Bedst i test - fitnesstrampoliner

Fitnesstrampolin – Hop dig i god form på en sjov måde

I dette indlæg vil vi forklare dig omkring fitness trampoliner. Vi vil bl.a. komme ind på hvad denne ”forholdsvis” nye fitnessmaskine egentlig er. Hvordan man benytter sig af maskinen på den mest effektive måde og hvilke muskelgrupper maskinen arbejder på.

I dette indlæg vil vi forklare dig omkring fitness trampoliner. Vi vil bl.a. komme ind på hvad denne ”forholdsvis” nye fitnessmaskine egentlig er. Hvordan man benytter sig af maskinen på den mest effektive måde og hvilke muskelgrupper maskinen arbejder på. Til sidst vil vi komme med en beskrivelse, af de mest populære og budgetvenlige fitness trampoliner, som befinder sig på markedet.

Det kan være du har hørt og/eller set fitnesstrampoliner før i dit lokale fitnesscenter, eller i videoer rundt på de sociale medier. Denne træningsform er en forholdsvis nem form for motion, og dens popularitet er stadig stigende. Nogle fitnesscentre i Danmark tilbyder Jumpingfitness, som holdtræning, hvor man benytter sig af fitnesstrampoliner.

Er du helt vild med at hoppe dig i form? Så se vores store test af sjippetov her!

Rangliste

Produkt navn
Pris

Hvad er en fitnesstrampolin?

Fitnesstrampolinen er en lille trampolin, som du kan bruge både indendørs og udendørs til at træne på. I modsætning til de sædvanlige store havetrampoliner, som normalt købes til sjov, købes de små fitnesstrampoliner primært med det formål at lave noget produktivt og, endnu vigtigere, for sjove træningsøvelser. Træningsredskabet kan være udstyret med et håndtag, som du kan holde under din træning, men det er ikke en nødvendighed.

En træningstrampolin indeholder en ramme, som er ca. 1 m bred, hvori fjederpladen er fastgjort med en kraftig fjeder eller elastik. Trampolinen sættes på flere små stifter, og eventuelt også et håndtag, hvis det ønskes.

Jumping fitness, som er den mest kendte træningsform, hvor man bruger fitnesstrampoliner med håndtag, startede omkring 2013 og tog for alvor fart omkring 2015. Især i Danmark er sporten jumping fitness blevet meget populær. Men længe før det, faktisk, i slutningen af 1970’erne, blev andre trampolinbaserede træningskoncepter opfundet, som med tiden blev markedsført med navne som Rebound Practice, eller blot Rebound.

Rebound udføres også på små trampoliner, men med trampoliner uden håndtag. Rebounding kan kombineres med modstandsøvelser, eller traditionelle øvelser som armbøjninger, hvor rammen på en trampolin bruges til stående.

Træning på en trampolin skader ikke leddene lige så meget, som en løbetur ville gøre. En af grundene til det er bedre at hoppe på en trampolin for dine led, er at det materiale som underlaget af trampolinerne er lavet af, absorberer op til 80% af de stød, som forgår i kroppen, når du hopper. Træning på en trampolin vil derfor også være ideel for personer som har gang besvær.

To kvinder traener paa fitnesstrampoliner

En fitnesstrampolin er en rigtig god maskine, hvis du har problemer med dine led i benene. Maskinen kan sammenlignes med crosstraineren, som er et andet eksempel på en maskine, som er yderst effektiv til cardio, og samtidig skåner dine led. Hvis du vil vide mere om crosstraineren, kan du læse vore indlæg omhandlende crosstrainer ved at klikke her.

Hvad forbrænder du ved træning på en trampolin?

Undersøgelser viser, at 10 minutters trampolintræning er en bedre cardiovaskulær træning end 33 minutters jogging. Du forbrænder omkring 30 % flere kalorier end jogging og jogging. Hvis f.eks. forbrænder 500 kalorier i timen, mens du løber, forbrænder kroppen med omtrent samme intensitet 750 kalorier på en trampolin. Regelmæssig træning på trampolin forbedrer også kroppens naturlige stofskifte. Trampolinen er et godt valg, hvis du vil tabe dig. Du forbrænder mange kalorier og har det sjovt på samme tid. Er du nysgerrig på at vide mere om kalorier og hvordan du kan forbrænde dem kan du læse mere her.

Undersøgelser viser, at 30-45 minutters træning 4 dage om ugen forbrænder 2000-3.000 ekstra kalorier. Dette beskytter kroppen mod civilisationens sygdomme som f.eks. diabetes, forhøjet blodtryk eller overvægt.

Hvilken trampolin skal du vælge?

For at du skal vælge den helt rigtige fitnesstrampolin til netop dine behov, er der et par elementer som du både kan og skal tage i betragtning. Disse elementer indebærer størrelsen på trampolinen, om trampolinen skal være med eller uden håndtag. Disse to første er de mere underfladiske elememter, som du nok skal tage i mente.

De næste to ting som du kan vælge at tage i betragtning, omhandler designet på din trampolin. Altså hvilken farve på trampolinen mm. Nogen vil bare gemme tramplinen i redskabsskuret, eller i skabet, mens andre godt vil vise den frem. Man kan også få trampoliner, som enten ikke dækker fjedrene eller dækker dem.

Kvinde sidder paa fitnesstrampolin

Størrelsen på din trampolin

Fitnesstrampoliner kommer i forskellige størrelser. Nogle af de mindre trampoliner er 95 cm i diameter, mens nogle større er 150 cm i diameter. Størrelsen har indflydelse på, hvor meget plads du har at hoppe på, samt hvilke øvelser du kan udføre. Her er det vigtigt at tænke over, hvad du vil føle dig bedst tilpas med, samt hvilke øvelser du vil lave. Hvis du vil lave de sædvanlige spring, vil en lille trampolin være meget velegnet. Vil du derimod lave breddespringsøvelser, skal du måske vælge en lidt større trampolin.

Håndtag eller ej

Nogle fitnesstrampoliner har håndtag, normalt de stativer, der bruges til Jump Fitness. Dette er et T-formet håndtag, som ikke kun støtter dig under træning, men også hjælper med at øge din springhastighed. Jump Fitness inkluderer træning på trampolin med forskellige sekvenser som f.eks. omfatter: koordinerede fodspring, fremadspring, drejninger, knæhøjde, sidespring osv. Grebet giver dig bare støtte, så du kan lave forskellige øvelser og øge din springhastighed.

Vil du bruge din fitnesstrampolin til at tabe dig? Så kan det være en god ide at kombinere din træning med en madplan. Se vores guide til, hvordan du kommer i gang med at lave din personlige madplan her!

Design

Som med alt andet er der forskellige modeller, når vi taler om fitnesstrampoliner. trampoliner kommer i en række forskellige farver, normalt sort, grå, rød eller blå. Tæpper kan også komme i en række forskellige farver. Trampoliner kan være runde eller sekskantede. Den cirkulære trampolin er designet således, at alle fjedre reagerer på samme tid, hvilket skaber et kontrolleret hop, og brugeren ledes naturligt mod midten af trampolinen.

En sekskantet trampolin styres ikke af springet, og de enkelte fjedre reagerer forskelligt på hvert spring. Det betyder, at brugeren kan hoppe hvor som helst og stadig få et godt, stabilt spring. Så en sekskantet trampolin er fantastisk til Jump Fitness og træning med forskellige øvelser og spring. Om fjedrene er synlige eller ej er forskelligt. På de fleste fitnesstrampoliner er der dog et dæk, der dækker fjedrene. Måtten har den effekt, at den beskytter fjedrene, men giver også sikkerhed for brugeren, hvis du kommer for langt væk fra dugen.

Kan man nøjes med at bruge en havetrampolin?

Hvis du ikke er sikker på, om du skal købe en fitnesstrampolin eller en havetrampolin, er det forståeligt. Hvis du har børn, har de sikkert allerede en trampolin i haven, som du sagtens kan bruge til træning også. Hvis du ikke har det, er en træningstrampolin en god investering. Fitnesstrampoliner er normalt mindre i størrelsen, hvilket betyder, at den dug du springer på, ikke er særlig stor i sig selv. Så det bliver ikke så sjovt for børn at bruge en trampolin i en større baghave.

Hvis formålet er at købe et redskab til træning, bør du helt klart vælge en fitnesstrampolin. Det giver en fantastisk mulighed for at træne forskellige muskler, led og kondition. Fitnesstrampoliner kommer i en række forskellige størrelser og stilarter, så der er også en trampolin, der passer til dine behov og miljø. En trampolins kan bruges både indendørs og udendørs, hvilket øger dine muligheder for at lave et træningspas. Er trampoliner alligevel ikke noget for dig, kan du med fordel læse vores guide ift. valg af træningsudstyr til hjemmet.

Hvilke muskler og evner træner man ved brug af en fitnesstrampolin?

Når du benytter en fitnesstrampolin til din træning, kommer du godt igennem hele kroppen under dit træningspas. Det største fokus vil selvfølgelig ligge på dine ben, men ej at forglemme kommer du også til at ramme din core meget. Grunden til coren er i så stor fokus, er fordi du skal holde den spændt for at du hopper mere stabilt på trampolinen. Udover dine muskler træner du også nogle af din krops mange funktioner, så som:

  • Din Motorik
  • Din balance og koordination
  • Du kan bruge den til genoptræning efter skader
  • Samt kan du Forebygge skader
  • Og du kan forbedre dig i diverse idrætsgrene

Vil du have flere tips til hvordan du kommet i gang med at bruge din fitnesstrampolin, kan du se nedenstående video, som omhandlende netop dette emne.

Er du øm efter at have trænet på din fitnesstrampolin? Så kan en massagepistol være noget du burde overveje. Se hvilke massagepistoler der er bedst i test her!

Fitnesstrampolinen og træningselastikker

En af ulemperne ved fitnesstrampolinener, at den primært aktiverer musklerne i underkroppen. Du kan udjævne dette ved at kombinere en trampolintræning med en elastiktræning. Elastiker kan nemt fastgøres til trampolinrammen eller rundt om benene, så kan du kombinere dine traditionelle øvelser på trampolinen med fx rows, skulderpres, triceps extensions, bicepcurls eller lateral rows.

Der er mange muligheder for at gøre træningen mere udfordrende ved at kombinere din trampolintræning med et træningsgummibånd. Hvis du ikke allerede ejer et set træningselastikker, kan du læse vores guide om de bedste træningselastikker, som er på markedet. Samt læse hvordan du bruger elastikkerne. Klik her for at blive viderestillet til indlægget omkring træningselastikker.

Brug fitness trampolin som forberedelse til din kommende skitur

Det kan være en god ting at begynde på at forberede sig til sine skiture, ved at varme kroppen på en fitness trampolin. Dette vil gøre du får mere ud af den uge du har ski, og ikke mindst for at undgå skader. Du kan allerede starte nu, og følge med i de øvelser vi giver dig længere nede i dette afsnit.

Det vigtigste ved skitræning er koordination, balance og ikke mindst styrke. Koordinations-og balancetræning sikrer, at hovedet og musklerne kommunikerer bedre sammen, ankel-og knæstabiliteten øges, coren styrkes. Træningen vil få din krop til at reagere bedre på de små bump på skibanen, samtidig bliver du mere robust. Suppler eventuelt med kardiovaskulær træning og knæbøjninger, for at få ordentlig gang i leddene. Vil du gerne vide mere om kardiovaskulær træning kan du læse mere her.

Eksempler på gode forberedelses øvelser på en trampolin til din skitur

  • Stå på højre fod, sæt af med højre fod, og land medvenstre fod. Gentag det modsatte. Udfør så hurtigt som muligt, mens du bevarer bevægelseskontrollen.
  • Bøj let i knæene og hop fra side til side, mens du drejer, som om du var i en lækker slalom på en skibane.
  • Stå på en trampolin, løft dit højre knæ op til dinvenstre albue, gør dette skiftevis med benene og albuerne. Fortsæt med en hastighed, hvor du stadig kan holde balancen.

Fitness trampoliner – Bedst i test

I dette afsnit vil vi komme omkring nogle af de bedste fitness trampoliner der er på markedet. Vi vil både kigge på trampoliner med og uden håndtag, den billige løsning samt trampoliner som ligger i den dyre ende af skalaen. Så hvis du overvejer at købe din helt egen fitness trampolin, så læs med her, så du kan finde den trampolin som, lever op til dine kriterier.

Hammer Cross Jump Fitness Trampolin – Anmeldelse

Den første trampolin vi vil beskrive for dig, er Hammer Cross Jump Fitness trampolin. Cross Jump trampolinen er udstyret med fire punkter på hoppefladen, hvilket betyder at du kan lave en række forskellige kombinationer her, kun fantasien sætter grænser.

  • Farve: Sort
  • Mål: 120 x 130 cm.
  • Højde: 140 cm.
  • Egen vægt: 12 kg.
  • Maks brugervægt: 130 kg.

Hammer Cross Jump Fitness Trampolin

    Den første trampolin vi vil beskrive for dig, er Hammer Cross Jump Fitness trampolin. Cross Jump trampolinen er udstyret med fire punkter på hoppefladen, hvilket betyder at du kan lave en række forskellige kombinationer her, kun fantasien sætter grænser. Fordelen ved denne trampolin er, at du får en god træning af næsten hele kroppen. Næsten hele kroppen bevæges under træning, hvor benene er særligt belastet.

    Når man hopper på en trampolin, trænes ben, underkrop og core hovedsageligt. For at udfordre din overkrop og arme kan du bruge små håndvægte, når du hopper, eller øvelser med lige arme for at skabe en op og ned bevægelse. Fokusering på et særligt stærkt fremstød sikrer den mest effektive numsetræning.

    Trampolinen er desuden udstyret med styr/håndtag, hvilket gør øvelsen sikker og stabil, så alle kan være med uanset niveau og alder. Styret kan justeres i højden for at opnå den korrekte position på trampolinen. Diameteren på springområdet er 98 cm og styret er niveaujusterbart. Sammenklappelig trampolin.

    Trampolinen tager ca. 30 5 minutter at samles, og fitnessteamet foreslår, at I er to. Denne trampolin er f.eks. virkelig velegnet til gruppetræning, hvor instruktører kan sammensætte deres egne kombinationer. Trampolinen anbefales dog til både personlig og professionel brug.

    Prisen for dette træningsredskab ligger på ca. 1.500 kroner.

    Hammer Jump step Fitness Trampolin – Anmeldelse

    Endnu en gang kommer mærket Hammer med en af de bedre fitness trampoliner på markedet. Dette produkt er mere i den dyre ende, dette skyldes bl.a. at denne model faktisk kombinerer to forskellige fitness redskaber i en maskine.

    • Farve: Sort/Orange
    • Mål: 125 x 100 cm.
    • Højde: 144 cm.
    • Egen vægt: 23 kg.
    • Maks brugervægt: 100 kg.

    Hammer Jump step Fitness Trampolin

      Endnu en gang kommer mærket Hammer med en af de bedre fitness trampoliner på markedet. Dette produkt er mere i den dyre ende, dette skyldes bl.a. at denne model faktisk kombinerer to forskellige fitness redskaber i en maskine. Den kan både benyttes som en trampolin, men sågar også som et step-board. Produktet er det eneste af dens slags på markedet.

      Trampolinhåndtaget har syv forskellige højdejusteringsmuligheder, så der er masser af justeringsmuligheder alt efter din højde. Takket være de skridsikre fødder og den stabile konstruktion behøver du ikke bekymre dig om, at trampolinen flytter sig eller glider under din træning. Derudover kan JumpStep trampolinen også foldes sammen for nem opbevaring i rummet for at spare plads.

      Hvis du gik glip af den klassiske fitnesstrampolin under din træning, kan du også forvandle din JumpStep til en trampolin. Step brætteter let aftageligtog håndtaget kan nemt flyttes til en anden position, så du også kan bruge trampolinen til at udføre de samme normale springøvelser som du også kan på en almindelig fitnesstrampolin.

      Denne trampolin kan erhverves for ca. 1.800 kroner.

      Mini trampolin børn – Anmeldelse

      Denne trampolin ville være det bedste alternativ, hvis du gerne vil have dit barn til at prøve kræfter med Jumping-fitness, eller bare give dem et sjovt legetøj, som de på samme tid dyrker noget motion på.

      • Stabil bøjlestang
      • God motorik og balance
      • Elastik som kan skiftes ud
      • Velegnet til børn fra 1-5 –Alt afhængig af vægt

      • Maks brugervægt: 30 kg.
      • Bredde: 70 x 70 cm.
      • Højde: 29 cm.

      Mini trampolin børn

        Denne trampolin ville være det bedste alternativ, hvis du gerne vil have dit barn til at prøve kræfter med Jumping-fitness, eller bare give dem et sjovt legetøj, som de på samme tid dyrker noget motion på. Da produktet ikke kan holde til den samme kilobelastning, som de forrige beskrevet produkter kan, er det forståeligt at produktet ligger over i den billige ende, af fitness trampoliner på markedet.

        Børn synes ofte at hoppe rundt på en trampolin er sjovt. På samme tid aktiverer du dem på en måde, der er god for både dig og dit/dine barn/børn. Trampolinen her er velegnet til børn fra 1-5 år og kan maksimalt bære en vægt på 30 kg. Dette produkt er ikke en langsigtet løsning for dine børn, da de jo også vokser og bliver tungere, men med god vedligeholdelse af denne trampolin, kan du give den videre til senere generationer, eller andre familier med børn.

        Denne trampolin kan købes for den lette sum af ca. 600 kroner.

        Odin trampolin 150 cm – Anmeldelse

        Denne trampolin fra mærket Odin, er ikke udstyret med et håndtag. Det vil sige at den minder mere om en almindelig trampolin, end en fitness trampolin. Selvom redskabet ikke inkluderer et trampolinhåndtag, kan man stadig få udført en yderst en yderst velfungerende og hård Jumping-fitness træningspas.

        Odin trampolin 150 cm

        Denne trampolin fra mærket Odin, er ikke udstyret med et håndtag. Det vil sige at den minder mere om en almindelig trampolin, end en fitness trampolin. Selvom redskabet ikke inkluderer et trampolinhåndtag, kan man stadig få udført en yderst en yderst velfungerende og hård Jumping-fitness træningspas. Ønskes der et håndtag på trampolinen, kan dette tilkøbes og monteres, eller købe Odins trampolin, med indbygget håndtag, som vi vil komme ind på senere.

        Trampolinen har en diameter på 150 cm og har skridsikre fødder, hvilket sikrer, at trampolinen er stabil og du føler dig tryg. Fjedrene er forsvarligt fastgjort og dækket af et stort sort dæktæppe. 150 cm diameter giver masser af plads og øger træningsevnen og sikkerheden. Trampolin Odin 150 cm kan bruges i hjemmet eller i fitnesscenteret. Trampolinen kan tåle en maksimal brugervægt på 140 kg.

        Denne trampolin kan normalt købes for 1.500 kroner, men er faktisk i skrivende stund sat med til den beskedne sum af 849 kroner inde på apuls.dk.

        Odin Fitness Trampolin Jump Fitness 127 cm – Anmeldelse

        En ægte professionel fitnesstrampolin, som er en smule mere eksklusiv og dyrere end gennemsnittet af fitness trampoliner. Først og fremmest er det ekstremt effektivt til træning.

        Odin Fitness Trampolin Jump Fitness 127 cm

        En ægte professionel fitnesstrampolin, som er en smule mere eksklusiv og dyrere end gennemsnittet af fitness trampoliner. Først og fremmest er det ekstremt effektivt til træning. Dette skyldes blandt andet den høje kvalitet og modstandsdygtige elastiksnor. Det får dig til at øge din belastning på en sund og skånsom måde. Derudover vil du nemmere kunne ændre dine bevægelser.

        Abilica BounceUp Fitness Trampolin – Anmeldelse

        Denne trampolin har en rigtig god holdbarhed og er yderst kompakt. Dette er en rigtig god egenskab for en fitness trampolin, da Jumping fitness godt kan gå hen og gå vildt for sig. Man kom nok godt vove at kalde dette produkt, for det mere professionelle valg, inden for fitness trampoliner.

        Abilica BounceUp Fitness Trampolin

          Denne trampolin har en rigtig god holdbarhed og er yderst kompakt. Dette er en rigtig god egenskab for en fitness trampolin, da Jumping fitness godt kan gå hen og gå vildt for sig. Man kom nok godt vove at kalde dette produkt, for det mere professionelle valg, inden for fitness trampoliner. BounceUp er et meget populært valg for fitnesscentrene rundt omkring i det danske lang, netop grundet dens god holdbarhed.

          Det fuldt justerbare håndtag kan tages af hvis det ønskes og de 6 vinklede ben giver trampolinen rigtig god stabilitet. Abilica BounceUp har 36 stærke, separate elastiske fjedrefor fremragende spring og lang levetid. Fordelen ved separate gummibånd er, at de kan udskiftes individuelt. Abilica BounceUp måler 128 cm på den bredeste del og 85 cm på selve hoppefladen. Maksimal brugervægt er 130 kg.

          Denne trampolin kan købes for ca. 1.500 kroner, og her får man altså noget for pengene, da den, som skrevet tidligere, kan holde til rigtig meget, og derfor har en lang levetid. Du skal bare huske skifte elastikkerne, når du kan mærke de er blevet lidt for slidte.

          Ablica Jumpit 1 meter – Anmeldelse

          Denne fitnesstrampoliner god for prisbevidste købere, der ikke går på kompromis med kvaliteten. Optimal sikkerheder sikret på en rækkemåder. Kantpolstringen er holdbar, robust og selve dragtener meget slidstærk.

          • God Polstring rundt om kanten
          • Slidstærk dug

          • Ben: 6 stk. med gummifødder
          • Fjedre: 36
          • Maks brugervægt: 100 kg.

          Ablica Jumpit 1 meter

            Denne fitnesstrampoliner god for prisbevidste købere, der ikke går på kompromis med kvaliteten. Optimal sikkerheder sikret på en rækkemåder. Kantpolstringen er holdbar, robust og selve dragtener meget slidstærk. Der er i alt seks ben, som hver især har en gummifod til enden af benene. Gummifødderne er skrid stærke, så trampolinen står fast på jorden, så du kan hoppe så vildt du vil.

            Trampolinen består af 36 fjedre, hvilket sikrer en meget god ydeevne. Du kan sagtens lave alle former for trampolin øvelser på denne model, lige fa a t hoppe almindeligt op og ned, eller også de mere avanceret øvelser, så som et twistmed bøjede knæ, skihop eller hurtige fodtrin. Dette produkt er det produkt du sagtens kan vælge, om du er en garvet Jumping Fitness udøver, eller ej.

            Selvom denne model ikke ligger i den dyre ende af skala en holder den godt, og kan sagtens bruges i mange år. Den er lavet af den førende producent og forhandler Abilica, som altid har skabt førsteklasses træningsudstyr, så som den tidligere model vi har beskrevet. Trampolinen her kan tage en maksimal vægt på 100 kilo. Den er enkel, nem at flytte rundt på og let at stille til side, hvis der kommer gæster.

            Kettler fitness trampolin 120 cm – Anmeldelse

            En megapopulær og sikker Fitness trampolin, der opfylder alle sikkerheds og trænings orienterede behov. Det er heller ikke ret mange penge du skal slippe, for at få fat i sådan en bandit.

            Kettler fitness trampolin 120 cm

              En megapopulær og sikker Fitness trampolin, der opfylder alle sikkerheds og trænings orienterede behov. Det er heller ikke ret mange penge du skal slippe, for at få fat i sådan en bandit. Denne version af Kettler trampolinen er nemlig TÜV godkendt, TÜV er et certifikat, som stammer fra Tyskland og er med til at vise hvor tryg du kan føle dig, når du slipper dig løs på trampolinen.

              Derudover har den skridsikre gummibelagte fødder. Det beskytter gulvet mod at blive ridset under brug. Sidst men ikke mindst er der også en fjederbeskytter, så du er samlet set godt beskyttet! Med et diskret design i sorte og grå toner vil trampolinen ikke vække opmærksomhed i rummet. Du kan gemme det, når du tænker.

              Denne krabat kan erhverves for den lette sum af 519 kroner, og du kan klikke ind på en af forhandlernes hjemmeside, ved at følge linket nedenfor: https://www.checkfrank.dk/kettler-fitness-trampolin/245411

              Hvordan vedligeholder jeg min fitnesstrampolin?

              Det vigtigste ved vedligeholdelse af en fitness trampolin er jævnligt at tjekke, at springmadrassen og gummibåndene/fjedrene er intakte. Hvis nogle af disse elementer går i stykker under brug, risikerer du at komme til skade, så sørg altid for at udskifte dele, der er ved at blive slidt. Der er meget belastning på både springdugen, fjedrene og i samlingerne mellem de to komponenter under brug, og da disse er sliddele, skal de udskiftes med tiden.

              Når det kommer til rengøring, er der ikke så meget at lave i det daglige, især hvis du kun bruger trampolinen indendørs. En enkel aftørring af og til med en fugtig klud er virkelig alt, hvad du behøver. Hvis springstoffet er for snavset, kan det skylles med vand eller skrubbes med en skuresvamp.

              Du skal muligvis også stramme skruerne på håndtaget eller koblingen, men det afhænger af den model du har købt. Endelig skal du måske også smøre din trampolin, hvis den begynder at knirke. Dette sker for det meste på fjederbelastede trampoliner, frem for trampoliner med elastikker i stedet for fjedre.

              Frequently Asked Questions

              1. Hvordan kommer jeg i gang?

              Et godt tip til enhver ny træningsform, du starter, inklusive trampolintræning, er at starte langsomt. Selvom du brænder for træning og ønsker maksimal gasforsyning fra start, så tøv med at vide det og gå langsomt op. Dit bevægeapparat skal kunne tilpasse sig de nye krav, det bliver
              udsat for, og i værste fald skal du måske hvile næsten inden du starter, hvis du begynder at overdrive og skade dig selv, nakke, knæ eller lænd.

              2. Hvad koster en fitnesstrampolin?

              Priserne for trampolinerne varierer meget. Den billigste, uden håndtag, koster omkring 600 kr., mens de dyrere, med håndtag, går op i 2-3.000 kr. Pris og kvalitet hænger selvfølgelig sammen, også når det kommer til trampoliner. Forskellen afhænger af kvaliteten af det anvendte gummibånd, fjederpuden, trampolinens ramme samt afstandsstykker og justeringsskruer på håndtaget.