Pulsmåler: Nej
Foldbar: Ja
Modstand justering: Manuelt
Transporthjul: Ja
Højde (Sammenfoldet): 145 centimeter
Længde (Sammenfoldet): 80 centimeter
Bredde (Sammenfoldet): 51 centimeter
Abilica WinRower 2.0 – romaskine
Maskinen passer perfekt til de skandinaviske højder. Glideskinnen er blevet fremstillet i aluminium, som er med til at give dig behagelige og ens bevægelser. Romaskinen bliver reguleret elektronisk med magnetmodstand.
Når du træner på denne romaskine, så har du mulighed for at vælge mellem 12 forskellige programmer, som kan få din træningslyst i gang. Hvis du ønsker at få målt din puls i mens du roer, så har du mulighed for at tilkøbe et pulsbælte, som kan give dig en indikation på hvor høj eller lav en puls er.
Ved denne maskine har du muligheden for at folde den sammen, når du er færdig med at bruge den. På denne måde fylder den ikke meget, når den ikke bliver brugt.
Masterfit TP900 romaskine – Anmeldelse
Masterfit har lavet en meget stabil og robust romaskine, som er lavet med luft som modstandssystem. Herudover har du mulighed for at vælge mellem 9 forskellige modstandsniveauer, som kan vælges efter dit ønske og behov.
Mærke: Masterfit
Bremsesystem: Luft
Højde: 90 centimeter
Længde: 240 centimeter
Bredde: 62 centimeter
Vægt: 40 kg
Max brugervægt: 150 kg
Modstandsniveauer: 9 stk.
Brugerprofil: Nej
Display indhold: Antal total rotag, antal rotag pr. minut, tid, forbrændte kalorier.
Bluetooth: Nej
Watt funktion: Ja
Træningsprogram: Nej
Pulsmåler: Nej (Kan tilkøbes)
Foldbar: Ja
Modstand justering: Manuelt
Transporthjul: Ja
Masterfit TP900 romaskine
Mange fitnesscentre har denne romaskine model hos dem, da dette er en af de bedste modeller på markedet. Dog kan den stadig være et ideelt valg til dit hjemme træningsrum.
Ved denne model har du mulighed for at dele maskinen op i to dele, som gør det muligt for dig at opbevare maskinen nemmere og hurtigere.
Romaskinen er indbygget med en computer, som giver dig mulighed for at opsætte mål, som du ønsker at opnå med din træning, om det så er vægttab eller muskelopbygning. Her har du så mulighed for at vælge mellem om du vil sætte personlige mål på tiden, afstanden, kalorieforbrænding eller tage et spil. Herudover beregner computeren også watt på din træning.
Oven over din computer er der placeret en plade, hvor du har mulighed for at lægge din telefon, så du kan se serie eller film imens du træner.
Ønsker du at kende din puls i mens du roer, så har ud mulighed for at tilkøbe Tunturi pulsbælte.
Concept 2 D / PM5 Sort Høj romaskine – Anmeldelse
Concept er kendt for at lave træningsudstyr i meget høj kvalitet. Her ser du Concepts meget populære romaskine, som er både kendt af roklubber, fitnesscentre og hos privatpersoner. Dette er en romaskine som er velegnet til personer, som vil have det bedste af det bedste og ikke går ned på kvalitet.
Mærke: Concept
Bremsesystem: Luft
Højde: 90 centimeter
Længde: 240 centimeter
Bredde: 61 centimeter
Vægt: 29 kg
Max brugervægt: 225 kg
Display indhold: Antal total rotag, antal rotag pr. minut, tid, forbrændte kalorier.
Brugerprofil: Nej
Bluetooth: Nej
Watt funktion: Nej
Træningsprogram: Nej
Pulsmåler: Nej
Foldbar: Ja
Smartphoneholder: Ja
Modstand justering: Manuelt
Transporthjul: Ja
Højde (Sammenfoldet): 138 centimeter
Længde (Sammenfoldet): 69 centimeter
Bredde (Sammenfoldet): 119 centimeter
Concept 2 D / PM5 Sort Høj romaskine
Maskinen er meget nem at bruge og starte din træning på. Romaskinen er indbygget med en computer, som kan fremvise dig alle de funktioner du har behov for. Her i blandt finder du både distance, tempo, watt, hastighed og forbrændte kalorier, som du har præsteret. Alle dataene kan blive vist i enten søjlediagram, kurve eller bare med skift og tal.
Skærmen giver dig også mulighed for at vælge mellem forskellige træningsprogrammer eller se det du tidligere præsteret, så du ved hvad du skal slå til næste træning, for at få slået din rekord. Samtidig har du også mulighed for at konkurrere mod andre som roer.
Hvem har sagt at træning skal være kedeligt! Med Concept 2 romaskine har du fokus på at få din krop i form og have det sjovt samtidigt. Du har nemlig muligheden for at spille samtidig med du roer. På computeren kan du ro dig frem til at vinde et spillet. Du kan blandt andet spille dart spil, fiske spil, biathlon og mål træning.
Romaskinens computer har mulighed for at lagre dine dataer, da computeren har en indbygge hukommelse. Ved brug af den gratise software Concept2 Utility har du muligheden for at viderefører din data til din computer, så du kan gemme på data i længere tid.
På denne maskine er der blevet sat høje ben på, som gør at sædehøjden har fået en høj højde på, som gør det nemmere for gangbesværede.
Du har mulighed for at købe et Tunturi BT/ANT+ pulsbælte, som kan måle din puls og sende dataen over til dig, så du kan se hvad din puls er imens du roer.
NordicTrack RW900 romaskine – Anmeldelse
Ønsker du at få et træningsudstyr, hvor du samtidig også får hjælp fra en personlig træner? Så vil NordicTrack RW900 romaskine være det perfekte valg for dig. Romaskinen har nemlig ro kurser, som er lavet af personlige trænere, som er med til at motiverer dig til en bedre og motiverende træning.
Mærke: NordicTrack
Bremsesystem: Vind
Højde: 128 centimeter
Længde: 220 centimeter
Bredde: 56 centimeter
Vægt: 59 kg
Max brugervægt: 113 kg
Brugerprofil: Nej
Display skærm: 2”
Display indhold: Antal total rotag, antal rotag pr. minut, tid, forbrændte kalorier.
Bluetooth: Nej
Watt funktion: Nej
Træningsprogram: Ja
Pulsmåler: Nej
Foldbar: Ja
Modstand justering: Manuelt
Transporthjul: Ja
NordicTrack RW900 romaskine
Ud over de ro kurser der er blevet installeret på maskinen, så er der også mulighed for at træne virtuelt på floder og søer, som findes rundt omkring i verden. Samtidig er der mulighed for at prøve romaskinens Automatic trainer control, hvor der er professionelle trænere fra iFits, som er med til at justere modstanden, som giver dig den perfekt træningsperiode. For at gøre brug af disse programmer, så skal man sørge for at have et stabilt internetforbindelse.
Når man køber romaskinen så har man automatisk 1 års familiemedlemskab med i købet.
Maskinens modstand bevæger sig efter vindmodstanden og er med til at øge din intensitet, samt forbrænding under alle dine træningsøvelser. Herudover er maskinen installeret med en 22” smart HD touchscreen, som er med til at gøre din ro oplevelse meget mere spændende. På skærmen er der nemlig mulighed for at få roet i alverdens lande både i kanaler, havet, floder og søer.
Romaskinen er nem at pakke sammen, så den fylder knap så meget efter en træning.
Odin R1000 vand romaskine – Anmeldelse
Er du mere til romaskiner, som laver modstandsstyrke på vegne af vand, så vil Odin R1000 vandromaskine være det perfekte valg for dig. Odin er et anerkendt træningsudstyr mærke, som er kendt for at lave gode og meget høj kvalitets produkter.
Mærke: Odin
Bremsesystem: Vand
Bluetooth: Ja
Display skærm: Ja
Display indhold: Antal total rotag, antal rotag pr. minut, tid, forbrændte kalorier.
Maskinen er lavet med modstandsstyrke fra vand i vandtanken, som er med til at få ro følelsen til at føles som at ro i det åbne hav. Dermed får du en mere præcis og jævn roning oplevelse.
Romaskinen er udstyret med en computer, som på sin skærm viser dig alle de nødvendige data, som du har muligheden for at konkurrerer dig selv med. Blandt andet kan du se hvor lang tid, distancen på din roning, samt hvor mange kalorier du har forbrændt.
Odin R1500 vand romaskine – Anmeldelse
Ud over at Odin laver mange forskellige typer af træningsmaskiner, så laver de også en vandromaskine, som er med til at give dig den perfekte bevægelse, da vandet får roningen til at føles, som om du ikke bare træninger på en indendørs træningsmaskine, men rent faktisk træning ud på det åbne hav.
Mærke: Odin
Bremsesystem: Vand
Vægt: 42 kg
Max brugervægt: 160 kg
Modstandsniveauer: 1
Brugerprofil: Nej
Bluetooth: Ja
Display indhold: Antal total rotag, antal rotag pr. minut, tid, forbrændte kalorier.
Watt funktion: Nej
Træningsprogram: 15 stk.
Pulsmåler: Nej (Mulighed for tilkøbning)
Foldbar: Ja
Modstand justering: Afhængig af hvor meget vand du har i vandtanken
Maskinen er en vældig robust og stabil maskine, som vil være din nye bedste ven til at komme i bedre form. Romaskinen er meget brugervenlig og er derfor meget nem at bruge. Herudover kan maskinen bruges af alle personer i forskellige typer af niveauer.
Elsker du data? Så vil denne romaskine hjælpe dig. Romaskinen har nemlig en indbygget computer, som kan være med til at regne ud hvor lang tid du har trænet, hvor langt du har roet og hvor mange kalorier du har forbrændt.
Odin R1700 vandromaskine valnød – Anmeldelse
De fleste kender de klassiske romaskiner, men ikke mange kender en romaskine som Odin R1700 vandromaskine. En romaskine med vand er en betegnelse for at romaskinens modstandsstyrke bliver bestemt ud fra maskinens vandtank. Herfra kan du selv bestemme hvor meget vand der skal være i tanken, efter hvor meget modstand du ønsker at modtage.
Mærke: Odin
Bremsesystem: Vand
Display skærm: Ja
Display indhold: Antal total rotag, antal rotag pr. minut, tid, forbrændte kalorier.
Bluetooth: Nej
Brugerprofil: Nej
Watt funktion: Nej
Træningsprogram: Nej
Pulsmåler: Nej
Foldbar: Nej, men kan sættes på højkant
Modstand justering: Efter hvor meget vand du kommer i vandtanken.
Vandet er med til at give dig en føles af at du roer ude i det åbne hav. Dermed kan du mærke i din håndtag at det er en mere stabil og jævn trækning.
Denne smukke romaskine er lavet i et meget flot trædesign af træsorten valnød. Dette får maskinen til at ligne igen anden romaskine og her ud over giver den et meget eksklusiv design og vil pynte meget smukt i et hjem.
Romaskinen er udstyret med en computer, som er meget brugervenlig og er med til at give dig et overblik over hvordan din træninger har forløbet sig. Her har du mulighed for både at se antal af forbrændte kalorier, distancen på roning og hvor lang tid du har roet.
Det er ikke muligt at skille maskinen ad, så den vil fylder mere end andre typer af romaskiner, men der er mulighed for at sætte den på højkant, så det ikke fylder så meget.
Hvad er romaskine godt for?
Der findes mange gode grunde til at man skal køb romaskine. Træning på en romaskine er med til at styrke hele din krop og forbedre din kondition og øge din fedtforbrænding. Der er ikke mange som ved det, men rotræning er en rigtig god metode til at tabe sig på og øge din kalorieforbrænding. Dermed er det den perfekt løsning, hvis du både har en ønske om at tabe dig eller øge din muskelmasse.
Når du træner på en romaskine, så har du selv muligheden for at bestemme hvor hurtigt og hårdt du ønsker at træne.
Så ønsker du en mere hyggelig rotur, så skal du bare have mindre modstandsstyrke på. Samtidig er der mulighed for at sætte musik på, eller have fjernsynet til at kører i baggrunden, hvis du ønsker underholdning undervejs du roer. På nogle maskiner er der endda tilføje en plade, hvor du har mulighed for at sætte din smartphone eller ipad på.
Romaskiner fås i mange forskellige størrelser, udseender, funktioner og prisklasse.
Hvilke muskler træner en romaskine
Det er vigtigt at vide hvilke muskler trænes der ved romaskine. Dette skal man have fokus på, hvis man i forvejen har problemer med nogle muskler i sin krop. Bliver man ved med at træne hårdt på bare en enkelt muskel, som du i forvejen har smerter i, så kan man ende med at forværre smerten.
Det gode ved en romaskine er at du ikke kun har fokus på en muskelgruppe, men faktisk ca. 80 % af hele kroppens muskelmasse. Der er derfor mindre chancer for at du overbelaster en muskel, da det er hele kroppen, som bliver belastet lige meget.
Nogle af de muskelgrupper, som en træning på romaskine har fokus på er:
Skuldre
Lår
Arme
Ryg
Mave
Baller
Herudover har en træning på en romaskine de fordele, at det forbedre ens kropsholdning, styrker dit hjerte kredsløb og forbedre din kondition. What’s not to like.
Når du træner på en romaskine, så vil dette være en skånsom måde at belaste din krop på. Så her får du en træning som både er skånsom og samtidig også utrolig effektiv, både om du ønsker at øge forbrændingen eller muskelmasse.
Ved en romaskine får man mange fordele, som du blandt andet også kender fra træningsmaskiner som cross trainer. En Cross trainer har nemlig også fokus på, at træne stort set alle kroppens muskelgrupper. Tror du, at en cross trainer er mere noget for dig, så kan du finde vores store guide over cross trainers her!
Hvor mange kalorier forbrænder man ved romaskine
Når man ønsker at finde et nyt træningsudstyr, så er der mange der spørger efter hvor mange kalorier man forbrænder ved de forskellige træningsudstyr og derfor får vi også tit spørgsmålet; Hvor mange kalorier forbrænder man ved romaskine?
Der kan være stor forskel på hvor mange kalorier du forbrænder på en romaskine, og hvor meget en anden person forbrænder. Dette afhænger nemlig af din vægt og hvor hård en træning du har trænet. Jo mere du lægger i din træning, jo flere kalorier vil du også forbrænde.
Hvis du vejer 60 kilo, og roer i 1 time med lavt tempo og dermed ikke får din puls op, så vil din forbrænding af kalorier være på ca. 200 kalorier. Roer du derimod, hvor du yder dit allerbedste og med højt tempo, så vil du forbrænde omkring 600 kalorier på en time. Dermed er det 3 gange så mange kalorier du forbrænder, jo flere kræfter du ligger i din ro træning.
Har du en vægt på 90 kilo og roer med meget høj intensitet i en time, så vil du kunne forbrænde mere end 1000 kalorier. Der er derfor en stor chance for at du kan få forbrændt en masse kalorier lige meget hvor mange minutter du træner i. Træner du kun en halv time, så er det alligevel 500 forbrændte kalorier.
Hvis vi ikke har overbevist dig endnu, om at en romaskine burde være dit nye træningsudstyr, så kig med her.
Herunder vil vi komme med grunde til at du skal investerer i en romaskine.
Der findes romaskiner til personer i forskellige styrkeniveauer og derfor også helt sikkert en som passer til dit niveau.
Træning på en romaskine er med til at træne op til 80% af hele din krops muskelgrupper.
Der er ikke store chancer for skader og overbelastning.
For at træne på en romaskine kræver ikke en lang træning for at få dig til at forbrænde dit ønskede forbrændte kalorier.
Maskinerne fylder meget, men på mange af modeller er der mulighed for at skille eller sammenfolde maskinen, så den ikke fylder meget, når du ikke bruger den.
Hvilken romaskine skal jeg vælge?
Der er stor forskel på de forskellige typer af romaskiner, som findes på det danske marked. Det der ofte adskiller maskinerne med hinanden er konstruktionen. Der er nemlig både mulighed for at vælge en romaskine med roarme eller en romaskine med kabeltræksystem.
Romaskine med roarme
Har en romaskine roarme, så vil det sige, at der findes roarme på siden af maskinen. Dette får det til at føle som om du roer på vandet, men desværre er det ubalanceret modstand du modtager, som kan være med til at give udfordringer.
Romaskine med kabeltræk system
Du vil kunne mærke stor forskel på kabeltræk og roarme, da modstanden vil være meget forskellige. Her vil det være kablet, som du vil trække frem og her efter rulle tilbage.
Romaskinens bremsesystem
En funktion, som er med til at gøre hele din træningsoplevelse en del bedre er ved at købe en romaskine, som har det perfekte bremsesystem. Der kan nemlig være utrolig stor forskel på de forskellige modeller afhængig efter hvilket bremsesystem romaskinen har.
Herunder har vi sørget for, at lave en liste over hvilken former for modstandssystemer der findes.
Romaskiner med magnetbremse eller hvirvelstrømsbremse
Begge bremsesystemer er med til at give jævne rotagninger. Det vil sige, at alle rotagninger ligner hinanden og dermed ikke giver din krop en overraskelse, hvis tagning ændre sig.
Hvirvelstrømsbremse kan godt give dig en modstand, som er højere. Derfor er romaskiner med hvirvelstørmsbremse også ofte dyrer.
Romaskine med vindhjul modstand
Køber du en romaskine som giver modstand ved hjælp af vind, er den med til at give dig en meget jævn rotagning. En romaskine, som kører på vind er ofte en meget stille kørende maskine, hvor luften er med til at give en forfriskende luft i rummet.
Romaskine med vandmodstand
Vand er med til at give en god jævn roning, da vandet bliver kastet rundt efter de kræfter du ligger i din træning.
Når en romaskine har vand som modstandstype, så er det med til at føles som om du roer ud i naturen. Jo mere kraft, som du lægger i din træning, jo hårdere modstand vil vandet givet. Samtidig har du ofte mulighed for at justerer modstandsstyrken ved at justerer påfyldningen af maskinens vandtank.
Når du roer efter hvor meget din krop giver igen, så er du sikker på, at din krop kun modtager den styrke, som du kan holde til og derfor aldrig for meget, som er med til at give skader. Ved romaskiner med magnetbremsesystem kan du komme til at sætte modstandsindstillingen forkert, så den faktisk ikke passer til dit niveau. Nogle gange kan man komme til at overvurderer sine egne evner og dermed ende med at få skader.
Det smarte med en romaskine der er lavet med en vandtank er, at du kan hører vandet blive skyldet rundt, dette er med til at give en følelse af at du faktisk roer oven på vand, samtidig har vands lyde en meget terapeutisk fornemmelse for kroppen.
Romaskine med hybrid modstandssystem
Dette er ikke ligesom en hybridbil, som kan bevæge sig og så videre. Nej, en romaskine med hybrid modstand er en kombination af luftmodstand og hvirvelstrømsbremse og magnetbremsesystem.
Her kan modstanden ændres efter hvor meget modstand du ønsker at modtage. Dette er en model som både kan bruge til genoptræning eller træning for både nybegyndere og professionel, eller dem midt i mellem.
Udstyr til din romaskine
Der findes utrolig mange forskellige typer af udstyr, som du kan vælge at købe til din træning på romaskine. Tilkøbnings udstyr afhænger naturligvis efter hvor meget udstyr din romaskine har i forvejen.
På nogle romaskiner er der mulighed for at tilkøbe en større display skærm, som er med til at øge brugervenligheden.
Nogle romaskiner har pulsmåler på sig, men der er også mange som ikke har denne funktion. Her vil vi anbefale dig, at købe et pulsmåler, så du har muligheden for at finde ud af hvor høj eller lav din puls er. Dette er med til at indikere hvor god en kondition du har. Du kan købe en pulsbælte, som sidder rundt om dit hjerte, som er meget nøjagtigt til at måle din hjerterytme.
Du kan også investerer i et løbeur med pulsmåler. I dag findes stort set alle løbeure med pulsmåler i sig.
Ud over pulsmåler, så har de også mange andre brugbare funktioner, som blandt andet skridttæller, tidtagning, klokken, datoen og nogle kan endda fremvise dig notifikationer fra din telefon af.
Du kan læse om vores artikel om løbeure og finde det perfekt løbeur til dig og din træning.
Ud over pulsmåler, så vil vi også anbefale dig at kigge på træningsunderlag til din romaskine. Mange romaskiner er nemlig meget tung og kan derfor belaste dit gulv. Så hvis du ønsker at skåne dit gulv fra både ridser, skader eller pletter, så vil et træningsunderlag være det rette valg. Der findes rigtig mange forskellige løsninger på træningsunderlag. Her vil vi anbefale dig at investerer i et klik-på træningsunderlag, som er et kæmpe underlag, som skal samles som et puslespil. Her er der altid mulighed for at købe ekstra underlag, så det passer til din romaskines størrelse helt perfekt.
Romaskine træning
Lige meget hvilke træningsmaskiner eller øvelser du skal lave, så er det altid vigtigt at du ved lige præcis hvordan det skal gøres, så du ikke laver nogle forkerte bevægelser. En forkert bevægelse kan ende ud med at give skader.
Samtidig er der også mange teknikker, som er med til at gøre din træning mere effektiv.
Først og fremmest er det vigtigt at du træner med en rank ryg, da dette er med til ikke at give smerter og forstrækninger i din ryg og nakke. Samtidig er det en god disciplin til at få en bedre holdning.
Herudover er det vigtigt at når du træner på en romaskine, at du husker at træne i et langsom tempo, hvis du ønsker at få mest muligt ud af øvelsen. Mange misforstår nemlig konceptet med at træne på maskiner og de har derfor mere fokus på at gøre øvelserne hurtigt og få dem overstået. Dette er dog ikke den korrekt måde at træne på, da det hurtigt kan give skader og få dig til at holde øvelserne i mindre tid.
Hvis du sørger for at ro i et langsom tempo, så er det med til at få din muskler til at forstå, hvordan de skal udvikle sig. Derfor kan du med fordel bruge 2 sekunder på at trække ind til kroppen og 4 sekunder på at komme tilbage til første position. Samtidig er det vigtig at hver gang du trække rebet ind, at du sørger for at du pust ud og pust ind, når du kommer tilbage i første position.
Frequently Asked Questions
1. Hvilke muskelgrupper trænes der på en romaskine?
Når du træner på en romaskine, så får du muligheden for at træne på hele din krop og faktisk træne omkring 80% af hele kroppens muskelgruppe. Nogle af disse muskelgrupper du får rørt er både ben, arme, ryg. Roning er en kombination af cardio træning og styrketræning. Du har mulighed for at læse længere oppe i vores artikel hvilke muskler du får trænet.
2. Hvor lang tid skal jeg træne på en romaskine?
Det anbefales, at man træner 2 – 3 gange om ugen på en romaskine. Tiden på din træning på en romaskine afhænger efter hvor erfaren du er. Er du helt nybegynder så vil vi anbefale at du bare tager 10 – 20 minutter pr. træning. Dette skyldes, at det er bedre at træne 3 gange om ugen på kun 10 minutter, end det er at træne en gang om ugen på en time. Hvis man er nybegynder skal man også først lige lære maskinen at kende og samtidig lære hvor meget belastning din krop kan holde til.
Er du mere øvede til at træne på en romaskine, så vil vi anbefale dig at træne omkring de 30 minutter. Jo mere øvede du er, jo mere modstand vil du også kunne tage.
Det vigtigste for både nybegynder og øvede er, at man skal huske på at det handler ikke om at man skal ro hurtigst, det handler om at man skal gøre det præcis og give den så meget man kan per træk. Dermed får du meget mere ud af din træning, end hvis du bare okser der ud af.
Samtidig er det altid godt at kunne konkurrerer mod sig selv, for at kunne yde mere. Det er med til at motiverer dig meget mere, hvis du slår dine egne rekorder, selvfølgelig ikke på bekostning af at du træner ukorrekt.
3. Hvad koster en romaskine?
Romaskiner fås i mange forskellige prisklasser. Nogle steder kan du finde romaskiner til 1000 kroner og andre maskiner kan du finde helt op til 30.000 kroner. Dog vil der også være stor forskel på maskinerne i disse to prisklasser. Du skal dog ikke føle dig tvunget til at skulle købe en romaskine til 30.000 kroner. Skal du købe romaskine til dit hjem, så vil vi nok anbefale dig nogle af de romaskine, som ligger i prislejet 5.000 – 10.000 kroner. Her er du nemlig sikker på, at du får en maskine, som kan holde i mange år og som har nogle ekstra gode funktioner. Det kan blandt andet være en skærm, hvor du har mulighed for at se dine træningsdata på. Dette kan være en yderst vigtig funktion for dig, som har behov for at motiveres til at træne.
4. Vil en romaskine passe til en person, som lige er startet med at træne?
Svaret er helt klart ja! Alle kan lære at ro og samtidig er en romaskine en perfekt maskine som regulerer efter hvor meget modstand du selv ønsker og kan holde til.
Det smarte ved at starte med roning er, at man bliver bidt af at træne på denne maskine, da man meget hurtigt kan mærke at man bruger hele kroppen og samtidig får en stor forbrænding af kalorier.
Samtidig er træning på en romaskine en meget god måde, at få en skånsom træning og dermed ender du ikke med at blive skadet før du egentlig er ordentligt startet med at træne. Dog er det ekstremt vigtigt at du ikke presser din krop til at skulle kunne træne i længere tid eller med højere modstandsstyrke end din krop kan holde til. Din krop skal nemlig lære at det er sjovt at træne og at det ikke er en belastning.
5. Hvor meget fylder en romaskine?
Der er meget stor forskel på hvor meget en romaskine fylder. Længden på en romaskine ligger ofte på omkring 160 – 220 cm. Samtidig ligger bredden på omkring 50 – 70 cm. Ved mange af romaskinerne er der mulighed for at sammenfolde maskinerne, således at de ikke fylder lige så meget, når du ikke bruger den.
6. Kan man indstille modstanden?
Ja sagtens. Afhængig af hvilken type romaskine du har, så har du mulighed for at indstille modstandsstyrken på de fleste maskiner.
Romaskiner med en vandtank regulerer du modstanden ved hvor meget vand du har i din vandtank. Jo mere vand, jo mere modstand. De andre typer af romaskiner er ofte udstyret med en drejeknap, som er med til at indstille modstanden efter dit niveau.
Oftest stiger modstanden også efter hvor intenst du træner.
7. Hvordan bruger man en romaskine?
Det er ekstremt vigtigt at du husker på, at ro med en rank ryg, når du sidder på maskinen. Det vil sige, at din ryg skal være helt vertikal. Her skal du sørge for at stramme bryst og mave ind, når du trækker. Dette er med til at give hele dit korpus en god stabilitet og bedre rank. Derudover giver den dig også en bedre effekt på din træning.
8. Vejrtrækning under roning?
Det er utrolig vigtigt at man husker at arbejde på sin vejrtrækning også. Når du trækker skal du pust ud, når du så fører tilbage skal du ånde ind. Dette hjælper dig også på at holde den pause du skal, så husk ikke at ro i for hurtige bevægelser.
Er du typen som roer meget hurtigt, så er det ikke nødvendigvis rigtigt at overholde pust ind og ud reglen.
9. Hvad skal jeg have fokus på inden jeg køber en romaskine?
Når du skal købe en romaskine, så er der 4 ting, vi vil anbefale dig at have fokus på.
Størrelse Pris Underlag Modstandstype Det er utrolig vigtigt, at du finder den rette romaskine, som passer til dig og det rum, som romaskinen skal stå i. Derfor er det vigtigt, at du har fokus på romaskinens størrelse. Romaskiner kan nemlig godt fylde en del når de bliver brugt. På nogle maskiner er der dog mulighed for at kunne folde den sammen, så de ikke fylder lige så meget og dermed er nemmere at opbevare. Dog vejer nogle maskiner mere end andre og dermed kan de være svære at flytte rundt på.
Det er altid vigtigt at kigge på prisen, når man køber nyt træningsudstyr, og her er en romaskine ikke nogen undtagelse. Romaskiner koster alt fra 1.000 kroner til 30.000 kroner. Der er meget stor forskel på de billigste og dyreste modeller. Dog vil den helt almindelige dansker nok ikke have behov for den til 30.000, men derimod sagtens kan nøjes med en romaskine på 5.000 kroner. Jo højere pris, jo flere funktioner burde der gerne være i romaskinen.
Det er ekstremt vigtigt, at når man træner på en romaskine, at man husker på hvordan ens underlag er. Har du trægulv, så kan en tung maskine, som en romaskine, godt komme til at give ridser i gulvet. Har du derimod gulvtæppe, så kan dette også få utrolig store mærker efter nogle år, som vil blive meget svært at få til at se ud som normalt igen.
Når man skal købe en romaskine, så har du mulighed for at købe romaskiner med forskellige modstandstyper. Der findes både modstandstyper med vand, luft, magnetisk og hydrid. Ofte er det romaskiner med magnetisk modstand som ligger i den billigere prisklasse. Roer man på en romaskine som kører med vand som modstand, så vil du meget hurtigt kunne mærke den samme funktion, som hvis du havde roet på det åbne hav, flod, sø eller å. Der med vil det være en mere naturlig roning.